A Jobbik levélben is megígérte, aláírja az LMP-s beadványt, így hamarosan mehet az Alkotmánybíróság elé. A DK-s szignók nélkül. Nem sokkal a Jobbik elnökségének döntése után már cselekedett is a frakció: levélben tájékoztatták az LMP-t, hogy aláírják a párt alkotmánybírósági beadványát a lex CEU-ról - tudtuk meg az LMP társelnökétől, Szél Bernadettől. A teljes ellenzéki létszám 68 képviselő, viszont Szél Bernadett azt mondta, a DK nem írja alá a kezdeményezést. Erről egyelőre szóban tájékoztatták őt. A szükséges számú aláírás így is megvan, a Demokratikus Koalíciónak ugyanis csak négy parlamenti képviselője van, a beadványhoz elég az 50 szignó, amihez a Jobbikra mindenképpen szükség van.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Őszintén érdekel, ha egy DK-s meg tudná mondani, hogy miért nem támogatja a DK azt, hogy alkotmánybíróság elé kerüljön a CEU törvény?
Jó úgy ahogy van, nem kell megvizsgáltatni, hogy hátha alaptörvény ellenes?!
Egyedüliként az ellenzéki pártok közül...
colibri
@Béla333: Megmagyarázta. Azzal, hogy az AB is orbán embereiből áll és ugyanúgy fog dönteni, mint orbánék és Áder. Azért, mert a feltevésük első része igaz, még nem lett volna szabad kilógni a dk-nak sem az ellenzéki sorból. Ez nagy szemétség volt Gyurcsányéktól.
Béla333
@colibri: 21.45
Szerintem sem! Ez valóban komoly hiba!
Hiszen hogyan tudják (ha akarják egyáltalán) megmagyarázni a tüntető fiataloknak ezt, akik maguk is azt követelték Ádertől, hogy küldje el aláírás előtt a CEU törvényt az alkotmánybíróságra felülvizsgálatra?!
Ami ráadásul jó eséllyel el is fog hasalni a normakontroll miatt!
Béla333
Nem gond ez, mert meglesz a DK nélkül is az 50 aláírás, de azért nem árt látni, tudni a DK hozzáállását akkor amikor egy következő esetben mondjuk teli torokból mocskolja az LMP-t!
colibri
@Béla333: vagy bármelyik más ellenzéki pártot. Most még fontosabb lenne, hogy egyfelé húzzanak orbánnal szemben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.