Pósfai Gábor, a Decathlon magyarországi ügyvezetője Facebook-posztban reagált Orbán Viktor húsvéti nyilatkozatára, melyben arról beszélt a miniszterelnök, hogy tüntetésektől még a békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere.

„Viszket a tenyered? Mosd meg és nyújtsd oda Felebarátodnak. Ha már Húsvét van.”

- reagált az ügyvezető.

 „Abba most ne menjünk bele, hogy én keresztény emberként akár ezt ki is kérhetném magamnak és számonkérhetném rajta a Tízparancsolat különböző pontjait, különös tekintettel a VII., VIII. és X. pontra. De a legfőbb bajom inkább az, hogy aljasul megint előjön az uszítás, a magyar emberek tudatos egymással szembe fordítása, az „amit szabad nekünk, azt másoknak nem” effektus.”

– írja Pósfai. Arról is szól, hogy mindig is jobbra szavazott, és egyáltalán nem fél, ilyeneket megosztani egy nagy cég vezetőjeként.

„Azért még lehet más is normális, hogy nem ugyanazt gondolja, amit én. Azért még dolgozhatunk együtt sikeresen, mert pont a sokszínűség, a sok különböző vélemény viszi előre a világot. Jobb helyeken.”

Véleménye szerint a kormányzati uszításnak drámai következménye van Magyarországon.

„Csak egy vélemény lehet helyes. Csak nekünk lehet igazunk. Mindig háborúzni kell. Elmúltnyolcév, magánnyugdíjpénztárak, Gyurcsány, Bajnai, kizsákmányoló multik, migránsok, EU, Simicska, Brüsszel, Soros – állítsunk meg mindenkit, mindenki ellenünk van! Mindig más a hibás. És közben embereket, barátokat, családokat fordítanak egymás ellen a demagóg, sokszor teljesen alaptalan és értelmetlen érvrendszerükkel. Magyarországon mindig is hiányzott a normális vitakultúra, de az „elmúlthétév” még a csíráit is megszüntette, elkezdte teljesen elbutítani az embereket. Mert vitázni veszélyes. Ahhoz kellenének kellően alátámasztott érvek. Ahhoz tisztelni kellene a másikat. És az politikailag nem lenne olyan kifizetődő. Miért nem lehet normálisan leülni egymással? Ha erősödik egy ellenvélemény (netadó, vasárnapi zárvatartás, olimpia stb.), akkor gyorsan levesszük napirendről. Miközben ezekből több olyan téma is volt, amiről lett volna értelme vitatkozni, átbeszélni. Ugyanez igaz a migránshelyzetre is. Valódi probléma, de nem normálisan beszélünk róla, hanem háborús, rövid távú politikai érdekeket szolgáló kontextusba helyezve.”

A rendszer lényegét így foglalja össze:

„Tüntetni, akkor lehet, ha azt a Békemenet csinálja. Újságot akkor lehet csinálni, ha az azt írja, amit mi akarunk. Az a jó keresztény (definíciószerűen), aki ránk szavaz. Az iskola legyen egyféle, ne gondolkodjon ott senki. A multi az akkor jó, ha munkahelyet teremt, de majd megmondjuk, hogy azt hogyan tegye. A szerencsejáték csak akkor veszélyes, ha nem mi szedjük belőle a hasznot. A bankok kizsákmányolóak, persze csak akkor ha nem államiak. Az átláthatóság fontos, kivéve közbeszerzéseknél és az állami szerveknél. A dohányzás káros, persze csak akkor nem, ha ebből is mi húzunk hasznot. Sorolhatnám nagyon sokáig.”

Az írja:

„El kéne kezdeni építeni valami normális társadalmat. Együtt. És utóbbi nem egy politikai párt neve ebben a mondatban, hanem utalás arra, hogy szétszakadva, egymásra fújva, egymást hergelve ez nem fog menni. Sőt: társadalmi katasztrófához vezet majd”.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tartok tőle, hogy Pósfai Gábor igaz húsvéti üzenete a "keresztény" Orbánhoz és híveihez el sem fog jutni, illetve tartalmát képtelenek befogadni.
Ettől még én a "pogány" egyetértek vele és követendőnek tartom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Tartok tőle, hogy Pósfai Gábor igaz húsvéti üzenete a "keresztény" Orbánhoz és híveihez el sem fog jutni, illetve tartalmát képtelenek befogadni.
Ettől még én a "pogány" egyetértek vele és követendőnek tartom.
Zeta
Nem tudom , mit nem lehet érteni O. Viktor vasárnapi beszédéből. Benne van minden keresztényi szeretet, a megértés, a kiegyezésre való törekvés. Az igaz , hogy nem velünk, hanem szűkebb körével.
Hogy keresztényi megbékélés helyett fenyeget, uszít? Hát " ilyen egy jó kerestény"!
Elvégre Húsvét van!
Csizmás Kond
...ha viszket mossa meg...hogy ez mekkora felfedezés...
elnyomott
Érdemes végighallgatni Orbán tíz évvel ezelőtti beszédét!

www.youtube.com/watch?v=W9ZrddrJuKk
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/16/hogy-viszkessenek-a-tenyerek-forduljon-magyar-a-magyar-ellen/
Lehet riogatni Sorossal, lehet kormányzás helyett vad összeesküvés ­elméleteket monológ
formájában előadni a saját tulajdonú rádió mikrofonja elől, de egy dolgot nem lehet megtenni:
viszkető tenyerű híveket ráuszítani a békés tüntetőkre, akiknek nagy része ráadásul fiatal, akinek elege van a múltba révedő dakota bölcsességekből, a háborúból, hadszínterekből,
hadműveletekből, összecsapásokból és egyéb víziókból. A Mikor kit gyűlöljünk és miért ne?
című egyszemélyes monológ kormányprogrammá fejlesztése pontosan ezt a célt szolgálja. Hogy viszkessenek a tenyerek, forduljon magyar a magyar ellen, és a fegyverropogás közben senki ne figyeljen arra, hogy ellopják a közös jövőt. Mondanám, hogy a húsvétra és a jóérzésű kereszténységre való tekintettel legalább ma illett volna csendben maradni, a fegyvereket letenni, de a tábor egyben tartása nem ismer ünnepnapokat. Egyre valószínűbb, hogy ennek nagyon csúnya vége lesz. De nem a békés, bulizó fiatalokon, és nem is a rendőrökön fog múlni.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Saját magatokat riogatjátok.
quadrocopter
Holnaptól a Decathlon, áruházainak légköbmétere után után is fizeti az Orbán-sarcot, a parkolói sarcon kívül!
RonaGyuri
Orbánnak nincsenek barátai (még fele se): Neki csak csicskásai, alattvalói és ellenségei vannak! =))
bencemacska
OV beszédének külön nyomatékot ad az, hogy az írásbeli változat nagypénteken jelent meg (legnagyobb keresztyén ünnep!), a szóbeli pedig húsvét vasárnap hangzott el, anélkül, hogy az ünnepet egy fél szóval említette volna!!!
Ő reformátusnak vallja magát, állandóan a kereszténységre hivatkozik, és a legaljasabb módon megcsúfolja a vallását, egyházát.
Akkor lehet református, ha megkeresztelték, és ezt a tényt konfirmációval megerősítette! A konfirmációi fogadalomban pedig szerepel az Ágostoni Hitvallás, a 10 parancsolat - hogy a többi fogadalmat ne említsem - amelyeknek ő még gondolatban sem tett eleget soha, hanem sáros lábbal taposta!
De hogy húsvétkor legyen ekkora tahó, kinyílt a bicska a zsebemben, és felmenőim forognak a sírjukban!
Végre valaki rászólt, hogy uszítás helyett mosson kezet, ha viszket!
nezelodo
Azokat a kezeket hiába mossa, már annyira mocskosak, de a szája is, amellyel gyűlöletre tanítja évek óta a szeretett, (meglopott) nemzetét. Az ő KISZ titkáros kereszténységén először csak röhögtem, aztán rádöbbentem micsoda mételyt terjeszt a hazug hitvallásával és példát mutatott, hogy kell átülni a volt PB-k vezetőinek, és apparátusának a templomok első padsoraiba, hátrébb szorítva a születésüktől templomba járó hívőket. Az istenadta nép meg tájékozottság híján hisz neki, mint annak az embernek aki naponta végzi magas kort megérve az ájtatosságait a szélsőjobb kedvenc templomában, hivatkozva a fiatalkori papneveldei éveire. Csak azt a rövidke negyven évet felejti ki a történetből, amikor az ÁVÓ-sok kalauza volt az iskolájában annak szétkergetésekor, aztán meg a rendszer kedvence évtizedekig. A nép meg bámulja az istenhitét hirdető önéletírását, és irigyli a mennyországba szóló biankó belépőjegyéért.
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/04/17/orbannak-viszket-a-tenyere/
Ma, amikor az Élet Menete rendezvényen a Dunaparti Cipőktől sok ezren indultunk el emlékezni, az jutott az eszembe, hogy azok, akik 1944-ben gyerekeket, időseket és középkorúakat, nőket és férfiakat lőttek a Dunába, egytől egyig békés, keresztény emberek voltak. Feltehetőleg mindannyian büntetlen előélettel, makulátlan, négy nagyszülőig igazolható felmenőkkel, és csupán az hozta ki őket a sodrukból, az tette őket elállatiasodott véglénnyé, hogy előzőleg évtizedeken át uszították őket a zsidó származású magyar honfitársaik ellen. Ébren tartották bennük a gyűlöletet, majd idővel parancsot kaptak arra, hogy lőjék a Dunába azokat, akik szeretett vezérüket olyannyira kihozták a béketűréséből, hogy még a tenyere is viszketni kezdett. Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy Orbán miniszterelnök bárkit is a Dunába lövetne. Csupán azt, hogy nagyon kell vigyázni a szavakkal, mert tudjuk a történelemből, hogy a szavakból lesznek a tettek, a szóból fakad a gyűlölet. Ezért én a magam szerény, visszafogott módján, az tanácsolnám Orbán miniszterelnöknek, hogyha viszket a tenyere, mosson kezet. Ha meg még ez sem segít, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
wagabund
„Viszket a tenyered? "...

Nagyanyám szerint nagyon nem mindegy, melyik tenyerem viszket.. ...ha a jobb tenyerem viszket, akkor az bajjal jár, rosszabb, mintha fekete macska szaladna át előttem...

...ha viszont a bal tenyerem viszket, akkor nagy szerencse ér..mert sok pénzt fognak a tenyerembe számolni...

ez utóbbi még nem valósult meg..pedig párszor már viszketett.

:-)
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nem kell itt riogatni, ti saját magatokat riogatjátok.
nezelodo
Megnyugtatja a lelket, ha kicsiny szobája falát simogatja! Na nem a parlament Munkácsy termére gondoltam, ahol az első királyság alatt hétvégente focizni szoktak a Soros fiókák, hanem ahol puha gumi a tapéta.
moareka
Abban az országban, ahol Jézus feltámadását ünnepli a nép, egy magát valamire való ember a békéről és szeretetről beszél, ha már beszélhetnékje van,-nem a másik gyűlöletéről...
Tessék megnézni a többi portálokon lévő kommenteket, mennyi ocsmányság íródott ezzel a cikkel kapcsolatban is, a keresztény konzervatív népnemzeti agyakból...
egyvandor
Gorbán!
Egy pár nap alatt sikerült szembeköpnöd pár tucat olyan támogatódat akinek hatalmadat köszönheted. hacsak részben is.ű
A ha valaki összeszámolná hány embert csináltál már ki csak azok közül akik közvetlen szerepet játszottak hatalomra jutásodban vagy abban maradásodban annak egy nagy méretű jegyzettömbre lenne szüksége.
Gorbán nem tudom mivé születtél, de suttyóvá váltál, megmérettettél és könnyűnek találtattál.
egyvandor
Gorbán azért sem tekinthető politikusnak, mert együtt működve olyanokkal akik nem hódolnak be neki, vagy akárcsak a legkisebb mértékben is más véleményen vannak, nem képes.
Gorbán egy pávatáncos hazudozó akire és akiért sokan tettek, főleg azért hogy árnyékában privilégiumokat, vagyont hatalmat szerezzenek maguknak, Gorbán tudva hogy ez az egész egy fertő mégis nevét adta hozzá!
egyvandor
@elnyomott: Gorbán mindig pillanatnyi érdekei mentén pávatáncolt. Most hogy azt hiszi mindenkit véglegesen maga alá gyűrt azt tehet amit akar. Remélem hatalmasat koppan.
micfild
@egyvandor: egyszer össze kéne gyüjteni ki mindenkit nyíratott ki a vityka... akár valójában akár egzisztenciálisan
és betenni az oldalára..
Desischado
Remélem, addig jár a kosó a kútra, amíg összetörik. Ideje lenne már, hogy ez a hazug, embertelen, mocskos parazita megkapja végre, amire már ezerszeresen rászolgált!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Ha nem kell akkor miért írsz ?
nezelodo
Azért elég rendes elszólás a viszkető tenyér Orbán részéről! Persze ez csak nekünk újdonság, a családja lehet, hogy tudott róla...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Vár a Csizmás Néró, a csúti csügőhasú , hiányzol a kondából.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...gagyi vagy...mint mindig.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: . Csizmás Kandúr hősies utazásra vállalkozik: összefog az észkombájn Tojás Tóbiással és a dörzsölt Puha Praclival, hogy ellopják a híres aranytojást tojó ludat. ... Siessél le ne maradjál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok