Kay Kuzma Az első hét év című gyermeknevelési tanácsadó kötetében külön fejezetet szentel a gyerekverésnek. A keresztény szerző szerint ha egy szülő úgy érzi, hogy más pedagógiai módszer nem működik, akkor nyugodtan megverheti a gyereket. Persze nem mindegy, hogyan. Ő ezt javasolja:

„Miután imádsággal átgondoltunk minden más lehetőséget, ha úgy érezzük, csak a verés lenne célravezető, imádkozzunk gyermekünkkel együtt! Beszéljük meg a probléma súlyosságát, és hogy mit szeretnénk, mit tanuljon meg a verés által. Csak ezután verjük meg.”

Ezt követően pontokba szedi, hogyan és mikor érdemes hatékonyan megvernünk a kisgyermekünket. Elhangzik, hogy alkalmanként sose üssünk többet háromnál a gyerek fenekére, és mindig mondjuk meg előre, hányszor fogjuk megütni. Mert „ha bejelentjük, mennyi lesz, segít saját magunkat kordában tartani.”

Az amerikai szerző azt javasolja, hogy mindig négyszemközt verjük meg a gyereket, és hogy jobb, ha az anya teszi ezt meg, mert a férfiak keze túl nagy ahhoz, hogy ne maradjon nyoma a verésnek. Az is nagyon fontos szerinte, hogy 2 évesnél fiatalabb és 6-7 évnél idősebb gyereket ne verjünk, mégpedig azért, mert ha túl kicsi korában verjük, nem fog emlékezni rá.

A könyvet terjesztő Advent kiadó vezetője, Egerváriné Kökényes Zsuzsa szerint Kay Kuzma fantasztikus asszony, és a Bibliában benne van, hogy a testi fenyítés megengedett.

Magyarországon egy kisgyerek megverése – függetlenül az okozott fizikai sérülésektől – kiskorú veszélyeztetésének számít, így bűncselekmény -írja a blikkruzs.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hu ba+... Ez sulyos... A papam atlagosan jo-rossz kisgyerek volt, nem nagyon csinalt kirivo hulyesegeket, de mondta, hogy az apacak elegge rendszeresen vertek minden gyereket (a lanyokat nem) a korai, 1930-as evekben...
Valoban EZT jelenti a balog-tomjen-rubovszky-retvari formacio korosztenysegit?
Mert akkor inkabb ver-ateistanak nevelnek minden gyereket...
1magyar
Aztán meg csodálkoznak ha néha - néha egy ilyen gyerek megöli talán vagy megveri idős korban a szülőt?
Barmok voltak az apácák is.
namihami
Ez van, amikor a határon inneni és túli hülye egymásra talál. A ""MŰ"" és a ""KIADÓ"".
Nem adok túl hosszú időt és a magyar oktatásban, okos miniszterünk bölcs előrelátása következtében, választható, mi több egyedül csak ez választható, pedagógiai szakirodalommá nemesedik a fenti remekmű.
Szegény Orwell--sírna a gyönyörűségtől és egyben az irígységtől, hogy ez neki még csak eszébe se jutott.
Ezek szerint én már rosszul neveltem a gyerekeimet vagy harminc fölött (a gyerekek annyi) még használható a fenti szakirodalom. Gyors választ kérek.
Lepényleső
Külön érdekes a négyszemközti verés a gyerek fenekére. Ez a gyermek nyakának kitekerésével
érhető el,vagy van valami egyéb az inkvizítorok tarsolyában? Így már érthető,hogy kifosztóink miért mondják magukra,hogy keresztények?
namihami
@Lepényleső: Esetleg egy négyszemközti tüzesvas-próba, spanyolcsizma, nyújtás. És ha ez se használ, akkor végső esetre egy szimpla máglyahalál vagy kerékbetöréssel kombinált felnégyelés. És ez mind a keresztény szellemű nevelésből adódik.
Van még mivel bővíteni azt a szakirodalmat.
eszegfu
Nem értek egyet az előre "bejelentett" veréssel! Ha időnként a gyerek "beleszalad" 1-1 legyintésbe, tasliba -- ami nem verés szerintem -- az akár lehet "jótékony" hatásu is. Legalább akkora a különbség a kettő között, mint egy büncselekménynél az "előre kitervelt" és a "felindulásból" elkövetett között. Ha már megbeszélem a gyerekkel, akkor én képtelen lennék bármilyen testi fenyitést is alkalmazni, még akkor sem, ha ez már a sokadik beszélgetés mondjuk u.arról a témáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.