Állatvédő petíciót indít a Párbeszéd – jelentette be a párt szakpolitikusa szombaton Budapesten, a Városligetben.

Szabó Rebeka a sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon elmondta, Magyarországon az utóbbi hetekben egyre gyakoribb probléma, állandó konfliktus vadászok és kutyatartók között, hogy lelövik a kutyákat. Mindezt úgy, hogy valóban bizonyították volna, a kutya vadat űzött. Legutóbb egy békés kutyasétáltató mellett lőtték le a családtagként tartott kutyát – tette hozzá.

Ezért a Párbeszéd törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a kérdés újraszabályozására. Azt javasolják, hogy Budapest közigazgatási területén belül ne lehessen vadászni, továbbá a fővároson kívül sem a lakott területekhez közel. Fontosnak tartják továbbá, hogy kutyát csak hivatásos vadász lőhessen ki, és köteles legyen bejelentést tenni erről a település jegyzőjének.

Az ellenzéki párt azt is szeretné, ha állatvédelemre, ebrendészetre többet költene a kormány – emelte ki Szabó Rebeka, hangsúlyozva: a kóbor állatok problémájára nem a lelövés a megoldás, hanem felelős állattartásra kell buzdítani az embereket és segíteni az állatvédő szervezeteket.

Szabó Rebeka elmondta: a Párbeszéd javaslatát már korábban benyújtották, de a fideszes többség megakadályozta, hogy napirendre kerüljön. Ezért a párt most aláírásgyűjtésbe kezd, hogy bemutassák, nagy társadalmi igény van a kérdés újraszabályozására. A petícióhoz online is csatlakozni lehet a neloj.info oldalon – mondta Szabó Rebeka.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...már akkor mondtam hogy nem az állatot kell lelőni...hanem azt aki szabadon engedi...
elnyomott
Igen, ilyent is lehet büntetlenül kis hazánkban: nézze meg, aki meri:
https://mindenamikutya.hu/borzalmas-allatkinz...
1magyar
Nagyon jó kezdeményezés! Csak üdvözölni és támogatni lehet.
1magyar
Szegény kóbor kutyáknak elég nagy baj, hogy a gazdái kidobják, próbál élelmet szerezni,hogy éhen ne haljon és a vadászok lelövik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok