A román és ukrán határszakaszon is érkeztek hárman.

Tizenhét határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken és szombaton négy-négy, vasárnap hat jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon három migránst fogtak el.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 29 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – április 3-tól 9-ig – ez a szám 32 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen tizenegy migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
...ssza meg, Kormány úr!!! Péntektől vasárnapig 17 hívatlan vendég tartja rettegésben ezt az "áldott" országot??? Akármelyik nagyobb faluban TÖBB részeg, garázda magyar embert állítanak elő az őrszobán egy hétvégén!!!
Magát nem zavarja, ha a háta mögött kinevetik, és ujjal mutogatnak...?
quadrocopter
Na, számoljuk csak mégegyszer, rögtön kijön a 17.000 fő! A Geci már 170.000.ről tud!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.