Lázár János nekiment a szegedi egyetem dékánjainak, mert kiálltak a CEU mellett. A Vásárhelyi Televíziónak adott interjújában azt mondta:

”Kár egy egy egyetemet belevinni egy ilyen politikai vitába, mert ez nem biztos hogy használ, hogy jó egy egyetemnek.”

Lázár szerint a szegedi egyetem vezetősége politikailag elkötelezett, markánsan kormányellenes álláspontot képviselnek.

Botka László, Szeged polgármestere erre úgy reagált,

"biztosítom a Szegedi Tudományegyetem diákjait és tanárait, hogy szabadságukat minden erőmmel meg fogom védeni."

Egy esetleges 2018-as kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok és nem lesznek politikai kinevezettek – közölte Botka.

A közlemény szerint

"a politika végre békén fogja hagyni az iskolákat".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Botka Úr!
Gorbán egykulcsos jövedelem adója elég érdekeltséget teremtett a befolyással bírók körében ahhoz hogy a kormányváltás esélye minimális legyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
nepszava.us/botka-nem-veszi-eszre-mi-tortenik-hazudozik-tovabb/
Az MSZP-nek sikerült megint megtalálnia egy hülyét, de ezt cseppet sem bánjuk, legalább kivégzi végre ezt a saját magát túlélt pártot. Botka nemcsak azért hülye, mert populista és alantas ösztönökre ható szövegekkel kampányol, hanem azért, mert nem vett észre semmit abból, ami két hete Magyarországon történik. Ugyanazt a hazugságot mondja, hogy a Fideszre szabott választási törvénnyel majd ők legyőzik a Fideszt. Nem vette észre, hogy az események előre szaladtak, Magyarországon több tízezres tüntetések zajlanak, amelyek most először nem egy konkrét intézkedés ellen szólnak, hanem a rendszer egészét támadják. Azt a rendszert, amelynek része Botka pártja, amely a diktatúra álparlamentjében kollaborál Orbánnal.
Eladott Ország
"Hogy Botka mekkora barom, elég idézni akár csak egy mondatát. Azt mondta, hogy “Mi abban hiszünk, hogy ebben az országban nincsenek hazafiak és hazaárulók, jó és rossz magyarok”. Mi pedig abban hiszünk, hogy vannak hazaárulók, akik Putyin kezére adták az országot, akik az orosz titkosszolgálat martalékává tették Magyarországot, kifosztották a népet, lezüllesztették az oktatást, az egészségügyet. És hazaárulóknak tartjuk azokat is, akik ennek a rendszernek a kirakatparlamentjében ülnek, mert pénzért eladták magukat, mint például Botka és csodálatos pártja. Ezek a hülyék még mindig azzal szédítik az embereket, hogy “a szavazófülkében mindenki eldöntheti, hogy hova húzza be azt az ikszet, és másnap egy normális európai országban élhet”. Ugyanúgy hazudnak, mint a Fidesz, mint a vízfolyás, de reméljük, hogy eljön az idő, amikor a szabadságszerető emberek ezeket is elsöprik, és elmondják nekik, hogy mennyit érnek, és mit műveltek az elmúlt hat évben. Még mielőtt azt hinné ez a sok simlis gazember, hogy akik az utcán tüntetnek, azok értük tüntetnek, vagy velük vannak, vagy bármi közük lehet hozzájuk. Az utca minden ellen van, ami Orbánhoz ésa rendszeréhez tartozik. Botka pártja és a többi kollaboráns párt a rendszer része, Orbán kitartott prostituáltjai, akik a rendszer legszilárdabb támaszai."
1magyar
Találtam az iskolaügyről, ill. erről a ceu- ügyről egy hsz-t,:Az a szövege, aminek eleve lennie kellett volna.

Én inkább azt mondom, hogy szégyellheti magát a kormány -akármelyik is engedélyezte először a CEUt- hogy nem volt eleve feltétel az anyaországbeli oktatás, és az államközi egyezmény.

Mellesleg, miért CEU, ha az USA-ban nem is oktat? Ha csak Mo-on oktat, akkor mi az alapja az angol nyelvű névnek. Ezzel becsapnak engem, ha jelentkezni akarok hozzájuk, hogy amerikai egyetemre jelentkezem.

A magyar kormánynak meg az a feladata, azért vannak megválasztva, hogy ne már nekem kelljen utána néznem, hogy az egyetemek tényleg azok-e aminek látszanak, amilyen nevük van. Én utánanézek a kurzusaiknak, hogy mit tanulhatok ott, és annyi. Ilyen alapon a kínai piacon a zokniárus is indíthat egy egyetemet Kínai Egyetem és kriksz-kraksz kínai név kiírva címen, kínaiul tanítanak, én meg nem is tudom, hogy semmi köze a kínai oktatáshoz hiába tanítják kínaiul a divatos kínai akármiket. Ha pénze van a zokniárusnak egyetemet indítani, a magyar kormánytól akár át is verhet?
Béla333
A CEU a legszínvonalasabb képzést adja Magyarországon.
A többi egyetem a fasorban sincs! OLyan diplomát ad ki, amelyiket bárhol, még amerikában is elfogadnak.
Mi ezzel a gond?
Az hogy gondolkodni tudó értelmes fiatalokat képez, ahelyett hogy bérrabszolgának mennének a fiatalok?!
Inkább indítson magas képzési színvonalú egyetemet a kormány, amelynek a diplomája kapós lenne a világ számos táján, ahelyett hogy megszüntet!
Eladott Ország
@egyvandor: "A legszebb az volt, amikor Botka, ez a nagyra nőtt napközis, azt mondta a tüntetőknek, hogy “Köszönjük nektek, és kitartást!”. Ez tényleg hülye, azt hiszi, hogy ezek a fiatalok neki, mellette tüntetnek, vagy ugyanazt akarják, amit ő? Ha rajta múlna elvegetálnának még száz évig úgy, hogy már nem uniós ország Magyarország és Putyin gyarmata."
Eladott Ország
@1magyar: kolozsvaros.com/2016/02/18/orban-rahel-a-nemzet-tehetsege/
És azt most hagyjuk, hogy valaki angol nyelven oktat bármit úgy, hogy három sorban négy hibát ejt egy írott (!) szakmai önéletrajzban, hogy helytelen igeidőt használ, hogy hibás kifejezésekkel él, esetleg egyeztetési hibát vét. A legdurvább az, hogy nincsen képessége a józan önértékelésre, hogy nincsen egy csepp szégyenérzete. Sem neki, sem azoknak, akik eldöntötték, hogy ebben az országban Schmitt Pál államfő, Mocsai Lajos rektor, vagy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos lehet. Nos, ebben az országban, ahol fiktív önéletrajzzal és nulla tudományos munkával óraadó tanár úr lehet Nógrádi György, ott végül is két évvel mesteri fokozata megszerzése utána a miniszterelnök lánya miért ne lehetne? Amellett, hogy a Corvinus Egyetemen végzettek teljes joggal és tömegesen elkezdhetik szégyellni a diplomájukat, megállapíthatjuk, hogy annál szomorúbb nincs, mint amikor egy kézivezérelt rendszer idáig süllyed: hogy a távirányító fölött önhatalmúlag rendelkező miniszterelnök
családtagjai is elhiszik magukról, hogy kivételesen tehetséges emberek, hogy megérdemlik, hogy jár nekik a pódium és a beleszólás. Ez maga a pártállam definíciója és keresztmetszete, ahol a tudás, a teljesítmény, vagy az igazi tehetség kizsigerelt, üres fogalmakká devalválódtak. Innen már csak a züllés és a leépülés marad. Az rendben van, hogy lopnak (nem, dehogy van rendben), de amikor már minden kontár belepofázhat, oktathat, eldönthet, onnan a szürkeállomány előbb­utóbb elmenekül. Mert az az ország, ahol a Ráhelekkel elhitetik, hogy ők valakik, az szép lassan a senkik országa lesz. Ez a törvényszerű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.