A Politico hírlevelében jelent meg az a kiszivárogtatott levél, amit Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő csütörtökön írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) vezetőjének. (Az EPP az Európai Parlament legnagyobb frakciója, ennek a tagja a Fidesz is.)

Ujhelyi a levelében említi, hogy a CEU elleni célzott kormányzati támadásra Weber a Twitteren válaszolt, illetve telefonon beszélt a CEU rektorával, majd azt írta, hogy az Európai Bizottságnak meg kell vizsgálnia a CEU ellen hozott törvényt. (Webernek Orbán levélben válaszolt, majd a Politico szerint intenzív telefonbeszélgetést is folytattak.)

A szocialista képviselő azt írta, szerdán ismét több 10 ezer magyar tüntetett Budapesten az Orbán-kormány „megbocsáthatatlan és védhetetlen tettei” ellen, azok ellen, amik felett szerinte Weber szemet huny azzal, hogy „nem utasítja rendre az egyre autoritáriusabb Orbánt és pártját, a Fideszt”. Ujhelyi Webernek azt írja:

„Bizonyára látja, hogy Orbán megtestesít mindent, ami ellen az EPP és személyesen ön is harcol – egy trójai faló, akit nem tud irányítani, és aki elégedetlenséget kelt a kollégái között az EPP-ben.”

Ujhelyi azt írja, már 8 napja nem tudjuk, hogy az EPP továbbra is védi-e „az európai és keresztény értékeket nyíltan tagadó” Orbánt és a pártját.

„Itt az ideje felszólalni, és kizárni azokat az EP-frakcióból, akik elárulják az európai közösséget. Többet kell tennie a twitterezésnél”

– írja Webernek Ujhelyi.

A Politico a múlt héten arról írt, hogy az EPP-n belül egyre több mindenkinek van elege Orbán Viktorból és a politikájából, de nem lépnek ellene, főleg azért, mert a 11 fideszes EP-képviselő jó szövetséges, mivel fegyelmezetten szavaz az EP-ben. (A magyar kormány EU-ellenes szövegeléséhez képest 98 százalékban a néppárttal együtt szavaznak, többször, mint a németek.) A lap akkor arról is írt, hogy az EP-ben a szocialista frakcióból is többen nyomás alatt tartják a néppártiakat, hogy végre lépjenek fel a felháborító politikát folytató Orbán ellen. Ezek szerint Ujhelyi István volt az egyikük. – írja a 444.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Lehet fikázni (és van is rá bőven ok) a fickót, de igaza van! Az ország egésze szempontjából sokkal jobb megoldás, ha az EU azt a méretes pofont, amit Orbán és bandája arrogáns és gátlástalan működése miatt ki akarnak osztani nem nekünk az országnak osztják ki, hanem a Őfeneségének és/vagy a pártjának keverik le!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Lehet fikázni (és van is rá bőven ok) a fickót, de igaza van! Az ország egésze szempontjából sokkal jobb megoldás, ha az EU azt a méretes pofont, amit Orbán és bandája arrogáns és gátlástalan működése miatt ki akarnak osztani nem nekünk az országnak osztják ki, hanem a Őfeneségének és/vagy a pártjának keverik le!
Béla333
Bárhogyan is lobbizna Újhelyi, ha normálisak lennének a Fideszesek és személy szerint Orbán, akkor a kizárás szóba sem kerülne.
Egyébként meg Orbán néhány éve meg azért lobbizott az Uniónál, hogy az országot büntessék meg, vonják meg a pénzeket a Gyurcsány kormány dolgaiért!

Úgyhogy most egy szavuk sem lehet!
solidedge
A Fidesz az USA-ban fizet lobbistákat. Az a feladatuk, hogy hazudják az ottaniak arcába hogy ők a földre szállt angyalok.
nevemnick
Nyolc éven keresztül (2002-2010) a görbelábú focilista és külföldre küldött kontrás fidiótáik mást sem tettek, mint az akkori kormányt és az országot sározták az EU-nál. Ez volt az éltető elemük. Azzal nem foglalkoztak, hogy az országot lejáratták, (persze miért is foglalkoztak volna vele) amire az ,,emmút" hét évben még ráerősítettek.
human
Ő csak jót akar Orbánnak. Mindenki látja, hogy Orbánnak kényelmetlen a néppárt tagjának lenni. A radikális jobb oldal ami neki való.
quadrocopter
Helyes, gyerekek, zaklatni kell minden lehetséges módon és eszközzel a pofátlan tetves "Orbán és Tsa." rezsimet!
Papuska1
Ezt Ti komolyan helyeslitek? Van ilyen mélység? Kívülről, egy néppárton kívüli, gyakorlatilag ellenség, üzen a Néppártnak néppárti tag ügyében, gyakorlatilag Magyarország ellen, hiszen még egy évig biztos, hogy Orbán vezeti az országot, de úgy tűnik utána is még minimum négy évig, minden valószínűség szerint. Akkor legyen rosszabb a magyaroknak? Mindenkinek? Mert van olyan frakció, aki örülne Orbánéknak, legfeljebb a kisebb frakcióban az országnak jutó pénz lenne kevesebb. Ennyire nem lehet valaki elvakult! Egyébként írjatok már valami bizonyítékot, hogy Gyurcsányt az EU-ban ekézte a FIDESZ?
Béla333
@Papuska1: 18.25
A Fidesz nem azonos Magyarországgal! Ha a Fideszt kicsapják a Néppártból, az a Fidesz dolga!
Semmi közünk hozzá, max. csak annyi, hogy a velünk szemben elkövetett mocskosságok miatt vágják ki őket!
Kérésedre:

"Amikor a Fidesz feljelentette Magyarországot
Nemzetközi fórum eddig egyetlenegyszer ítélte el hazánkat egy hazai párt kezdeményezésére – a párt a most az EU-ra és az MSZP-re mutogató Fidesz volt, az időpont: 2003.
az ominózus eset idején, 2003-ban Magyarország még nem volt az európai közösség tagja. A Fidesz viszont a Kereszténydemokrata Internacionálét (CDI) erősítette (ma sincs ez másképp), és 2003-ban a szervezet egy Magyarországot alaposan lehúzó nyilatkozatot fogadott el – márpedig az utóbbi hónapok óta köztudott, hogy aki a kormányt bírálja, az az országot és a népet tapossa. Szóval az említett nyilatkozat a jelenlegi kormánypárt javaslatára készült (ezt azért mindjárt a dokumentum elején rögzítette az internacionálé), cinikusabb megfogalmazás szerint pedig Orbán Viktor bemondása alapján szövegezték.

Az akkori Magyar Hírlap felhívta a Kereszténydemokrata Internacionálé ügyvezető titkárát, aki annyit mondott, hogy vita nem volt, és nem vizsgálták az Orbán által előterjesztett határozattervezet valóságtartalmát, csak egyhangúlag megszavazták azt. "
www.atv.hu/belfold/20110228_nem_alkotmanyszeru_a_fidesz_feljelentette_magyarorszagot

Nem Gyurcsányt ekézték, hanem Magyarországot!
Béla333
@Papuska1: 18.25
Na még egy:

"Orbán elzárná az uniós pénzeket
2006. 10. 25. 18:09
Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. "
24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/

Mocskos egy hazaáruló ez! Most meg az oroszoknak akar minket kiszolgálni! Hozzak erről is infót? Nem itt élsz?
justhpeter
Teljesen mindegy mit tesznek az uniós néppártiak. Ha nem zárják ki ezeket a nemzeti-keresztény jószágokat, a fideSS-kdnp bizonyosan szétzülleszti azt a frakciót is, oszt Jónapot !
a helység kalapácsa
orbán (buta orbán) oroszország (buta oroszok) bérenceként azon munkálkodik, hogy belülről verje szét az EU-t, és mindezt a saját politikai megerősítéséért teszi.
orbán viktor egy ÁRULÓ.

Minden korban, minden nép között a legmegvetettebb ember, AZ ÁRULÓ.
Országot, hazát, népet, népek közösségét, értékeket, társadalmi és gazdasági struktúrát, érdekközösséget az ilyen-olyan nyereségvágyból eláruló surmó suttyó tuskó együgyűt, aki idióta agresszorok mellé áll "30 aranyért", AZT MEGVETIK, ÜLDÖZIK, ÉS HALÁLLAL BÜNTETIK.

Orbán Viktor hazaáruló, és egyben Európa elárulója is - azáltal, hogy kiszolgáltatja az oroszoknak hazánkat, és segíti megfúrni az orosz titkos ügynökök által Európát, mint községet.
Oroszország egy újfajta háborút vív, az EGÉSZ VILÁGGAL SZEMBEN, az álhírekkel, a virtuális beavatkozással, hogy a nekik kedvező EU, és világ demokráciái elleneseket támogatják..
Ébredjetek már fel egész világ, basszátok meg!!!

Gyalázat,, mától Orbán Viktor a neved!

Kibaszott mocskos náci orosz gecik!
putyin nem kommunista, hanem náci - ezt kéne megérteni.
quadrocopter
@Papuska1: Addig se unatkozz, mg magadhoz térsz:
"Egyébként írjatok már valami bizonyítékot, hogy Gyurcsányt az EU-ban ekézte a FIDESZ?"

"A kormány és a Fidesz korában is hevesen támadta a cég uniós megbízását: azt sérelmezték, hogy Gyurcsány cége akár a magyar fejlesztéspolitikát is vizsgálhatja, illetve hogy a vállalaton keresztül az EB a DK-nak juttat bújtatott támogatást. "
(nepszava.hu/cikk/1078952-ujabb-eu-s-megbizast-kapott-gyurcsany-cege)

Elég, vagy keressek még hozzá?
a helység kalapácsa
sztálin is náci volt.
Ja, hogy te ezt nem tudtad?
Én kérek elnézést helyetted!

Akkor beszéljünk a miértről.
Hogy mit mond egy ember, az egy dolog, de a tettei határozzák meg.
sztálin a kommunizmusra hivatkozott, de náciként viselkedett.
A legvéresebb szájú kommunista is náci.
Egy demokráciára hivatkozó is lehet náci.
Érted már?

orbán is hivatkozik mindenfélére, de náciként viselkedik.

Ha nem hiszed, járj utána.
Desischado
Sajnos a néppárt nem csinál semmit. orbánék vígan tagok maradnak, mert nem rakják ki őket. Lenne eszköze az Uniónak, csak lépni kellene, ahogy Szeparepa írja. De nem történik semmi. Újhelyinek meg nagyon is igaza van, ekézze csak ezt a férget meg a bandáját ahogy csak bírja!
bakegya
@a helység kalapácsa: sokkal szemetebb eszközökkel teteti ugyanazt!!!
Papuska1
@quadrocopter: Ja erre gondoltok? Ezzel nem egy pártot támadtak, hanem a liberálfasizmust erősítve, jogtalan finanszírozást adott az EU az egyik, a liberális oldalnak. Ez szerinted jogos. Szerintem beavatkozás a magyar belpolitikába, amiből a többség ki akarja szorítani a liberális eszmerendszert és mindent ami baloldali, vagy baloldalhoz köthető. Előbb itthon, azután egész Európában. Ebbe beavatkozni aljas dolog! Gyurcsány pénze a baloldal pénze! Egyébként volt már ilyen a történelemben, "antikomintern paktumnak" hívták!
quadrocopter
@Papuska1: 1/ Mi az a "liberálfasizmus"? Ilyen szóösszetétel még az értelmezőben sincs!
2/ "Egyébként írjatok már valami bizonyítékot, hogy Gyurcsányt az EU-ban ekézte a FIDESZ?" Erre eléggé egyértelmű választ kaptál, mire lehetne még gondolni?
3/ Nem "oldal" kapta a "finanszírozást" , hanem egy cég, amelyik pályázott! Nem így tudod?
4/ Szerinted beavatkozás - szerintem páláyzati nyerés! (Gyurcsány cég)
5/ Néppárti csóka vetette fel a kizárás lehetőségét, nyilván tudja mit beszél!
6/ Milyen "többség" akarja és honnét kizárni a liberális eszmerendszert, mert az unió 25 tagállama liberális alapöokon működik, Gagyisztán és Polski Fiat próbálkozik egybeteg illiberáliával!
7/ Mi beavatkozni aljas dolog - bővebben, érthetően!
8/ Orbán/Mészáros (köz)pénze a jobboldal(nak mondott Fidesz) pénze!
9/ Konkréltan mit is hívtak "antikommintern paktumnak" és most kik e paktum tagjai?Ahol egy volt Kisz-titkár a miniszerelnök, ott mese az antikommintern paktum és egyéb agyhalott baromság!
Papuska1
@quadrocopter: Ezt senki sem vitatta, de ez nem az ország, illetve a nemzet elleni támadás, ez Gyurcsány elleni támadás! Ezt írtam már le többször. Nem érzi a kettő közötti különbséget?
Papuska1
@quadrocopter: Már nincs és tényleg volt nem büszkeségünkre szóló tagja is. Ezt is elismerem, de hosszú távon (kivéve a németeket) az oldalak újra képződnek és a frontok is. Az, hogy valaki megnyert két háborút még nem biztos, hogy igaza van!
karma1
@quadrocopter: @Béla333: Jaj, Dragaim, hat meg nem tanultatok meg? Papuska1 egy troll, kar az idot fecserelni ra, menjetek inkabb sonkat meg sort vadaszni igy husvettajt.
(Vegyetek mar eszre, hogy az osszes troll most aktivizalta magat, mert szar van a palacsintaban, es ki van nekik adva ukazba, hogy trollkodjanak, zuzzanak, duhitsenek es uszitsanak ezeken az oldalakon.)
Hat egy kalap szart sem ernek, Ti meg megprobaljatok oket eszervekkel meggyozni?
Hagyjatok a francba, ne legitimaljatok oket, maguktol felfordulnak, tehat NE ETESSETEK A TROLLT!
Kellemes husveti unnepeket Mindkettotoknek!...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.