Az Alapjogokért Központ vezetője mosolygott egy sort azon, hogy ők kormányközeliek lennének. Aztán elmondta, honnan jön a pénz.

Baló György műsorában (Magyarul Balóval) szerepelt az Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós, aki megmosolyogtatónak tartotta, hogy kormányközeli szervezetként hivatkoznak rájuk.

Gyorsan hozzátette, hogy a szervezet (akik már 2013-ban pedzegették a 444 cikke szerint, hogy meg kellene fontolni Magyarország kilépését az emberi jogi intézményből) a kormány legtöbb lépését közjogi értelemben jónak látja, és amúgy konzervatívak.

Baló visszakérdezett, hogy ki finanszírozza akkor az intézetet, mire Szánthó a következőt válaszolta:

A Polgári Magyarországért Alapítvány, ez a Fidesznek a pártalapítványa, illetve többek között jegybanki alapítvány is, és én személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy akár Balog Zoltán, akár Kövér László, akár Matolcsy György támogatásra érdemesnek tart minket.

Szántó Miklós az Alapjogokért Központ kormányközeliségéről – Streamable

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

 

Tehát nem kormányközeliek.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na most ezeket feljegyezni, és a bukta után elszámoltatni , utána fellógatni mindet, hogy minden utánuk jövő tetű tudja mivel jár a köztulajdon ellopása!!!
quadrocopter
Ez a konda csak az ufoktól független, de az se biztos.

"Így pénzel a Fidesz egy álcivil szervezetet, ami aztán „független civilként” védi a kormányt.

Az Alapjogokért Központ a kormánypártokhoz köthető munkatársakkal, (mindeddig) átláthatatlan pénzügyi háttérrel, fideszes pártpénzből működik, de az alapjogok helyett a kormányt védi. Cikkünkben feltárjuk, hogyan finanszírozza a Fidesz egy fedőcégen keresztül a médiában független civilként tetszelgő szervezetet. Bónusz: a szervezet igazgatója gyanús körülmények között kapott közpénzből finanszírozott ösztöndíjat Amerikába. Áltudományos álcivil rovatunk következik.

Csaknem másfél évvel ezelőtt írtunk először az akkor induló, homályos hátterű Alapjogokért Központról (AK), és az már akkor is feltűnő volt, hogy az álcivil szervezet azonosított munkatársai főként az akkor még létező Navracsics-féle Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz, illetve a KDNP ifjúkeresztény brigádjához, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséghez (IKSZ) voltak köthetők. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy az AK mögött egy olyan Kft. áll, amely 2013-ban és 2014-ben is a Fidesz pártalapítványa által kiosztott támogatások legfőbb kedvezményezettje volt, miközben gondosan titkolta pénzügyi hátterét és valódi céljait is.

Ki fizeti a nótát?

A támogatóikkal kapcsolatos érdeklődésünkre az AK másfél éve azt írta, hogy „A Központ – mint a legtöbb, hasonló szerveződés – támogatásokból működik. Az ezekkel, ill. ezek nyilvánosságával kapcsolatos jogszabályi követelményeknek az azok által előírt helyen és időben eleget fogunk tenni.” Az AK honlapján azonban továbbra sem található semmilyen adat a támogatásokra vonatkozóan, és ezekkel kapcsolatos újabb megkeresésünkre adott válaszában sem tért ki erre az AK kutatási igazgatója, Törcsi Péter volt IKSZ-alelnök, aki később a Fidesz-KDNP színeiben lett solymári önkormányzati képviselő.

A többi itt: oktatas.atlatszo.hu/2015/05/07/alcivilbebukottak/
papa.49
Na most ezeket feljegyezni, és a bukta után elszámoltatni , utána fellógatni mindet, hogy minden utánuk jövő tetű tudja mivel jár a köztulajdon ellopása!!!
Equus
hogy miből nem lehet megélni?... az a hülye, aki kalapácsot veszt a kezébe
Aki Én
@quadrocopter: A Pataki UFOs kapcsolatát elfelejtetted? És a Pataki fideszes kapcsolatát?
Így érnek össze a dolgok.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/10/en-meg-kovetelem-hogy-a-prostikra-legyen-kiirva-prosti/
Zömítsünk. Az állam (köz)pénzt tol egy alapítványba, az alapítvány támogatja a dr. Szánthó
Miklós Géza tulajdonában és ügyvezetése alatt álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft.­t, ami
aztán támogatja a dr. Szánthó Miklós Géza igazgatása alatt működő Alapjogokért Központot (a Századvég is támogatja egyébként), ami aztán kiáll a kormány minden hülyesége mellett (tök függetlenül) és követeli a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóvá tételét.
Én meg követelem a kormány és a Fidesz által finanszírozott, kitartott, eltartott, prostituált
szervezetek, központok, alapítványok, sajtótermékek, weboldalak, blogok címoldalán
egyértelműen feltüntetni, ha közpénzből kormány és/vagy pártpropagandát folytat az illető
szervezet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.