A miniszterelnök szerint az országnak maradnia kell az Európai Unióban, de azt meg kell reformálni. Az ellene tüntetőkről is beszélt egy interjúban.

Orbán Viktor interjút adott a Magyar Időknek, melyben elmondta, az egyetlen járható útnak az Európai Unió  megreformálását látja, ezért ők a reformellenzék.

A britekkel szemben mi maradunk az EU-ban. Nem vagyunk sziget, a mi országunk és életünk Európa része. Itt a helyünk. A sorsunk össze van kötve a kontinens többi országáéval

- nyilatkozta.

Orbán szerint természetes dolog, hogy vannak olyanok, akik a pokolba kívánják őt. A miniszterelnök hozzátette, a demokrácia igazi kihívása a békés egyet nem értés, hogy erre képes-e egy ország. 

Egy érvelés- és vitaalapú rendszerben elkerülhetetlen, hogy véleménykülönbségek legyenek. A kérdés csak az, hogy megvan-e bennünk a békés egyet nem értés képessége. Békésen egyetérteni könnyű. Békésen egyet nem érteni – ez a demokrácia kihívása. Szerintem ebben a magyarok nem állnak rosszul.

Hozzátette:

Jól viseljük azt a tényt, hogy egy modern európai demokráciában mindig is lesznek olyan csoportok, amelyek a pokolba kívánják az embert.

Orbán szerint jelenleg már a 2018-as kampány főpróbája zajlik, ezért van utcán szélsőjobbtól baloldalon át a liberálisokig mindenki.

Szerinte ugyanakkor az ellenfelei egyszerűen csak irigyek a kormány eddig elért sikereire.

Számolnunk kell az irigységgel is, ami szintén emberi dolog. Ne felejtsük el, hogy hány százalékon állt a munkanélküliség, amikor átvettük a kormányzást. Mekkora volt a rezsi, mennyi adót fizettek az emberek, és hol járt az államadósság. Mi munkát adtunk az embereknek, csökkentettük a rezsit, levittük az adókat és leszorítottuk az államadósságot. Nem csoda, ha szeretnének az ellenfeleink a helyünkben lenni. Nekünk sikerült az, ami nekik nem.

(Címlapi fotó: MTI)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Geci!

" A kérdés csak az, hogy megvan-e bennünk a békés egyet nem értés képessége. Békésen egyetérteni könnyű. "

Ezt szavald el a Bayer nevű hányásnak is, egyébként bukta esetén nem kell beszarnod, mindössze a lopott cuccos kerül vissza a köz javára! Mészáros perselyőr meg gyakorolja szorgalmasan az elfelejtett gázszerelést!

"Itt hűsvét, jön a nyúl,
A hordának alkonyul!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Viktor akkor miért Putyinnál nyalsz ha nem oda tartasz?
karma1
@tutajos: Na, ezt piszok jol osszeszedted! Koszonet erte...:o)))
(Igy mindjart be is lehetne tenni a vadiratba...:o)))

Kulonben pedig az, hogy te mit akarsz, te hulye focibuzi orban, az egy dolog. Az EU a megkerdezesed nelkul fog eloszor kib@szni az EPP-bol, aztan meg az Uniobol... te mar sehol se vagy jegyezve, legfeljebb az aprilis 29-i tetemrehivas, ... Juncker mar nagyon kesziti ellened az anyagot... Most megszivtad..
evacica
Addig biztos maradunk, míg az EU pénzek jönnek, ugyan is az le kell kaszálni a saját zsebünkbe! Igaz Viktor? A baj csak az hogy hülyének nézed a népet, az meg hagyja magát! De remélem, hogy megjön az eszünk és elzavarjuk ezt a bandát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.