S félreértés ne essék. Nem lövöldözésre, gyújtogatásra, pofozkodásra gondolok. Hanem arra, hogy csak olyan szervezzen tüntetést, szólítson az utcára embereket, akinek konkrét célja van vele. Konkrét előremutató célja. Amihez nyilvánvalóan legalább szándék kell egy programalkotásra. Legalább a szervezők fejében kell annál több elképzelés, mint az, ami Orbán kormányát amúgy is mozgatja. Az ellenségkép-képzés, és a „minden hatalmat a szovjeteknek” szemlélet. Akkor is, ha az ellenség a kormány, és akkor is, ha a hatalmat az utcáról szerveződve gondolják megszerezni. Ugyanakkor a szervezők felelősségét csak növeli, hogy az egyre inkább diktatórikus eszközökhöz folyamodó kormánynak a fásultságnövelő tüntetések egy szépségflastromot biztosítanak a demokrácia létéről. Egyben tényleg növelik a politikai közöny, cselekvésképtelen céltalanság érzetét sokakban.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"A legszebb az volt, amikor Botka, ez a nagyra nőtt napközis, azt mondta a tüntetőknek, hogy “Köszönjük nektek, és kitartást!”. Ez tényleg hülye, azt hiszi, hogy ezek a fiatalok neki, mellette tüntetnek, vagy ugyanazt akarják, amit ő? Ha rajta múlna elvegetálnának még száz évig úgy, hogy már nem uniós ország Magyarország és Putyin gyarmata. Ezek még akkor is a Fidesszel együtt hazudnák, hogy Orbán választási rendszerében kell “leváltani” a Fideszt.
A Fideszt nem leváltani kell, hanem a rendszerét megdönteni, őket pedig, mint bűnözőket az igazságszolgáltatás elé állítani. Botka azt mondta: “a kormányváltáshoz minden demokrata szavazatára szükség van, és arra, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy baloldali jelölt küzdjön a Fidesz jelöltjével. Beszélt arról is, hogy az összefogás nem elég, vissza kell nyerni azon százezrek bizalmát is, akikét elveszítették kormányzásuk alatt”.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@karma1: Ahogy írtam, szerintem Gulyás is elkalkulálta a dolgot a 72 óra betartásával. Nem volt logikus bent tartani. Még a hatalomnak sem. Az eljáró parancsnok hülyeséget csinált.
Ha ugyanis egy elhúzódó eljárásban vonják felelősségre azzal sokkal többet érnek. De hol van az előírva, hogy ne kövessen el poliikai hibát egy rendőrparancsnok, aki jobbára zsebesekkel, leányfuttatókka, autótolvajokkal, kocsmai verekedőkkel stb. találkozik.
JAJMÁR
@GeoCravker: Bocsi, de azt hiszem, ezt "elkalkuláltad"! Nem érted. De próbálkozol találni rá valamiféle magyarázatot.
Nem kell! Nem kell messzemenő következtetéseket levonni minden egyes történésből amelyekben sok pozitívum, de negatívum is van, attól függ, hova teszed a "nagyítódat". Szerintem most nem a legapróbb részletek s zámítanak, hanem a mozgás! Mint amikor elkezd morogni a föld gyomra, tudod, hogy végül kitör a vulkán és ezt megakadályozni nem lehet!
De vigyél az írásaidba némi humort legalább, mert az irónia olyan tömény, hogy az írás mögött sértődött, irigy embert sejtek. Olyan vagy, mint a folyton mindenért zsörtölődő vénember! Vagy írj még sok humortalan, alázós és sótlan cikket! Esetleg keresse fel orvosát, gyógyszerészét ... Nekem mindegy :)

Miért kérnék én tőled bocsánatot? Mert nem osztom a véleményedet? és egyre többször nem osztom. A Pukli esetében sem, most sem!
Ebben az esetben sem!
A tüntetők qva jól csinálják, így kell "népszerűséget és tömeget" duzzasztani egy fontos cél érdekében. Persze, nem lesznek mindig nyolcvanezren, de tudják ők, hogy nem lehet abbahagyni! Jelen kell lenni, azért is, jókedvűen és humorosan és lelkesen, meg aktívan, sőt, szórakozva, és nem mellesleg okosan! (Csak a régi "öreg" és bizonyítottan tehetségtelen bukott vezetőket kerülje messzire ez a társaság,nehogy rájuk másszanak! Szinte ua. a forgatókönyv: az "öregek" megsértődnek, kritizálnak, ahogy alakulni kezd egy életképes kormányellenes szerveződés! Fura nem?)

:)

(De ha mégse dőlne kardjába az orbán kormány a fiatalok tüntetése okán, azért nem kérek tőled bocsánatot, csak megkérdezem... te miért nem voltál ott?)
GeoCravker
@JAJMÁR: Egyrészt pompás dolog, hogy olvasod, amit írok :-)
Tényleg örülök neki.
"Mert nem osztom a véleményedet?"
Nem kedves Jajmár. Ezrek nem osztják a véleményem, és ezt túléljük.
De Te személyemben mondtál el minden hátramozdító galádnak. Amiért önmagában is elnézést kérhetnél. De aztán pláne, hogy a történések nem igazolták a fennkölt csodavárásodat. Mert ugyebár a tanártüntetéseket elvitte a tavalyi hó, és eredményük nemhogy nincs, de valahogy a CKP sem izzadt ki magából semmi érdemlegeset.
Anno, ha még emlékszel, akkor elég tényszerűen levezetve indokoltam azt a véleményem, hogy amíg nem lesz pozitív üzenete a megmozdulásoknak, addig lehetnek átmneti elégedetlenségi hullámok, de azán lecsengenek, és elhalnak.
Ezzel szemben az érvrendszered nagyjából kimerült abban, hogy
1. Bizalmat kell szavazni minden hóhányónak;
2. A célt nyugodtan keverjük össze az eszközzel, mert csak hinni kell benne és a cél majd megszületik. Mint az istennő Zeusz fejéből;
3. Az aki ebben nem hisz vakon (mint én sem), és programot, pozitív célkitűzéást, alternatív szaknai cselekvéstervet keres, az személyében egy csibész, aki gáncsolja a nemes lelkeket.

"A Pukli esetében sem, most sem!"
Ki vagyok én, hogy a vakhitet ostorozzam? Pláne Húsvétkor. Tőlem a sáskajárás ellen is harcolhatsz kiátkozással. De azért a pulykák szerintem hasznosabbak :-)

"csak megkérdezem... te miért nem voltál ott?"
Nem nyertél. Ott voltam. Ahogy ott sétáltam 2012-ben is a diákokkal. S sajnos "belülről" láttam, hogy a szervezők milyen szinten futottak el mindennemű felelősség elől. Hogy próbálták hazaküldeni a tömeget. S milyen szinten nem mondtak semmit a Szabadság téren. Azon kívül, hogy jöttek, elmondták a magukét, mint egy lakógyűlésen, majd távoztak.
Pontosan úgy, ahogy korábban a Tanítanék kartársnője egy marék unatkozó leányka körében felolvasta a spontán véleményét, ami nagyjából a demagóg szlogenek ismételgetése volt.
GeoCravker
@JAJMÁR: folyt...

S ne gyere azzal, hogy miért nem megyek a színpadra, vagy csonáljak jobbat.. Több okból.
- Leginkább azért mert nincsenek népvezéri ambícióim.
- Másrészt azért, mert szemmel láthatóan előre lezsírozott forgatókönyv mentén zajlik a szervezés fősodra. A szervezés és felelősség elmosásától Gulyásék spontán színpadra lépéséig (emit egy nappal előtte meghirdettek; spontán)
- Harmadrészt pl. az olyan "spontaneitások" okán (pl. Bayer fura módon egy nappal előbb írt a Fidesz-székházhoz vonulásról, mintsem megtörtént volna),
- S végül, de nem utolsó sorban, valójában a szervezők kínosan vigyáznak, hogy zárt körben maradjon minden. Nem csak most, hanem a tanártüntik alatt is. Vagy szerinted véletlen, hogy ugyanazok beszéltek gyakorlatilag minden alkalommal, és mindig ugynazt (nem) mondták el? Ugyan már... "Álmodj királylány" Ugyanazok akik aztán a tanári FB-csoportban kiálltak minden kritika ellen, és a legfontosabb érvük az volt, hogy higyjetek benne és jó lesz.
JAJMÁR
@GeoC,ravker: csak néha futok már bele az írásaidba. Általában a címről ráismerek, azt is sejtem előre, miről szól. Ha elolvasom, azt a hozzászólók véleményének értékelése miatt teszem. Nem versenyezni kívánok veled, alapvetően másképpen .gondolkodunk! Iszonyúan irritál az okoskodásba rejtett butaság!
A kormány szerint több tízezer ember sorobérenc, szerinted meg... Aá, hagggyuk
GeoCravker
@JAJMÁR: " Iszonyúan irritál az okoskodásba rejtett butaság! "
Legalább van egy közös pont a gondolkodásunkban!

Engem is rém irritál, amikor valaki kivesz két sárga és két kék korongot, majd közli, hogy ez nem négy korong hanem öt. Esetleg három. Csak bízni kell benne.

"szerinted meg... "
Szerintem. Nos leginjkábbg néhány politikai haszonleső (ld. Pukli) által megvezetett, de különben joggal elégedetlen sokaság.

De hagyjuk is Puklit. Tudod ki volt vezérfelszólaló leányzó a netadós tüntetésen? Nos, a szervezőknek előbb volt számlaszáma az adományok fogadására, mint elmondható programja, célja, bármilye.

Egyébként még egyszer sem indokoltad meg, hogy miért egetverő bűn konkrétan elérendő célt, és ehhez vezető programot kérni, kérdezni a tüntetések szervezőitől. Tehát nem Gipsz Jakabtól, bárki mástól a résztvevők közül, hanem attól, akié az egész rendezvény felelőssége.

Mi lenne, ha egyszer a "fiatalok, és majd megérnek" valamint a "bizz bennük, majd megszületik" kategórián kívül konkrét indokokkal próbálnád levezetni a fenti kérdésemre a választ? Mitől félsz? Attól, hogy esetleg Te is rájössz, hogy nem egy esetben egy üres csoda-héj körül döngicsélnek az valós problémák mentén, de az orruknál odvezetett tízezrek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.