Akadnak furcsaságok az okoskerítés körül: a Belügyminisztérium szerint az állami MVM egyik cége is részt vett az építésben, az MVM fölött álló fejlesztési minisztérium szerint meg nem.

Furcsa ellentmondásba keveredett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium attól a kérdéstől, hogy kik is vesznek részt a déli határkerítés mellett felhúzandó, elektromos érzékelőkkel és kamerákkal felszerelt okoskerítés építésén – olvasható az Index cikkében.

A kerítésből egyelőre egy mintaszakasz létezik, ami már most kiakasztja a mellette élő családot.

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan és párttársa, Harangozó Gábor országgyűlési képviselő kérdezte erről a belügyet. Pintér Sándor miniszter úgy válaszolt nekik, hogy a munkát a büntetésvégrehajtás által felügyelt rabok végezték, a kamerák és elektronikai jelzők felszerelését pedig az állami MVM egyik cége (MVM OVIT Zrt.) kapta meg. A költségeket még nem számolták össze.

Az MVM felügyeleti szerve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, ám amikor a szocialisták őket is megkérdezték az okoskerítés kapcsán, akkor azt a választ kapták, hogy semmilyen, az NFM felügyelete alá tartozó cég nem dolgozott a kerítésszakasz építésén.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Megint zavarba jöttek egy egyenes kérdéstől és képtelenek kibökni, kik a rettegés gazdasági vámszedői? Csak nem ugyanazok, akik a politikai vámszedői?
kisrigó
Már a látszatra sem adnak, hogy egy egyszerű kérdésre mit hazudjanak, mert az igazmondás nem szerepel a szótárukban!
szaboria1
Megint olyan okos kerítést csináltak, hogy egy kis szellőre már megszólal és vinnyog az ott lakók nem éppen örömére. Ráadásul több nyelven percekig hangosan szól.
nezelodo
@szaboria1: Miért, ez már fejlődés, nem volt hiábavaló szomszéd barátsága a cinegében. Az arab prof. megértette Orbánnal, hogy a Soros migrák nem beszélik a nyelvünket. Most aztán választhatnak maguknak tetszőt a megafonból. Az ott lakók pedig ingyen tanulhatnak néhány világnyelvet. Csak nehogy tandíjat szedjenek tőlük, mint ahogy közelmúltban az INVITEL szedett csomagdíjat az indexnet internet szolgáltatásáért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.