A Facebookon közzétett videóüzenetében a jövő évi választás bojkottálására szólítja fel az ellenzéki pártokat Schilling Árpád, Jászai Mari-díjas rendező. A Krétakör Színház alapító-vezetője néhány perces üzenetében kifejti, hogy a jelenlegi hatalommal nem lehet mit kezdeni, Orbán Viktor kormányfő nem hajlandó együttműködni, kommunikálni, mindenki őhozzá igazodik. A tüntetésekre utalva hozzátette, hogy a most az utcán összegyűlt energiát egyetlen ellenzéki pártnak sem szabad kisajátítania, különben a megmozdulások erejüket vesztik. Schilling Árpád szerint a 2018-as választás bojkottálásával az ellenzék nyomást gyakorolhatna a kormányra, hogy a 2010 előtti vagy ahhoz hasonló, új választási törvényt fogadjanak el, amely valóban arányos és kétfordulós választást tesz lehetővé.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Nem értek egyet. El kellene menni szavazni. Csak kellene valami ami összefogja az ellenzéket. De erre semmi remény. Mert balf.szok.
colibri
Okos ez az ember. Már korábbi megszólalásaival és utóbbi videoüzenetével is bebizonyította. Az igazi demokrácia többpártrendszerrel működik és ha a fidessen kivüli pártok bojkottálják a választást, akkor orbán minden megmozdulása SEMMIS! Így lehetne normális választási törvényt kikényszeríteni a fideszből!
Jozefina
Egyre jobban az a látszat, hogy orbán az erő nyelvén nem ért, maximum az erőszak nyelvén. De azt neki se kéne ki provokálni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.