Bruttó 441 millió forintot költ a kormány, hogy felmérje, a környező országokban és Közép-Európában mit gondolnak róluk. A felmérést végző cég tulajdonosa a Nézőpont Csoport Zrt..

Bruttó 441 millió forintot költ a kormány arra, hogy felmérje, a környező országokban és Közép-Európában miképp ítélik meg politikáját. 

A Napi.hu cikke szerint mindezt közbeszerzés nélkül bonyolítja le a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianézők Kft-t kérték fel a feladatra. Ehhez nem kellett új közbeszerzést kiírni, hanem módosították a 2015 óta élő szerződésüket, amely belföldi és nemzetközi médiafigyelésre szólt 4,41 milliárd forint értékben.

"A cég feladata lesz, hogy Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában telefonos interjúkkal mérje fel a kormány által hozott döntések megítélését, valamint a szövetséges államok viszonyulását az országhoz" – áll a cikkben.

Az a kiírásból nem derül ki, hogy pontosan milyen témák és döntések hatásait kell majd megméretni.

"A procedúra szükségességét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal indokolja, hogy a nemzetközi sajtófigyelésből nem derül ki a kormány társadalmi megítélése, ezekre ad majd választ a leadandó 100 oldalas prezentációs dokumentáció, amelyben elemzik és ismertetik a felvett adatokat" – olvasható a cikkben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ha a FIDESZ Nézőpont méri, akkor már tudjuk az eredményt! Mindenben a legjobbak vagyunk és aki erről mást mond az vagy irigy vagy Soros bérenc. Ausztria pedig azért bírál bennünket mer fél, hogy megelőzzük! A magyar reformok működnek és Orbánt tekintély és megbecsülés övezi a környező országokban. Csodálják a magyar gazdasági sikereket.
Hát ennyi, vagy kihagytam valamit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
Ha a FIDESZ Nézőpont méri, akkor már tudjuk az eredményt! Mindenben a legjobbak vagyunk és aki erről mást mond az vagy irigy vagy Soros bérenc. Ausztria pedig azért bírál bennünket mer fél, hogy megelőzzük! A magyar reformok működnek és Orbánt tekintély és megbecsülés övezi a környező országokban. Csodálják a magyar gazdasági sikereket.
Hát ennyi, vagy kihagytam valamit?
szép új világ
@szép új világ: Ja, és kérem a 441 millát!
eugen4402
@szép új világ: Neked nem jár annyi. Állapodj meg a fiúkkal mennyit adsz vissza. Ígérj rá a Nézőpontra, és lebegtesd meg a 98%-os tetszési indexet. Ezek megadják, tuti. Legalább is megígérik...
szép új világ
@eugen4402: Kösz az ötletet. Nem vagyok járatos a csalásban és a lopásban, a közpénz lenyúlásban, de kitartó vagyok és majd megtanulom! Már csak valami jó oktatót kell keresnem a Lendvay utcában.
eugen4402
@szép új világ: Engedd meg, hogy lebeszéljelek. Kezdek hinni a jövőben, és erre a kis időre már ne iratkozz be erre a kurzusra...
RonaGyuri
csak a rend kedvéért, mint az a napi.hu cikkében is olvasható: "Tíz közép-európai országban "

Külön pikantériája van annak a megfogalmazásnak, hogy: "a környező országokban és Közép-Európában" !!! =))
Nessy
Aztán mi szerint választják ki a megkérdezendők körét? Mert itthon már meg van a stabil lista. Ex hasibusz beírják a 99,9 % -s "kedvelési indexet", oszt jó napot! Ezt én is megcsinálom a fotelben ülve, és a dohány 50 %- mehet a megadott off sor számlára.
justhpeter
@szép új világ: @eugen4402: Nem akartok bevenni a buliba ? Ki kellene cserélnem a gázkazánt.
lampa laz
Inkább szerződtessenek egy "Nyilas Misit", ő majd felolvassa nekik a napi lapokat, hiszen folyamatosan írnak róluk kint is, abban pedig a véleményük is bent van.
quadrocopter
Baz+! A napi sajtó ingyen is lehozza az imádatot! Kinek megy a Nagy Lé?
egyvandor
441 millóért biztosan lesznek akiknek tetszik Gorbán ner-je.
egyvandor
@szép új világ: "Hát ennyi, vagy kihagytam valamit?"
Igen. Ezt és a nekik juttatott előnyöket is mi fizetjük. Ha azoknak kellene fizetniük akiket megkérdeztek más lenne a tetszés index.
egyvandor
@quadrocopter: "Kinek megy a Nagy Lé?"
A külföldre juttatott pénzek nagy előnye hogy senki sem tudja nyomon követni.
Zeta
A környező országokban gazdaság fejlesztésre szánt kemény milliárdok mentek. Most épp Szlovénia, majd Felvidék a soros! Ők élvezik a mi nyomorunkat. Persze , hogy tetszik nekik. A Nézőpont a tetszési indexet , még színezi is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.