A Napi.hu összesítéséből kiderül, milyen egy átlag magyar család és annak körülményei.

Az átlag magyar röviden a negyvenes éveiben jár, a havi nettója 180 ezer forint körül van, 13-14 milliós lakásban él, ha van autója, az nagyjából 1,1 milliót ér,a családban pedig átlag 2 mobil, több mint egy tévé, egy mosógép van. Klíma vagy szárítógép elvétve.

Kiderült, mennyiből él a magyar átlagcsalád

Itthon az átlagos bruttó fizetés idén januárban 274 ezer forintot tett ki, ez a családi adókedvezmények nélkül 182 ezer nettó.

Legnagyobb vagyontárgyunk a lakásunk, ennek átlagos mérete 80 négyzetméter. A fővárosban 18,2 millió az átlagos lakásérték, a megyei jogú városokban 11,4 millió forint, a kisebb városokban az átlag 10,7, a községekben pedig 10 millió forint.

Ötből négy háztartásban van autó, egy darab, 17,2 százaléknál pedig kettő. A háztartások mindössze 3 százalékának van 3 vagy annál több autója.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
De szeretnék egyszer az átlaghoz tartozni,de én csak a többség vagyok,-átlag alatti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...most meg az jön honnan lehet kölcsönt felvenni...
Yoda69
80 m2 az atlag lakasmeret, 18.2M ertekben a fovarosban? Az 220.000/m2 hol vannak ezek az atlaglakasok? Itt valami nem stimmel
bakegya
VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE-entero,lexus...Google tudja csakkk hány néven van még mindíg ráállítva a dicsekvő hárijankó ide a propira!!!-ez egy önkielégítő fasz a csizmással együtt!DDD
LENYOMOZÓ SZEMÉTKEDÉSIG MEG SE ÁLL-ki hol él ,mit csinál,mennyit keres stb.stb...a nincstelenek a kedvencei azokon képes elrágódni a türelem szélső határáig.tesztelve ezzel az ország bármely szegletéből véleményt ide beírókat-
SystemError
Imádom ezeket az "átlagok" ... Ez maximum a fővárosra igaz minta és úgy kell értelmezni Budapestenb is, hogy 10 ből két fő 400e-t keres a többi 120-140e nettót.

Az, hogy vidéken, ahol a többség él ki keres nettó 180-at átlagban, hahaha, 1 millás autó stb.
Igen, ha végeznénk egy olyan számítást, hogy hozzá "ügyeskedve" összesen 12-14 órában hazaviszik-e ezt a pénz a magyarok, akkor lehet. De ezt nem nevezném a gazdaság, hivatalos, legaáélis heti 40 órás átlagának:)
kukac50
Az átlag 1 miniszteri fizetés és egy közmunkás! 70 -80 ezer forintos fizetések vannak vidéken,meg 5 milliós házak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.