Állatvédő petíciót indít a Párbeszéd – jelentette be a párt szakpolitikusa szombaton Budapesten, a Városligetben.

Szabó Rebeka a sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon elmondta, Magyarországon az utóbbi hetekben egyre gyakoribb probléma, állandó konfliktus vadászok és kutyatartók között, hogy lelövik a kutyákat. Mindezt úgy, hogy valóban bizonyították volna, a kutya vadat űzött. Legutóbb egy békés kutyasétáltató mellett lőtték le a családtagként tartott kutyát – tette hozzá.

Ezért a Párbeszéd törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a kérdés újraszabályozására. Azt javasolják, hogy Budapest közigazgatási területén belül ne lehessen vadászni, továbbá a fővároson kívül sem a lakott területekhez közel. Fontosnak tartják továbbá, hogy kutyát csak hivatásos vadász lőhessen ki, és köteles legyen bejelentést tenni erről a település jegyzőjének.

Az ellenzéki párt azt is szeretné, ha állatvédelemre, ebrendészetre többet költene a kormány – emelte ki Szabó Rebeka, hangsúlyozva: a kóbor állatok problémájára nem a lelövés a megoldás, hanem felelős állattartásra kell buzdítani az embereket és segíteni az állatvédő szervezeteket.

Szabó Rebeka elmondta: a Párbeszéd javaslatát már korábban benyújtották, de a fideszes többség megakadályozta, hogy napirendre kerüljön. Ezért a párt most aláírásgyűjtésbe kezd, hogy bemutassák, nagy társadalmi igény van a kérdés újraszabályozására. A petícióhoz online is csatlakozni lehet a neloj.info oldalon – mondta Szabó Rebeka.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...már akkor mondtam hogy nem az állatot kell lelőni...hanem azt aki szabadon engedi...
1magyar
Nagyon jó kezdeményezés! Csak üdvözölni és támogatni lehet.
1magyar
Szegény kóbor kutyáknak elég nagy baj, hogy a gazdái kidobják, próbál élelmet szerezni,hogy éhen ne haljon és a vadászok lelövik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.