Egészen hajmeresztő rendeletet hozott a kaposvári közgyűlés hétfőn, ami ránézésre kimondottan a Kétfarkú Kutya Párt veszélyes járdafestő akciói ellen született – írja az Index.

A viccpárt több helyen is arra vetemedett, hogy a négyszín-tételt alkalmazva repedéseket festett színesre a járdán. Így tettek többek közt

Szombathelyen,

Pécsen,

Szegeden,

valamint Budapesten több helyen, például a VIII. kerületben és az Örs vezér téren is.

Kaposváron megelégelték a közterületi festegetést, jön a lex Kétfarkú

(Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook oldala)

A párt a jelek szerint Kaposváron is akciózott, itt azonban keményebb fából faragták a vezetést. Egy április 5-i előterjesztés nyomán hétfőn meg is született egy május 1-jén hatályba lépő rendelet, ami kibővíti a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartások körét a következőkkel:

Aki járda, vagy közút felületén, valamint a közterületen elhelyezett eszközökön, dísztárgyakon a tulajdonos vagy vagyonkezelő hozzájárulása nélkül festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges, nem vízoldékony felületbevonatot hoz létre, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.

Az előterjesztésben egyébként különösen szép motívum volt az, hogy a fenti idézet előtt az is szerepel, hogy bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában is szankcionálható lesz az, aki ilyesmire adja a fejét – írja a lap.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

béla kovács
Csak a töredezett felületeket festették ! Esetleg megjavíttatni ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
béla kovács
Csak a töredezett felületeket festették ! Esetleg megjavíttatni ???
Equus
És mi a szankció? Kaloda, pellengér, esetleg 25 bot a talpára? Netán fő- és jószágvesztés? 1ebként a tekintetes képvislőtestület mi a faszra költi a súlyadót, a garázs és egyéb miatti építményadót, az iparűzési adót? Vagy ahhoz a befizetőknek semmi köze nincsen?

Ilyen agyhalott faszokat...
quadrocopter
"Krakus" III/II Károly helytartó bekeményt, ahelyett, hogy behúzná fülét.fakát a besúgó?
desiro
Az 5 éves unokám előszeretettel rajzol zsír krétával a járdára, Hány évet fog kapni???
Mocskos fideSSSSSSS.
kamazuka
Szita Károly nem cicózik!
Nem is azé lett megválasztva oly sokszor.
De igaza van!
mekkelek
@kamazuka: Mert? Ha kevesebb pénzt nyúlna le akár meg is lehetne javítani a járdákat és nem lenne mit festeni...
justhpeter
A kaposvári közgyűlés (is) az elmeroggyantak gyülekezete.
namihami
Bravó kaposvári választók. Sikerült igazi magyarosch, talpraesett önkormányzati képviselőket összehordani. Ráadásul ti is fizetitek őket. Ez a képviselőtestület a sarkára állt.
Most jön a következő ülésük, amin megszavaznak egy akasztófát vagy guillotinet a főtérre. Így aztán majd lehet példát statuálni az elvetemült kutyapártiak ellen. Nagyobb méretű járdafestés akár egy felnégyelést is vonzhat magával. És a fejüket kitűzheti a testület néhány méltó tagja a város kapui elé. Majd ti megmutatjátok ezeknek az elvetemült rongáló liberálisoknak.
Bár, a javítás és a hibák megjavítása se túnik rossz megoldásnak.
Nessy
A szankcióból befolyt pénzből akarják megjavítani a járda hibákat?
Talán, ha kijavittattnák a hibákat, de lehetőleg nem haverral, hanem hozzáértő szakemberrel, oka fogyott lenne az egész "rendelet".
namihami
@Nessy: Most képzeld el, ha egy szakember csinálná, főleg korrekt áron. Miból lenne a haveri visszaosztás. Belegondolni se merek, micsoda forradalom törne ki Kaposváron. Talán még az önkormányzatot is megérintené a szele.
Huha, ez már majdnem borzalom. De legalább is a tragédia előszobája.
moareka
Ne bántsátok a Kétfarkúakat, most akarnak békemenetelni, hogy a kedves hívek kedvébe is járjanak, és ti kaposváriak így háláljátok meg, hogy nyomdokaitokba igyekeznek lépni?
Ejnye, ejnye... ez pontosan olyan cselekedet részetekről, mikor az a falu utolsó házában lakó kis szegénylegényt felkarolja és kitaníttatja az uraság, és mikor a szegénylegénynek már jól megy , na akkor jól szájba vágja az uraságot...Ezt akarjátok kaposváriak hálából, hogy a kétfarkúak békemenetelnek, na meg egy kicsit festegetnek értetek?
Qqberci
Temperával kell festeni. Az "vízoldékony"...
Desischado
Szörnyű, micsoda elvetemültség, amit a Kétfarkúak csinálnak. Esetleg az önkormi nem tenné jobban, ha kijavítaná a hibákat? Ja, abból nem lehet lopni, micsoda szívás!
karma1
@desiro: Hat, lehet hogy az uncsid mar kacsingat a politikai elet fele, es a Ketfarkuakhoz huz???

Ennyi f@szkalapot ritkan latni egyutt: valoban, nem az lenne a megoldas, hogy MEGSZUNTETIK az okokat? Netan megcsinalnak a balesetveszelyes jardakat, katyukat?

Ezt a mi fiatalkorunkban ugy hivtak:
A kaposvariak kiallitottak onmagukrol dalolva a sajat SZEGENYSEGI BIZONYITVANYUKAT, szoval sotetebbek a legsotetebbeknel is, - plane gyorsitott eljarasban...
Hova siettek, haver? Nehogyma pofara essetek a katyuban?
nezelodo
Kaposváron az egyház nincs a helyzet magaslatán. A helyükben azt mondanám, ők festegetnek, mert készülnek az Úrnapi körmenetre, a kutya se törődne ezekkel a piktorokkal utána. Így meg kiröhögteti magát a helyi hatalom, és mint tudjuk ezeket is csak humorral lehet kiugrasztani az öröknek hitt hatalmi képzelgésük narancsködéből, ugyanúgy, mint a hibbant országos vezetőiket.
kukac50
Nincs a Kaposváriaknak szépérzékük? Pedig jól néz ki: Javítsák ki a hibákat,hogy ne legyen mit festeni!
eszegfu
Nekem a legjobban az tetszik, hogy "bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában is szankcionálható lesz az." De kérdem én ezt hogyan?! Ha nincs szabálysértés, vagy büncselekmény, akkor milyen törvény alapján? Az önkormányzatok rendeletet csak törvénnyel összhangban hozhatnak. Ha erre a "cselekedetre" nincs törvény, akkor nincs jogalapja a rendeletüknek sem... legalábbis szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.