Ezen a héten elhagyhatja a börtönt a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László, de csak annyira, hogy meghallgassa: hogyan dönt a bíróság az előzetes letartóztatása meghosszabbításáról.

A Központi Nyomozó Főügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta P. László előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A Zala megyei Karmacson élő férfi szeptember végén egy saját maga által fabrikált bombával felrobbantott két járőröző rendőrt a Teréz körúton.

Kiviszik a börtönből a Teréz körúti robbantót

A rendőrök életveszélyesen megsérültek, ezért P. Lászlót több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett, előre kitervelt emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják.

Mivel immár fél éve van előzetes letartóztatásban, ezért a büntetőtörvénykönyv szerint most újra lehetőséget kap, hogy vallomást tegyen. A Velvet információi szerint a tárgyalás április 20-án, csütörtökön lesz.

A férfi február elején tört meg és tett beismerő vallomást. Akkor azt állította, hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák is, amelynek a maradványait megtalálták a robbantás helyszínen.

P. László korábbi ügyvédje, Brunner Tamás azt mondta, hogy az ügyfele készítette a pokolgépet, ő vette meg a hátizsákot, ő szemelte ki a helyszínt, ő hozta működésbe a bombát, nem volt bűntársa, a megsérült rendőröket nem ismerte, és egyébként nincs baja a rendőrséggel.

A börtönben tanusított agresszív viselkedése miatt április elején átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), de azóta már visszakerült a Venyige utcai börtönbe.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
Húúúúúúúúú...
Elsőbbet is: ilyet újságíró nem ír le, vagy már ismeri az ítéletet? "A Zala megyei Karmacson élő férfi szeptember végén egy saját maga által fabrikált bombával felrobbantott két járőröző rendőrt a Teréz körúton." ... hiányzik belőle " a rendőrség gyanúja szerint" kifejezés. Nem tom, melyik újdondász iskolába járt a cikk szerzője, de vmit csak kihagyhatott. Vmi ilyesmit: senki sem tekinthető bűnösnek a bíróság jogerős ítéletéig... de úgy látszik a kollégái sem különbek...
Másodlagosan:. Brunner Tamás, ha igaz az állítás súlyosan megsértette az ügyvédi titoktartási kötlezettségét. Jó esetben etikai bizottság előtt a helye és meg kell vonni a működési engedélyét, rosszabb esetben bűncselekmény miatt kell felelősségre vonni.

Ez már nem is Nyugat-Ázsia, sokkal inkább Afrika vagy Közép-Ázsia kezd lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.