Fogytán van Jean-Claude Juncker türelme Orbánnal szemben, írja reggeli hírlevelében a Politico. Az általában jól értesült Ryan Heath szerint Juncker új frontot nyitott, és már maga is azon dolgozik, hogy a Fideszt kiszorítsák az Európai Néppártból (EPP). "Nyomást gyakorol, hogy komoly vita kezdődjön Orbánék tagságáról" - írja Heath. Politicós riportertársa, Florian Eder értesülései szerint Juncker az EPP április 29-i kongresszusát jelölte meg "az igazság pillanataként". Heath elemzése szerint ugyan nem valószínű, hogy a Fideszt kirakják az EPP-ből. De ha mégis, szerinte Orbán valószínűleg az Európai Konzervatívok és Reformisták frakciójához csatlakozhat. Ebben a frakcióban ülnek például Orbán lengyel szövetségesei, a Jog és Igazság EP-képviselői. De ebben a frakcióban ülnek a brit konzervatívok is, akiket azért riaszthat Orbán Putyin-pártisága, ami amúgy a Jog és Igazsággal szemben is törésvonal.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Neba mar ki velem! Nehogyma valaki tenyleg ilyen neven futtat partot, hogy Konzervativok es Reformerek??? Ez kb. olyan ellentmondo dolog, mint a szuzkurva! VAGY konzervativ, VAGY reformer...
Bar Juncker, tudod mit? B@sszatok ki oket, oszt lassuk, melyik partnak kell majd ez a szennyes bagazs...
De a felvetelinel nem am eltitkolni, hogy mennyire korruptak is tulajdonkeppen?
Tessek vinni magukkal a szamlakivonatukat is, meg a vagyonnyilatkozataikat is, asszem, reg nem rohogtek olyan jot a konzervativok, mint akkor fognak...
Es ha meg azutan is kellenek nekik, akkor vigyek! Csak minel gyorsabban!
RonaGyuri
Sajnos ezek még mindig azt hiszik, hogy erre retardált dagadék törpére lehet szép szóval hatni,
az úk pártcsaládról meg talán Marine-t is meg kellenen kérdezni!
RonaGyuri
@karma1: bocs drága de ebben tévedsz - most hagyjuk a pártcsaládot magát, mert abban igazad van, hogy a tagokra figyelemmel ez nem stimmt - a klasszikus értelemben vett konzervatívizmus és a reformok között nincs ellentmondás. A forradalom és a vele járó felfordulás az amit ellenzünk. Ahogy mondani szoktam; lehetnek egészen új ötletek is, de csak a meglévőből, meglévő eszközökkel korrekt módon való levezetés után elfogadhatóak!
karma1
@RonaGyuri: Aranyos vagy, Gyurikam, hogy terelgetsz, mint libat a reten - biztosan megerdemlem - de miert is nem fogadjuk el a forradalmat, es miert abbol kell gazdalkodnunk, amink van? (Ne haragudj, de nalam mar holnap van, es eppen a ciklont varjuk, lehet, hogy ez is befolyasolja a figyelmemet...:o))) Hidd el, jo tanaraim voltak, de valahogy ok sem igazan ezt tanitottak, hogy IGAZI reform lehetett volna akkor is, ha nincs elotte egy oriasi tabula rasa, vagy egy forradalom?
Tudod, ha a kaksit sztaniolba csomagoljak atrendezes keppen, attol az meg nem lesz szaloncukor. A reform szo jelentese valoban valtozas, atrendezes, de altalaban valami teljesen ujra ertettuk regebben, amikor errol tanultunk. (Jo, tudom, lehet, hogy az mar tul regen volt.)
Tehat en nem fogadnam el, hogy orban reformista lett volna, egyszeruen csak mindent osszekutyult, a mukodo dolgokat teljesen leamortizalta, es nem adott helyettuk uj alternativat: mert csak azt az egyszeru modszert alkalmazta, hogy ha valami szocialista modon mondjuk 75-80 %-os aranyban jol mukodott, azt eloszor lerohasztotta, majd szarer-hugyer megvette, allamositotta, majd visszaadta a csokosok kezebe, a mar nagyon is ismert formula szerint. Ugye ezzel nem akarod azt mondani, hogy orban reform politikus? (Mondom, lehet, hogy mar nagyon keso van, de azert ezellen az allitas ellen minden porcikam tiltakozik. En inkabb a Btk nemely ra vonatkozo passzusat hasznalnam ra, mint pl. hazaarulo, korrupt sikkaszto, felbujto buntenyekre, gyilkossagokra, bunpartolsa, stb... De egy jo ugyesz - nem polt, persze - igencsak megtalalna ra a megfelelo elnevezeseket...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.