Fia, az LMP-ben politizáló Ungár Péter nem kívánta anyja írását kommentálni.

Schmidt Mária a CEU-ról értekezett húsvétvasárnap, leírta, hogy szerinte mit is kell tudni az egész világra fenyegetést jelentő intézményről, és a mögötte álló Soros Györgyről.

Schmidt Mária: Soros György Európát próbálja destabilizálni

Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarja buktatni – állapította meg Schmidt Mária történész a Látószög blogon vasárnap megjelent tanulmányában. Schmidt Mária szerint Soros György célja a "migrációs nyomás fenntartásával és fokozásával kettészakítani az uniót, a behozott, integrálhatatlan muszlim tömegekkel destabilizálni Európa nyugati felét, keleti felét pedig pénzügyileg kiszárítani".

A 444 cikke szerint mindezt Schmidt Mária úgy írta le, hogy fia, az LMP-s Ungár Péter is a CEU-ra járt. 

Schmidt szerint a CEU „nemhogy nem járul hozzá a társadalomtudományi gondolkodás plurálissá válásához, hanem az amúgy is hatalmas helyzeti előnyből induló posztkommunisták egyoldalú támogatójává válva, mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk."

A lap kereste az LMP elnökségébe tartozó Ungárt, aki azonban nem kívánta anyja írását kommentálni. Egy régebbi interjúban azonban bevallotta, sosem értett egyet anyja politikai nézeteivel, emiatt sokszor vitatkoznak.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
ALFAHÍR
2010. 02. 27. 13:49
"...Schmidt Mária, hazánk harmadik leggazdagabb asszonya, a Budapesti Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Részvénytársaság résztulajdonosa. Az SZDSZ-es Ungár András özvegye. Schmidt Mária sógornője Ungár Klára. 2002-ig Orbán Viktor főtanácsadójaként dolgozott, jelenleg a Terror Háza Múzeum igazgatója. Posztgraduális ösztöndíjakkal, illetve vendégtanárként megfordult a bécsi és innsbrucki egyetemeken, Oxfordban, Párizsban, Berlinben a Technische Universitäten, Tel-Avivban, továbbá a jeruzsálemi Jad-Vashemben, a New York-i és a bloomingtoni egyetemen, valamint a stanfordi Hoover Intézetben. 2002-től a 20. századi európai diktatúrák és a demokratikus átalakulások összehasonlító kutatására létrejött, nemzetközi Ettersberg Alapítvány kurátora. egyik legfontosabb kutatási területe a magyarországi zsidóság és a holokauszt. Orbán Viktornak és a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek ezek szerint elfogadható a kitűnő családi pedigrével rendelkező Schmidt Mária polkorrekt személye. A zsidóság kutatásában ösztöndíjai közül említésre érdemesek: Három éves kutatási ösztöndíj a magyar zsidóság 20. századi történelmének tanulmányozására az MTA-Soros Alapítványtól, kutatási ösztöndíj az Oxfordi Egyetem St. Anne és St. Anthony Kollégiumok közép-kelet-európai modern zsidó történelemmel foglalkozó intézetében, ösztöndíj a Jeruzsálemi Yad Vashem magyar holokauszttal kapcsolatos anyagának tanulmányozására, egy éves kutatási ösztöndíj az MTA-Soros Alapítványtól az Indiana University Jewish Studies programjához, fél éves kutatási ösztöndíj a Tel-Avivi Egyetem 1945 utáni összehasonlító történelemmel foglalkozó munkacsoportjánál."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@volvós: Megértelek, hogy nem hagyod ki a poént, de minek utánozni nőket emlegetve a fideszes és a keresztény tömegpárt parlamenti képviselőinek mindennapi stílusát, amit az ellenzéki képviselőnőkkel kapcsolatban használnak?!
volvós
@nezelodo: 7:11

Mindig örülök a klassz hsz.-iknak, de ezt most tényleg nem értem, bocsi...
nezelodo
@volvós: "Kiszáradt vénasszony, pókhálós lövészárok !!
A szexuális élet hiánya teszi ezt a viselkedést nálad ??
Mellékhatásokról kérdezd meg orvosod, vagy a gyógyszerészed !!"

Erre céloztam ilyesmit hagyjuk meg a mélyen vallásos tömegpárt a KDNP képviselőinek, hogy két miatyánk között bekiabálják az ellenzék képviselő asszonyainak, meg a pártszövetség fideszes urainak akik ezzel udvarolnak az őket csiklandozó hölgyeknek. Bocs, de tőlük már megszoktuk ezeket a finomságokat.
bence
A fidesz egy mocsok társaság gyülekezete , mindnek a kölke a CEU - ra járt ! Kivétel nélkül mindegyik abba a tányérba szarik amelyikből előtte evett ! Így köszönik meg annak a jóságát aki segített rajtuk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.