A Napi.hu összesítéséből kiderül, milyen egy átlag magyar család és annak körülményei.

Az átlag magyar röviden a negyvenes éveiben jár, a havi nettója 180 ezer forint körül van, 13-14 milliós lakásban él, ha van autója, az nagyjából 1,1 milliót ér,a családban pedig átlag 2 mobil, több mint egy tévé, egy mosógép van. Klíma vagy szárítógép elvétve.

Kiderült, mennyiből él a magyar átlagcsalád

Itthon az átlagos bruttó fizetés idén januárban 274 ezer forintot tett ki, ez a családi adókedvezmények nélkül 182 ezer nettó.

Legnagyobb vagyontárgyunk a lakásunk, ennek átlagos mérete 80 négyzetméter. A fővárosban 18,2 millió az átlagos lakásérték, a megyei jogú városokban 11,4 millió forint, a kisebb városokban az átlag 10,7, a községekben pedig 10 millió forint.

Ötből négy háztartásban van autó, egy darab, 17,2 százaléknál pedig kettő. A háztartások mindössze 3 százalékának van 3 vagy annál több autója.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
De szeretnék egyszer az átlaghoz tartozni,de én csak a többség vagyok,-átlag alatti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...most meg az jön honnan lehet kölcsönt felvenni...
division
@percsi: Nem tudom, nem falun élek.
Yoda69
80 m2 az atlag lakasmeret, 18.2M ertekben a fovarosban? Az 220.000/m2 hol vannak ezek az atlaglakasok? Itt valami nem stimmel
bakegya
VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE-entero,lexus...Google tudja csakkk hány néven van még mindíg ráállítva a dicsekvő hárijankó ide a propira!!!-ez egy önkielégítő fasz a csizmással együtt!DDD
LENYOMOZÓ SZEMÉTKEDÉSIG MEG SE ÁLL-ki hol él ,mit csinál,mennyit keres stb.stb...a nincstelenek a kedvencei azokon képes elrágódni a türelem szélső határáig.tesztelve ezzel az ország bármely szegletéből véleményt ide beírókat-
SystemError
Imádom ezeket az "átlagok" ... Ez maximum a fővárosra igaz minta és úgy kell értelmezni Budapestenb is, hogy 10 ből két fő 400e-t keres a többi 120-140e nettót.

Az, hogy vidéken, ahol a többség él ki keres nettó 180-at átlagban, hahaha, 1 millás autó stb.
Igen, ha végeznénk egy olyan számítást, hogy hozzá "ügyeskedve" összesen 12-14 órában hazaviszik-e ezt a pénz a magyarok, akkor lehet. De ezt nem nevezném a gazdaság, hivatalos, legaáélis heti 40 órás átlagának:)
kukac50
Az átlag 1 miniszteri fizetés és egy közmunkás! 70 -80 ezer forintos fizetések vannak vidéken,meg 5 milliós házak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél