A több tízezres Hősök terei tüntetés után több belvárosi csomópontot zártak le a tiltakozók, akik csak hajnalban széledtek szét.

Hajnalig tartottak a tiltakozások BudapestenMTI Fotó: Balogh Zoltán

Látszatra talán céltalanul bolyongónak tűnő több ezres tömeg zárta le a főváros főbb belvárosi csomópontjait tegnap éjjel; a tiltakozók a civilek elleni korlátozó törvény miatti, Hősök terére szervezett tüntetés után előbb a kormánypárt Lendvay utcai székházához vonultak, majd a már korábban meghirdetett flashmob következett az Oktogonnál, ahol jó pár órára lezárták a forgalmat. Időközben sokan a Kossuth térre mentek át, ahol a rendőrsorfalnak nekifeszülve tiltakoztak, kormányellenes rigmusokból itt sem volt hiány. Viszont itt a nagyon agresszív embereket a demonstrálók tolták ki maguk közül a tömegből.

A tüntetők ezt követően – a Deák téri forgalmi csomópont érintésével és annak lezárásával – az Oktogonra mentek vissza, ahol addig sem egy kimondottan fegyelmezett tüntetés zajlott, de a hajnali órákra az egész sokkal inkább hasonlított egy laza bulinak, mondjuk ez abból a szempontból nem is lehetett meglepő, hogy a tüntetők főként gimnazisták, egyetemisták voltak.

Pár nap leforgása alatt ez volt a harmadik nagy tüntetés Budapesten, a lex CEU ellen vasárnap tiltakoztak 80 ezrenél is többen, amíg a Sándor palotánál és a közrádiónál néhány százan, addig a civilek jogaiért a Hősök terén több tízezren tiltakoztak.

Szombatra szintén ezreket várnak a Szabadság térre.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na fiúk megint megvolt egy nemzeti konzultáció, mit szóltok hozzá? Ja, hogy Közársaság téri pártháznál is jártak (bocs Lendvay utca), nem kell félni vezérünk az eldobált wc papírtól, mert az egérlukba nehéz utánad dobni.
Eszembe jutott a film, amit Viktorunk a Fletó szíjon vezetéséről készítettél. Alighanem hamarosan kijelölt rendező nélkül is menni fog a jelenet, ha a Simicskka morcosan ébred egy reggel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@Béla333: Nehéz lenne felderíteni, hogy éppen melyik lakban tartózkodnak a sok közül. A titkosszolgálatokra nem számíthatunk.
Béla333
@terlasz: 06.22
Nincs egy normális TEK-es gyerek?
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/04/13/hol-van-mar-a-bekemenet-hianyerzetunk-van/
Támadják Magyarországot és a magyarokat. Sőt! Most már repülővel is jönnek. Gulyás Marci pedig megbilincselve jelenti be a bíróságon, hogy az egész magyar néptől kér elnézést amiatt, hogy eddig csak a Sándor palotát próbálta megdobni Fidesz-narancs festékkel, a többi pártállami intézményt még sajnos nem. A főváros fiatalságától hangosak napok óta a terek és utcák, az Oktogonon partiznak, káromkodnak és küldik a komplett Fideszt melegebb éghajlatra és börtönbe. Nyomdafestéket nem tűrő csúnya dolgokat mondanak Orbán Viktor miniszterelnök úrról, Áder János elnök úrról. Elveszett a hatalom, a rang és a titulus iránti tisztelet jellege.
kukac50
A rangot a tiszteletet ki kell érdemelni,úgy élni,hogy mindig megmaradjon,a Fidesz aljas politikája mindig a másra mutogatással, fél országgal nem törődnek, itt már minden tiszteletet elvesztettek.
A képviselők nem képviselnek bennünket, nem vitáznak értünk,hogy jobban élhessünk.
A kormány már rég nem kormányoz csak a saját hatalmát akarja megtartani bármi áron!
Bele avatkozik a piacgazdaságba ,pedig a politikának ott helye nincs!
Hét év alatt 30 fajta adónemet vezetett be, a szegény réteget kihagyta a rezsicsökkentésből a rokkantaktól is sok pénzt vett el, a táblázatuk alapján vissza minősítéssel.
Mert aki 60 évhez közel jár nem igaz,hogy évekig tartó betegségből kigyógyul. Meg nem is célja az orvosoknak a gyógyulás segítése,hanem csak a szinten tartás,mert a gyógyszer az nagy üzlet.
nevemnick
@kukac50: ,,Hét év alatt 30 fajta adónemet vezetett be..." helyesbítenék: több mint hatvan!
Grafix69
Ez a mostani egy mocskos tetves rendszer .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.