Az alkalmassági vizsgán sok sofőr hasalhat el, ha nem tartja be az orvos utasításait.

Az elmúlt évben három olyan buszbaleset is történt, ahol a buszsofőr nem diagnosztizált alvási apnoéban szenvedett. A betegséggel kezelték többek között a veronai busztragédia egyik sofőrjét is – írja a hvg.hu.

A lap felhívja a figyelmet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma még 2015-ben módosította azt a rendeletet, ami a járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szól.

A változtatás értelmében 2016-tól az alvás közbeni légzészavart is szűrni kell a jogosítvány megújításakor. Csakhogy kevés olyan orvos van, aki elvégzi a szűrést. Az Egészségkalauz szerint a praxisok 15 százaléka egyáltalán nem, 46 százalékában pedig csak rizikófaktor esetén szűrik a betegséget. Akiknél felmerül a betegség gyanúja, automatikusan szűrővizsgálatra kell beutalni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mindenből pénzt kell csinálni, ebből is...
volvós
...jövö idö ??? Már most is a csúszópénz és a fidesz
pártkönyv dönti el az alkalmassági " vizsgálatot " :-((((
cikicakk55
@volvós: Van az a pénz,amiért a vak is sasszem?
papa.49
Mindenből pénzt kell csinálni, ebből is...
kukac50
Ne szóljanak bele az orvosok munkájába,hanem adjanak annyi fizetést,hogy ne fogadjanak el egyáltalán senkitől. nincs hálapénz nincs beteg sofőr!
tunes
Nekem ilyen betegségem van ,évekig jártam orvostól orvosig. Mégis egy kollégám hívta fel a figyelmemet a problémámra. Dr Szakács Zoltánt megkerestem,azóta használom az alvássegítő gépet és semmi gondom nincsen. Az a gond hogy a háziorvosok is csak néznek az ilyen betegséggel szemben, nem tudják felismerni. Dr úr mesélte nekem ,volt olyan kollégája aki műtét közben. Szikével a kezében aludt el és ő sem tudta milyen betegsége van.
qxy
Ha már cseszegetik a jogosítványt, akkor meg kérdezném, ki látott már romát tanuló vezetői autóban???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.