Lázár János miniszter szerint nem lesz jövőre választási költségvetés, mert jól áll az ország. És az adófizetők pénzét sem szórják. Beszélt a korrupcióról is.

Interjút adott a Világgazdaságnak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki több témát is érintett.

A miniszter szerint jövőre nem lesz választási költségvetés, ezt arra alapozza, hogy az április 26-án benyújtandó tervezetben jövőre is 72 százalékos GDP-arányos államadóssággal számolnak.

Mi soha nem szórjuk az adófizetők pénzét

- magyarázta a miniszter.

A minisztériumok költségvetése sem fog csökkenni, nem lesznek "vesztesek" – fogalmazott Lázár –, és jövőre már saját forrásokból is képes lesz fejlesztéseket végrehajtani (infrastrukturális és városfejlesztések) a kormány. (Eddig ezek szinte kizárólag uniós forrásokból történtek.)

Emelik a védelmi kiadásokat – elsősorban a rendőröknél lesz látszatja

Lázár az interjúban arról is beszélt, hogy növekedni fog a védelmi kiadások összege, ám hamar kiderült, ő nem a NATO-kötelezvényre gondolt (jó pár éve el kellett volna érnie az országnak, hogy a GDP 2 százaléka menjen a honvédség fejlesztésére), hanem a rendőrségre, ott várhatóak elsősorban új eszközök.

Lázár szerint kormányzásuk 7 éve alatt javult a közbiztonság, az elkövetett bűncselekmények száma megfeleződött, 5 ezerre több rendőr szolgál, 12 helyett 18 ezren ülnek börtönben, szigorúbb a büntetőtörvénykönyv. A miniszter úgy vélekedett, a migrációs nyomás bármikor kialakulhat, ezért kell erre a területre is kiemelt forrásokat biztosítani.

A miniszter beszélt a honvédségről is, a tervek szerint majd a 2020-tól induló fejlesztésben berúgják a magyar hadiipar motorját is.

Lázár: (...) A kormány előtt van egy 2020–2026-ra szóló nagy ívű honvédségfejlesztési terv, amelynek egyik eleme például a magyar hadiipar újjáélesztése.

Világgazdaság: Vadászgépet vagy kulacsot fogunk gyártani?

Lázár: Az már komoly teljesítmény lenne, ha a rendvédelmi erőinket hazai gyártású fegyverekkel tudnánk ellátni. Az önálló hadiipari képességet erősítenünk kell, mert Magyarország csak akkor lehet a térség legerősebb országa, ha a hadseregét is ütőképessé tesszük.

- olvasható a cikkben.

Lassan már el sem mennek a fiatalok

Lázár szerint nem azért mennek külföldre a fiatalok, mert a Fidesz van kormányon, és ez nem tetszik nekik, hanem mert Nyugaton magasabbak a munkabérek. A miniszter kifejtette, a külföldön dolgozók óriási áldozatot vállalnak, hogy családjuktól távol dolgoznak ugyan magasabb bérért, de magasabb életköltségekért. 

Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga.

Arról is beszélt, hogy a közép-kelet-európai országok az Európai Unió gazdasági hátországának számítanak, ezt a területet nem fogja leírni az unió, mert itt van munkaerő, fogyasztó, ipari potenciál.

Lázár szerint az elmúlt hét év alatt rengeteg uniós ellenőrzést kaptak a korrupció gyanúja miatt, de 

a nyilas és kommunista házmesterek országa vagyunk, ezért nem csoda, hogy minden vizsgálat magyar feljelentésre indult.

Hozzátette, a korrupciót nem lehet megszüntetni, de különbséget kell tenni a valódi korrupciós kockázat, a szabálytalanságok és a politikai termék korrupciós vád között.

A paksi atomerőmű bővítése 10 ezer munkahelyet hoz

A miniszter kitért a paksi atomerőmű bővítésére, miután a Világgazdaság újságírója rámutatott, alaptörvény-ellenes olyan ügyletet kötni, amelyben az államadósság növekedhet.

Lázár szerint ilyen nem lesz, a beruházás pozitív irányba hat, a beszállítók 40 százaléka magyar lesz, és 10 ezer munkahelyet teremthet a bővítés, amely "a GDP-re egy százalékot dob, s csökkenteni fogja az energiaimportot és a függőséget."

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nem semmi ez az interjú. Varga Mihály azóta forog mint a propeller. Már Lázár is gazdasági szakember. Van ilyen. Azt mondja nem szórják a pénzt. Ez nem csak hogy nem igaz, még pofátlan is. Igenis a haveroknak két kézzel szórják. Különféle hirdetésekre meg minden másra. nem, lényegtelen, hogy a szórást követően még el is lopják. Lásd manyup pénz. Azt mondja, olyan béremelések lesznek, hogy nem lesz értelme nyugatra menni dolgozni ! Vagyis még hülyének is néz bennünket. Nyilvánvaló, hogy nem csak szórják, hanem lopják, is a pénzt, pluszként még hazudoznak is. tehát amint mondanak az a kampány része.
magyarbakancs
"Lázár: "Mi soha nem szórjuk az adófizetők pénzét"
Nem lopják Lázár úr, dömperrel hordják szét a strómanok,haverok,fideszes polgármestereknek.
Sámannus
Janó ne hazudozzá bakker!
LOptok mint a zállat, a leg koldusabbaktól!
silber13
Ez egy orbitális hülye!, aki génjeiben hordozza a notórius hazudozást!
" Magyarország csak akkor lehet a térség legerősebb országa, ha a hadseregét is ütőképessé tesszük"
Hülye! A szomszédos országok reggelire megesznek minket! Hiába van nekünk egy széthízott csúti zseb-Wallensteinünk . Röhejes ez az ország!
Zeta
Na Magyarok, megint hülyének néztek minket! Azt hiszi , hogy nem bérből élünk, hogy fenékig tejfölnek hisszük az életet. Vagy elfelejtette , hogy annyit érünk, amennyink van? Az ő szemében semmit!!!
lusta
Ennyi, finoman szólva, sületlenséget is régen lehetett olvasni. Lézer Jankó szerint igen jól áll az ország, akkor mit lehet mondani a környékbeli uniós és már nem csak uniós országokról? Ők meg remekül állnak? Minden gazdasági, oktatási, egészségügyi, innovációs, stb. mutatóban szisztematikusan süllyedünk. Úgy látom, a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunkat és qurmányunkat nem zavarják a számok.
lusta
Finoman lehülyézte a magyarokat. A sok hülye önkéntesen megy nyugatra rabszolgának. Na ez se semmi. Bezzeg itthon milyen jó élete van a kényszerközmunkaszolgálatos rabszolgának. Mind a tíz ujjukat megnyalják.
Béla333
A szokásos mellébeszélés, hazugság!
Végülis igaza van Lázárnak, hiszen senki nem láthatta, hogy az utcán két kézzel szórnák a befizetett adóforintjainkat. Csak ellopják! De ő nem ezt mondta, hanem hogy "nem lopjuk el". Mert ha kimondaná ezt a pofátlan hazugságot, hogy nem lopjuk el, az kapásból újabb többezer tüntetőt jelentene.
Így azt mondja, nem szórjuk, ami meg igaz!
Ez a Fidesz gondolkodás, Fidesz mentalitás!
Béla333
@Béla333: 09.59
"De ő nem ezt mondta, hanem hogy "nem lopjuk el"."

Helyett
"De ő nem azt mondta, hogy nem lopjuk el."
Qqberci
"Mi soha nem szórjuk az adófizetők pénzét"

Hát nem is. Hazatalicskázzátok...
advocat
És csak egy kjérdés. Miből futja a gyerekenk 50 milliós lakásra, miből van annyi földje amennyi. Nyilván a havi jövedelméből? Mert egy magyarnak kb. 20 évig kellene félretenni a jövedelmét (semmi kifizetés, csak gyűjtés, esetleg CSOK, de miből a többi).
Béla333
@advocat: 11.11
Mondta ő, hogy nem loptak/lopnak? Nem! Nem mondta.
Csak azt mondta, hogy nem szórják el a pénzt!
Peller Anikó
"Mi soha nem szórjuk az adófizetők pénzét"

Ebben biztos vagyok, hiszen amint elveszítette köszpénz jellegét abban a pillanatban kezditek csak szórni. A pénct.
advocat
A 27 % áfából erre is telik. Ez senkit nem zavar? A pénzt meg eltüntetik. Ld: úszó vb, hogy tovább nem menjek.
Yoda69
Es ezt rohoges nelkul ki tudta jelenteni?
bencemacska
Ha az utcán szórnák a pénzt, még nekünk is jutna belőle! Összeszednénk!
Ők saját és csókosok bankján keresztül nyelik be a közpénzt és náluk magánpénzzé változik!!!
CsipkeRózsa
"A miniszter szerint jövőre nem lesz választási költségvetés, ezt arra alapozza, hogy az április 26-án benyújtandó tervezetben jövőre is 72 százalékos GDP-arányos államadóssággal számolnak."

Nem jó a kifogása, mert ha nő a GDP, akkor a változatlan 72 %-os államadósság összege nagyobb hiányt jelent.
quadrocopter
A Geci III. ( fedőnevén " luxusgeci") bele se pirul az ótvaros mocskos hazugságába!
1magyar
Stadionra pazarolnak, ami nem lenne az, ha nem lenne egyetlen magyar se akinek havi 100 ezer alatt kellene szenvednie.
Lepényleső
Ezzel tökéletesen egyet értek. Arra a tevékenységre teljesen más definíciót ismerek. Esetleg
kihagytam az értelmezőből ezt a fejezetet?
namihami
Mekkora szerencse. Vajon mi lenne, ha még szórnátok is?
cikicakk55
Lázár Úr! Nagyot csalódtam Önben! Én Hódmezővásárhelyi lakos vagyok és ismerem Ön már a Polgármesteri kinevezése előtti időkből is.Még amikor Rapcsák András jobb keze volt. Örültem mikor megválasztották Polgármesternek és az egész város kinn volt a Főtéren és egy emberként örült.Együtt harcoltunk Önnel a kórházunkért is.Hódmezővásárhely cirka 35.000 lakosának a fele ön mögött ment és élő láncot alkottunk a kórház körül.Akkor még Igaz embernek tartottuk Önt,aki védi és vigyázza a városunkat. Mikor a FideSSz Minisztert csinált önből egy ideig azzal voltam,hogy majd Őn valahogy vissza tudja fogni a Felcsúti diktátor agyament dolgait.Voltak is olyan dolgok,amit csak azért nem csinált meg Orbán,mert Ön lebeszélte. Most azonban ez az interjú kiverte nálam a biztosítékot. Soha nem voltam Fidesz párti,de önt mint embert kedveltem.Nem gondoltam,hogy képes az emberek pofájába hazudni.Persze lehet ezt is FideSSesen megmagyarázni,hisz Őn nem azt mondta,hogy ellopják a pénzünket,hanem,hogy nem szórják el. Először is: Honnan van az Államnak pénze? Az adófizetőktől,ugye? A 100 leggazdagabb ember nem fizet be annyi adót,mint a kis emberek,akik nem maguktól fizetik,hanem már eleve oda sem adják nekik. A kis vállalkozások,akik örülnek ha a munkásaikat és a rajtuk lógó rengeteg koloncot amit Önök akasztanak a nyakukba ki tudják fizetni.A legtöbb kisvállalkozónak nincs 1 millió forintnál nagyobb megtakarítása.Az önök fizetését ki Állja? A nép! A Felcsúti Stadiont miből építették? A kisvasút miből épült? Miből lett több millió forint a különböző miniszteri szobák berendezéseire? Mennyi és miből lett pénz a feleslegesen előkészített olimpiai népszavazásra? Miért és miből fog még is felépülni minden attól függetlenül,hogy nem lesz 2022-ben olimpia? Ugye ez mind mind az adófizetők pénzéből.Sorolhatnám még azt a sok talpnyalót akinek a fizetése bőven az 1 millió forint fölött van és az már bruttó. Ez a sok pénz mind az adófizetők forintjaiból megy el. Önök ott jól élnek az adófizetők...
kukac50
Elherdáljátok a Nép vagyonát, törvényt hoztok rá! az 1,2 milliárdból épült húsüzemet ki adta el kinek 150 millióért? Ki hatalmazta fel az eladót,hogy eladja ? Így játszátok át a Nép vagyonát magánkézbe,azok majd tovább adják és a haszon nem az államkincstárba kerül,hanem magánzsebre. Ki hatalmazta fel a kormányt,hogy a Nép vagyonát képező kastélyokat eladja? Akinek volt rá pénze az ne uniós forrásból újítsa fel hanem saját pénzéből. Az uniós forrásokat munkahely teremtésre, gyárak építésére, nem összeszerelő üzemek, létrehozására kell fordítani,csak úgy fejlődik a gazdaság ha vidéken munkahely lesz.
Feldolgozó üzemek konzervgyárak. Közel a gazdaságban megtermelt árúhoz.
Habony kérlek tanácsold ezt Viktornak!
Nessy
Jaj, dehogy szórják! Szépen összegyűjtik, aztán Hókusz - pokusz megszünik a "közpénz jellege",majd Hipp és hopp és eltünik, hogy a megfelelő számlákon és zsebekben landoljon.
Szerencséjük van, hogy nagyon sokan csak önöket tudják nézni. hallgatni.olvasni, és minden zöldséget el is hisznek.
Még azért is hozsannát zengenek, ha elveszik a földjüket.
amaramaistanna
...tudjuk, zsebre teszitek... a zsebetek túl nagyra nőtt és nőttön nő...
Macskaszem
Nem szórjátok seggfej, hanem offshor számlán gyűjtitek, és veszitek belőle a luxusingatlanokat, meg a jó isten tudja miket az ötéves vagy korosabb százlábúitoknak, járatjátok őket méregdrága külföldi egyetemekre, mert a hazai nektek snassz. Mi meg sajnos nem külföldön, hanem Orbanisztánban vagyunk rabszolgák, ahol szar a fizetés, szar az élet, mert ti rohadékok mindent elloptok, mindent bekebeleztek, és egyfolytában hazudtok.
szép új világ
@cikicakk55: Én jobb szerettem Ady, Németh László, Tornyai, Kohán, Bessenyei vagy éppen a fazekas népművészek által híressé vált "paraszt Párizst"! A Lázár nevével fémjelzett városról ma a korrupció, a gőg, a kivagyiság jut az emberek eszébe. Szinte mindenki - hozzád hasonlóan - a csalódottságról beszélt. Ennek ellenére legutóbb Almásit - Lázár meghosszabbított jobbkezét - csont nélkül megválasztottátok. Akkor hogy is van ez?
evacica
Egyetértek, nem szórjátok, csak lenyúljátok, nem kicsit nagyon! Ehhez nagyon értetek.Pofátlan banda!
csetere
@CsipkeRózsa: Miért van akkor már most 79,5%???
CsipkeRózsa
@csetere: 2016 december végén 74,05 % volt, legalábbis én úgy láttam. A mostani állapotot nem tudom. Az év végi állapotra 72 %-ot terveztek, ezt mondta Lázár a jövó évre is.
Lackó50
"Magyarország csak akkor lehet a térség legerősebb országa, ha a hadseregét is ütőképessé tesszük."
Mit akar ez? Kivel akar háborúzni? Nem véd meg a NATO? Se az oroszok? Ahhoz nagyon gazdag országnak kell lenni, hogy mi legyünk itt a legerősebbek. Egyenlőre még a románok is leelőznek. A többiről nem is beszélve. És különben is mit akarnak ezek 2020-26-ra előre tervezni?Ennyire biztosak abban, hogy végleg ők maradnak a kormányon?
Györe-Juhasz Eva
2020-2026 nagyszabású honvédség fejlesztési terv ?
Ezek tènyleg nagyon beakarják magukat betonozni.
Jön a kommunista II.35 èves terv ,vagy mi a lósz@r?
Ennyi sületlen baromságot amit ez a köcsög is össze tud hordani.
Nem utolsó sorban,: emelik a rendőrség állományát ? Az ellenzèk ès a magyar polgárok ellen ?
feleselek
Elkallódott a válaszom.Nem hát! Zsebretesszük...!
csetere
@csetere: Nekem meg van valahol a Facen-n mert egyik barátom mindig felteszi, mert engem érdekel. Megpróbálom megkeresni ha lesz rá időm. Az államkincstár 2016.12.31-i maastrichti adóssága 25.922,37 milliárd, a 2017 februári 25.823,46 milliárd.
Szókrakész
Tehát.

"ő nem a NATO-kötelezvényre gondolt (jó pár éve el kellett volna érnie az országnak, hogy a GDP 2 százaléka menjen a honvédség fejlesztésére"

Az mszp-szdsz qrmány szisztematikusan gallyra vágta, leépítette a honvédséget, eladtak mindent, megsemmisítették a lőszerkészletet, ...
A Veres cimbik voltak a lőszer és egyéb megsemmisítő nyertesek.
Aki nem hiszi járjon utána!

"Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga."

Tökéletesen igaza van.
De már itt is emelik a béreket, hogy legyen képzett szakmunkás munkaerő.
Ez tagadhatatlan.
Aki ezt cáfolná, az hazudik.
A szociális része még jóval nyugat alatti.

"a nyilas és kommunista házmesterek országa vagyunk, ezért nem csoda, hogy minden vizsgálat magyar feljelentésre indult."

Tökéletesen igaz!!!
A mocsok Gyurcsány elvű emberek reggeltől estig feljelentgetnek minket Brüsszelben!
Csak tudnám mennyi az erre a brüsszeli jutalompénz?!?!?!?!

"Lázár szerint kormányzásuk 7 éve alatt javult a közbiztonság, az elkövetett bűncselekmények száma megfeleződött,"

Hazudtok tetük.

Hol nőtt a közbiztonság?!?!?!
A Rózsadombon?!?!?!

"Az már komoly teljesítmény lenne, ha a rendvédelmi erőinket hazai gyártású fegyverekkel tudnánk ellátni."

Ezek a gyárak nem magyar kézben vannak, ergo nem magyar fegyverek!!!
Szókrakész
"A paksi atomerőmű bővítése 10 ezer munkahelyet hoz"

Minden mocskos komcsi liberó Pakson rugózik, miközben Angliában most építik Európa legnagyobb atomerőművét.
Amiatt érdekes módon se a zöldek, se a szivárványszínűek, se a rózsaszínek, se a... nem tiltakoznak!!!

Itt a gond csak azzal van, hogy nem a komcsibolsi cégek kapják meg a paksi tendert.
Desischado
Jobb ma itt élni? Te nyomorult hazug tolvaj féreg, mindent elloptok, nektek nyugati fizetés meg juttatás, a népnek meg éhbér! Én nem mondanám, hogy annyira király itt élni!
Yoda69
@Szókrakész: Mennyi penzt kapsz hablatytol az ilyen geci rofogesekert?
terlasz
Tényleg nem szórják, hanem ellopják.
Tollascsőr
@Szókrakész: Érdekes. Egy haveromat kibaszták innen örökre, mert leírta az igazságot VELETEK, fidesztrollokkal kapcsolatban.
TE, meg itt osztod az ócska, hazug, primitív, és szemforgatóan ostoba fidesz propagandát, csak mert fizetik neked.
És még itt vagy.
egyvandor
Nem szórják, különböző csatornákon keresztül nertársi célokra begyűjtik.
feco fero
Az, hogy mit mond már teljesen mindegy! De, hogy a már most is elviselhetetlen nagyságú
(cca. 70.000 fő rendőr, cca. 60.000 fő katasztrófás, cca. 10.000 fő közterületes, cca. 100.000 fő polgárőr, cca. 10.000 fő titkos állomány, cca. 20.00 fő parkoló őr, cca. 5.000 fő finánc, cca. 8.000 fő NAV os , cca. 5.000 okos kamera, stb.)
bírságoló, pénzbehajtó, hadsereget akarja, akarják tovább fejleszteni, ez aztán a bicska nyitogató szándék!
Ezek kivétel nélkül a MAGYAR EMBEREK lehúzói, a hatalom pénzbeszedői!
Összességében erre a cca. 4 millió aktív keresőre , termelőre jut cca. 300 ezer behajtó!
Ekkora behajtó hadserege egyetlen Eu. országnak sincs!!!
Arról nem is beszélve, hogy ezeket mind mi adó fizető emberek tartjuk el!!!
Aztán ha nyugdíjba akarunk menni, kiderül, hogy a ledolgozott 46 évből 33 at ismernek el, stb.
Összegezve: Tisztelettel kérdem önt Lázár Úr!
Ha a Magyar emberek mindegyike beszélne angolul vagy németül, mennyi lenne az itt élők létszáma?
Mit kezdene ezzel a cca. 300.000 fővel???
Fradigege
Igen. A közpénzt zsebre vágják, ami aztán közpénz jellegét elveszti, így a tulajdonotokban már nem szórjátok. Magatoknak gyarapítjátok! Kapásból az pénzszórás, hogy megélhetési politikusok vagytok és parazitaként éltek a Nemzet nyakán a gazdáddal az élen!
Ludmilla
az holt ziher,mert ha elszórnátok,néha mi is találnánk belőle,ti ellopjátok...mocskok,simán
qxy
azért vitába szállnék vele mit kint dolgozó Magyar.
tavaly , a méh telepen vásáróltam két és fél kiló egy, kettő, és öt centeseket.1500 Ft ért. Két hétre meg volt a konyhára való kint. Rabszolga? 8 órában 14,70 nettó, az azért nem rossz.Ez mellett két vendéglőbe főzök,15 Eu óránként,és el raboskodok majd három ezerért.Ja,és kint van a két gyerek is.azok is raboskodnak 2700Eu ért.
kukac50
Akkor miért nem jut a kórházakra iskolákra szegényekre elég pénz?
Miért kerestek mindig ellenséget,miért titkosítjátok a pénzköltést, közbeszerzést?
Miért nem azzal foglalkoztok,hogy a kórházakban 30 éves elavult gépekkel kezelik a betegeket?
Miért terelitek el a figyelmet a korrupcióról?
Miért titkosítjátok a közbeszerzést?
Becsületesen működő kormánynak nem lehet titkolnivalója az adófizetők előtt!
Eladott Ország
@nusika: Azért építkeznek hiába nem lesz olimpia, mert kell az ellopható közpénz a holdudvarnak, ez a hűbéri rendszer lényege.
Borsodi
Valóban már egyre kevesebben mennek külföldre,mert már aki tudott el menekült.Viszont nem is akar haza jönni senki.mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15b80e0d67600b10
nusika
nepszava.hu/cikk/1127884-gyurcsanyek-pert-nyertek---kiderul-mire-koltott-a-fradi-es-a-videoton
..ez is az adófizetők pénze!!!... a gázszerelő nem is akarja kiadni, hogy mire költötték a pénzt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.