A Századvég Alapítvány arra kereste a választ, hogy miként vélekedik a hazai felnőtt korú lakosság a felsőoktatási rendszer átalakításáról.

Az eredmények alapján a téma kifejezetten ismert a lakosság körében, a válaszadók 86 százaléka hallott a felsőoktatási törvény módosítása körüli politikai vitákról és tiltakozásokról.

A kutatás arra is rávilágított, hogy

a magyarok több mint kétharmada (70 százaléka) egyetért a kormány átalakítási javaslatával, vagyis támogatja, hogy Magyarországon csak olyan külföldi egyetem adhasson ki diplomát, amely betartja a magyar jogszabályokat, és külföldön is folytat valós oktatási tevékenységet. Az átalakítással a megkérdezettek 22 százaléka nem ért egyet

- tették hozzá.

A kutatásból az is kiderült, hogy

a lakosság 72 százaléka szükségtelennek tartja népszavazás kezdeményezését a CEU és a külföldi egyetemek működését érintő átalakításról, míg a felmérésben részt vevők 24 százaléka érzi fontosnak, hogy népszavazást tartsanak az ügyben.

A Századvég telefonos, kérdőíves közvélemény-kutatását péntektől keddig végezték, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kerestek fel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – olvasható a közleményben.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2015/12/21/mit-tegyel-ha-eleg-sokan-azt-hiszik-rolad-hogy-korrupt-vagy/
Lánczi András NER­filozófus szerint, ha a bűzlő trágyát átnevezzük harmatos
gyöngyvirágnak, az megszűnik bűzleni és trágyának lenni? Attól tartok önök is, és az
ország megvezethető része is rohadt nagy fogalomzavarban szenved, amelynek fenntartása
nemzeti érdek, a korrupció pedig mindeközben vígan kormányoz. Úgy látom, megértük azt is,
hogy már tagadni sem fontos, hisz úgysem lehet baj belőle. Kimagyarázni bizonyos körökben
már nem nagyon lehet, így legitimálni kell: a felsőbbrendű küldetésudattal, eleve elrendeléssel, aminek a piaci versenyhez, tisztességhez és az oly sokat emlegetett moralitáshoz fikarcnyi köze nincs. Más megközelítésben: ha már mindenki tudja, hogy korruptak vagyunk, akkor sürgősen el kell kezdeni tagadni, hogy a korrupció rossz lenne. Hátha bejön. Sajnos bejön. És igen, az említett “viccpártok” is tehetnek erről bőven.
Holnapig sorolhatnám az érveket és példákat arra, hogy miért velejéig romlott, miért nincs
köszönőviszonyban a moralitással ez az egész rendszer. De megelégszem annyival, hogy
csodálatos volt arra ébrednem: megint valaki beletolta az arcomba, hogy ha egy pártnakkormánynak nincs is semmiféle értékelhető gazdaságpolitikája, de kellően kisajátította a nemzeti érdeket, akkor a korrupció is megszűnik annak lenni. Aszázadvég(bél) kimutatására nyugodtan mondható, hogy lóf*szt mama.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pista Sagemono: Ha a fejed tele van, akkor oda már nem fér be semmi. Nem a titok van elzárva, te vagy elzárva. Az elméd a zárt. @division:
Béla333
"..a lakosság többsége támogatja a CEU-törvényt"

A mondatot rosszul fejezték be, helyesen valahogy így:

"...a lakosság többsége támogatja a CEU-törvény visszavonását"
Eladott Ország
@desiro: Én meg követelem a kormány és a Fidesz által finanszírozott, kitartott, eltartott, prostituált szervezetek, központok, alapítványok, sajtótermékek, weboldalak, blogok címoldalán egyértelműen feltüntetni, ha közpénzből kormány és/vagy pártpropagandát folytat az illető szervezet. Köztük a századvég(bél)-t.
Köszi
simmering73
Anyátok picsája. És még finom voltam. Száz megkérdezett bigott fideszbirkából 86 támogatja. Ez a kétharmad lakosság nálatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.