A 7 éves Ferkó születésekor oxigénhiányos állapot lépett fel, újra kell éleszteni. Súlyos károsodást szenvedett, mozgássérült és értelmi fogyatékos lett – írja a 444.

Ferkó hét évesen 20 kiló, kerekesszékében még több. A mamája, Andrea egyre kevésbé tudja betenni a kocsiba, pedig azzal viszik Ferkót napközibe, orvoshoz, anélkül Maglódról lehetetlen közlekedniük.

A magyar államnál január óta lehet pályázni autó átalakítására maximum 90 ezer forint támogatásért.

Azt szeretnénk, hogy legyen egy rámpa a csomagtartó felől, hogy ott be lehessen tenni a kerekesszéket, és bent meg biztonságosan rögzíteni. Ez sok százezer forintba kerül, ebből maximum 90 ezret támogat az állam. Januárban adtuk be a papírokat, most válaszoltak, hogy elutasítják a kérelmünket

- mondja Andrea, aki szerint év elején változott az ügyintézés rendje, a gyámügy helyett az érdi járáshivatalhoz kellett fordulni, ahol láthatóan nincsenek képben a sérültek ügyeivel.

Nem kap támogatást az államtól a kerekesszékes gyermeke utaztatásához egy édesanya

A helyről átkerült B helyre. Hogy miért? passz. Biztos azért, mert sok támogatási igényt bíráltak el pozitívan, amihez azért hozzáteszem, hogy a vásárlási támogatásnál olyan inkorrekt feltételeket szabnak, hogy nem használja ki a többség. Az ügyintézés áthelyezésével viszont azt sikerült elérniük, hogy senki sem tud semmiről természetesen.

- írta az elutasításról az anya.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) szerint a kormányhivatal tévedett.

Az elutasító határozatot elolvasva az látszik, hogy rosszul alkalmazták a jogszabályt, ezt meg kell fellebbezni, mi ebben segíteni fogunk

A MEOSZ ügyvédje arról beszélt, hogy Andrea kisfiát „egyéb fogyatékossággal élő személynek” tekintették, nem pedig „súlyos mozgáskorlátozott személynek”, pedig az.

A hivatal szerint még látássérülést vagy például autizmust kellene igazolni, pedig a támogatáshoz elég lenne, hogy Ferkó többszörösen összetett betegségben szenved és mozgásszervi fogyatékossága is van.

„Ferkó papírjaiban a P (többszörös és összetett betegségek), L (mozgásszervi fogyatékos), H (központi idegrendszeri sérült), J kódok szerepelnek, és ez nekik kevés. Hiába van benne, hogy halmozottan, többszörösen összetett súlyosan fogyatékos személy, aki mozgásszervi fogyatékossággal is él, ez nekik nem elég

- írja Andrea.

A MEOSZ szerint a fellebbezés másfél-két hónapot vesz majd igénybe, és az beadványt anonimizálva fel fogják tenni a honlapjukra, hogy más családok is használhassák, mert a hivatalok gyakran hibáznak.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Az átalakítás teljes összegét állnia kellene az államnak.
Pénz van dögivel az országban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Na, hogy is vagyunk a család támogatással? Pont az ilyen családokon kellene valóban segíteni, nem csak szép szózatokat szavalni a hívek előtt. Persze, nem potenciális szavazó.
Ja, csak náluk első a "család".
Igaz, akinek nincs a családjában problémás gyermek, az ezt nehezen érti meg, nem is lehet érte kárhoztatni. Viszont, ha olyan hivatalt vállal, ahol ilyen ügyekben kell dönteni, akkor legalább nézzen meg egy - két problémás esetet, hallgassa meg a szülőket, hogy sejtse, miről is kell döntenie. Ugyanez lenne ajánlatos a jogalkotóknak is. Meg az sem ártana, ha az árakról is tájékozódnának, amikor egy összeget meghatároznak. Ez nem stadion építés, ahol 100 egységet terveznek, aztán 300 egység a vége, amit ki is fizetnek.
human
Mindeközben a MOL támogatást ad egy cégnek ami szexpartner kereső oldalakat üzemeltet.
magyarbakancs
Két székkel kevesebbet kellene beépíteni egy stadionba.
Talán jutna a gyerekre is pénz.
Meg nem kellene konzultánsi annyit, és jutna olyan CT-re,MR-i készülékre.
Amibe bele férne 130-kg-ramnál nagyobb ember is.
Mert ha 130 kilónál nagyobb vagy nem férsz be.
Látatok olyat,hogy az ilyen beteget az állat korház CT-jében vizsgálják.
Ez igaz.
Eriksson
@magyarbakancs: Senki se születik 130 kilósnak. :)
magyarbakancs
@Eriksson: "Senki se születik 130 kilósnak. :)2
Az biztos.
Múltkor volt egy úr kit sérvvel kelet volna operálni.
Úr 192 cm magas és 140-kg-ram .
A műtő asztal összerogyott mikor fel feküdt a kés alá.
A hidralika nem bírta el.
Olyan felszerelés van magyarországon,hogy egy bizonyos súly felet nem lehet kezelést,operálást elvégezni.
Kérdezném ,hol van az emberi jog,a gyógyuláshoz való jog .
Amennyiben 130 -kg- nál nagyobb vagy kivagy zárva a gyógyulásból.
Eriksson
@magyarbakancs: Ez így szó szerint nem igaz, mert magad írtad, hogy " az ilyen beteget az állat korház CT-jében vizsgálják."
Tehát a kérdés megoldva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.