Szombat délután a Szabadság téren folytatódik a hetek óta tartó tüntetéssorozat. Az esemény címe "Nem maradunk csendben", és az eddigiekhez képest egy kicsit új a koncepció:

felváltva vannak beszédek és DJ-szettek.

A 444 tudósítói szerint több ezren vannak.

A szervezők azt mondták, azért választották a zenés formát, mert a kormány folyamatosan kijátssza egymás ellen a társadalom különböző részeit, ők pedig ezzel éppen az összetartozást akarják kifejezni.

A tüntetés elején lejátszották Orbán Viktor sokszor idézett 2007-es beszédét, amiben Magyarországot még egyértelműen a nyugat mellé helyezte, és azt mondta, nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.

A tiltakozás és a buli szerdán kapcsolódott össze, amikor a Hősök terén tartott tüntetés, és a városban tartott vonulás után az Oktogonon technóba torkollott a kormányellenes skandálás.

A tiltakozás két hete kezdődött, miután kiderült, a kormány célzott jogszabállyal akarja ellehetetleníteni a CEU magyarországi működését. A tiltakozás a törvénymódosítás elfogadása után is folytatódott, sőt, tovább erősödött, a következő vasárnap már hetvenezren voltak, és a harmadik, civiltörvény-ügyi tiltakozásra is több tízezren mentek el. Időközben pedig a tüntetések általános rendszerkritikai tiltakozássá alakultak át, amik a konkrét törvények mellett szólnak szabadságjogokról, korrupcióról, az orosz befolyás növekedéséről és a kormánypropagandáról is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Monda szerint egy lóért vették elődeink e helyet,most adják tovább a szerzeményt,melyből mi kapjuk a hátsó lábak közötti területet?
Béla333
Akár a tegnapi beszédét is le lehetett volna játszani elrettentő példaként, hiszen az sem stimmel a mai mondandójával!
Hazudik mint a vízfolyás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.