Könnyen súlyos bírságot kaphat az, aki például elbeszélgeti az időt a Pest megyei Kakucson – számolt be az RTL Híradója.

Egy új rendelet szerint ugyanis egy nap alatt, összesen maximum egy órát lehet a falu buszmegállójában a padon tölteni. Aki ezt megszegi, akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moareka
Kicsit jobb lesz az idő, mondom a családnak, kiránduljunk Kakucsra padra ülve beszélgetni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
moareka
Kicsit jobb lesz az idő, mondom a családnak, kiránduljunk Kakucsra padra ülve beszélgetni...
Equus
hát haljak meg... én azt hittem, csak Amerikában vannak idióta jogszabályalkotók... dikk mán, more... vigyük haza a padot, minden órában mind a 10 pulya spórol 150.000 Ft-ot. Nagy kincs lehet abban. Sietni kell, nehogy vmi hülye magyar felgyújtsa, mert akkor rongálásért akár 30.000 Ft bírságra is ítélhetik szegényt.
nyanya001
ekkora baromságot nehezen kehet überelni :-)
picike1
most itt rögtön haljak meg ha ezt értem én ugyanis fulok ott szoktam megpiheni is nem a házak előtt mert ott biztonságos ugyanis jönnek mennek . ki ért meg no igaz utána utazom is vagy busz vagy villamos. de ezt akkor sem értem .ez egy nagyon rossz rendelet
picike1
@Equus: egyet értek ez a nap vice ugye ?
Equus
@picike1: voltaképpen lehetne, de nem én voltam a szerző, hanem a nagytudású magisztrátus. Minden dicsőség az övék. Kakucsot betették az idióták történelemkönyvébe. (Csak így zárójelben: vajon Inárcs übereli-e majd ezt?)
picike1
@Equus: no jó el lehet menni aludni én is megyek ezt mondanám ott is hááááát
solidedge
További szigorítás, hogy nem szabad röhögni 10 percnél tovább a rendelet elolvasása után.
Equus
Egyáltalán nem mellesleg... Felszereltetnek egy térfigyelő kamerát, jó minőságűt, veszik hozzá a progit, 400.000 Ft-ért és alkalmaznak 4 embert, akiknek dolga a kamerák élőképének figyelése, értékelése, az elkövetők azonosítása. Tehát ismerni kell Picike 1-et, Mari nénit, józsi bácsit meg a Kovács jóska égetni való fiát, annak haverjaival együtt. Szépen kigyűjtik az ott töltött időt, összeadják, a készült felvételeket személyre szabva megvágják, közben gondoskodnak a nem érintettek felismerhetetlenné tételéről, mert azért vmi személyiségi jogai csak vannak még a közterületen tartózkodóknak is. Azután kiküldik a büntetést. 17 év alattiakat nem bírságolhatnak, erre is vigyázni kell, ne fogyjon a papír. Mari nénit megfogták, de a büdös beste hozott egy orvosi igazolást, hogy fullad és pihennie kell, mert 200 m-től többet egyszerre nem tehet meg... Ő máris kiesett.

És ez csak néhány a számtalan gondból, amit egy ilyen rendelet érvényesítése okoz. Lehetne még 24 órás őrzés. Egy személlyel ez 4 emberrel oldható meg. Havi minimális bérköltségük meghaladja a 600.000 Ft-ot. Aztán az sem kizárt, h ha igazoltatni akarnának, kiröhögik őket...
picike1
@Equus: te komolyan az anyám ijedtében feltámad !!
Equus
@picike1: az sem lesz pénz nélkül. Távozáskor ott áll majd a temető kapujában az önkormányzat ember, előtte az anyakönyvvel és az eltelt idő szerint kilépőt kell fizetni, különben mars vissza. Táblák lesznek körben a temető körül: "Kerítésen átugorni tilos". Rend a lelke mindennek.
picike1
@Equus: no erre mán csak diszktingválok!!!
nezelodo
Kell a hivatali alkalmazottaknak valamilyen elfoglaltság, nehogy ínhüvely gyulladást kapjanak a hivatali számítógépen való állandó pasziánszozástól, a főnöküknek pedig meglesz a szellemi kihívás mindezt lebonyolítani. Aztán nemsokára pályázhatnak egy kis reklámpénzre, kék plakátokra, hogy "Kakucs jobban teljesít".
nezelodo
Basszus, most esett le, ez a helyi gyülekezési törvény fapados változata! Gyerekek, ezek a helyi öregasszonyok mindent elsöprő kakucsi forradalmától félnek! Az hétszentség, hogy már van ezeknek titkosszolgálata is annak fedezete a libalegelői törvény!
szaboria1
Látszik nagyon pihent agyú emberek vannak a kakucsi vezetőségben. Más gondja ezek szerint nincs a falúnak csak az hogy a buszváró padjain ne üljenek.
kamazuka
megoldás!
Minden órában 5 percre fel kell állni.megmozgatni a tagokat és lehet vissza csüccsenni!
terlasz
@kamazuka: Nem egészen, mert naponta 1 órát lehet eltölteni ezen a különleges padon.
egyvandor
Magyarországon jogállam van. Ami azt jelenti, hogy működő gazdaság jövedelmének hiányában jogészek gondoskodjanak arról hogy a zembereket bármikor bármiért meg lehessen adóztatni vagy bírságolni. Idióta törvényhozók akadnak rá bőven. Az élősködő politikusok meg köszönik szépen jól elvannak ebben a posványban.
egyvandor
@kamazuka: "Minden órában 5 percre fel kell állni"
A törvényhozás Magyarországon egyre gyorsabb. Már a múltidőre is tudnak törvényt hozni.
justhpeter
Íme a hiteles bizonyíték, hogy a hülyeség nem hely, vagy személy specifikus. Mert bizony hülyék Kakucson is vannak, nem csak a Parlamentben.
1magyar
Szerintem lehet ott egy alkoholista hajléktalan, aki oda szokott üldögélni és a normális utasok nem tudnak tőle bemenni. Csak azt inkább másként kell elintézni mert úgysem tud fizetni.
sokanvagyunk
Parkolódíj... - a bunkócska meg beveszi a pénzt.
picike1
@1magyar: sajnálják a fedelet tőle de azt még a kutyáktól se szabad sajnálni az fedél
namihami
Még egy-két hasonló ""ötlet"" és bárki meglássa, a kakucsi önkormányzatból még állami funkcionáriusok is lehetnek. Az eszük megvan hozzá. A kreativitásukról már nem is szólva.
Dr plágium
@egyvandor: Nem jó, egy nap alatt összesen 1 órát ülhetnek a megálló padján :) Gondolom bekamerázzák a helyet és egy közmunkás állandóan figyeli az órát :)
Aztán majd kiadják az országos körözést, ha netán nem falubeli üldögél a padon több mint egy órát :)
troll6
... s mivel a bírságot nem bírja kifizetni, 30 napos közmunkán ledolgozhatja!
Eladott Ország
Van mivel b*szatni az időt a tanácsházán közpénzen fizetett idiótákkal.
CsipkeRózsa
@Yoda69: egy óránál többet nem késhet a busz.
CsipkeRózsa
A község polgármestere:

Dr. Kendéné Toma Mária
bencemacska
És milyen sűrűséggel közlekednek a buszok?
Reggel és este egy-egy pár?
Mit csináljon, aki lekéste a buszt és nem ott lakik?!
Equus
@CsipkeRózsa: 18.31 Dr. Kendéné Toma Mária kapja be Horthy lovának a nem szervét és csüngjön rajta egy órát. Ennyi idő alatt gondolkodhat azon, miért is kapja a fizetését.
Gyuri Géderről
@CsipkeRózsa: Véletlenül, nem Tompa Mária?
fekete
Es Doktor a Kakucs eloljaroja! Hogy lehett valaki ilyen suttyo"? Es ki szamolta volna az idot?
Ha pld;hogy ma'r menyi ideje uldogelek ott?Fizetek volna egy embert.aki szamolta volna az idot?
karma1
Nem doktor az eloljaroasszony, hanem a ferje az...A Dr Kende... A nonek annyi a koze a ferje diplomajahoz, hogy naponta letorli a kerete't a falon, ahol log...:o)))
Agyament hulyek tarsasaga - szegeny normalis kakucsiak...
Eladott Ország
@bencemacska: tegnap 18:33; Aki lekési a buszt bemegy a tanácsházába és ott rászakad a digitális jólét.
Eladott Ország
@fekete: tegnap 22:01; Van egy közmunkás aki figyeli , hogy ki mennyi ideig ül a padon, ezzel is javítva a foglalkoztatási statisztikát. Hiszen senkit nem hagynak az út szélén. A kakucsi dolgozók fidesz tanfolyamra jártak Kósa Lala volt az osztályfőnök.
nezelodo
@CsipkeRózsa: Ennek a T.Mariskának is a többi között a helye, a parlamentben. Majd vizitkor megnézi egy másik hasonló!
Eriksson
Mekkora ötlet. A kakucsi példa követendő lehetne pl. a parlamentben. Aki csak úgy ott üldögél, esetleg újságot olvas, vagy éppen diskurál, igenis fizessen min. 150 ezer ft-os büntetést.
CsipkeRózsa
@Gyuri Géderről: eléggé tompa ahhoz, hogy a Tompa előnevet használhassa.
qxy
@Eriksson: Gondolom az állam kasszába. Onnan meg azonnal vissza is igényelheti " pót költségvetés gyanánt. Mert ezek ilyen aljasok.
kukac50
Elég rossz minőségű lehet az a pad ha csak 1 órát lehet rajta ülni! Ha olyannal találkozok akivel már régen nem mi képesek vagyunk beszélgetni 2- 3 órát is.
Talán fél valamitől a polgármester? Kibeszéléstől rosszul végzett munkájától?
Propeller Magdolna
Btk. 194. § – Személyi szabadság megsértése
194. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyi szabadság megsértését

a) tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére,

b) aljas indokból vagy célból,

c) a sértett sanyargatásával,

d) védekezésre képtelen személy sérelmére,

e) fegyveresen,

f) felfegyverkezve,

g) jelentős érdeksérelmet okozva vagy

h) hivatalos eljárás színlelésével

követik el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.