Napról napra növekszik a kitöltött nemzeti konzultációs kérdőívek száma, az internetes válaszokkal együtt már 140 ezernél több beérkezett – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A konzultáció kérdései közül Tuzson Bence kiemelten fontosnak nevezte a rezsicsökkentés védelmét. Az államtitkár hangsúlyozta: a rezsicsökkentés eredményét meg kell tartani, az energiaárak tekintetében a legolcsóbbak közé tartozik Magyarország. "Nem engedjük, hogy extraprofit legyen" – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, azért szeretnék nemzeti hatáskörben tartani az energiaárakat, hogy a magyar emberek azt fizessék meg, amennyibe az energia kerül. Az a "magyar emberek érdekében legyen szabályozva" – szögezte le.

Ennek érdekében szerdán az Országgyűlésben szeretnék elindítani az úgynevezett sárgalapos eljárást. A cél, megakadályozni, hogy az unió szabadárassá tegye az energiaárakat, és nemzeti kézben tartsák a hatáskört.

A rezsicsökkentés védelmében a következő hetekben, hónapokban éles vitára számít az államtitkár, aki azt mondta: "a végtelenségig harcolni kell", hogy ne léphessen életbe az uniós szabályozás.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy a nemzeti konzultáció az illegális migráció megállításáról is szól. A magyar határokat meg kell védeni. A biztonság, és hosszú távon a magyar kultúra védelme is ezt diktálja – emelte ki.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, fel kell készülni arra, hogy vannak olyan szervezetek, amelyek azzal foglalkoznak – "ezek mögött jellemzően Soros György áll" – hogy behozzák a migránsokat az Európai Unióba. Tuzson Bence megjegyezte, ezen szervezetek nem is rejtik véka alá szándékaikat, az ismert hétpontos javaslatban is benne van: a migrációt akkor is támogatni kell, ha az hitelfelvétellel jár.

Az államtitkár kiemelte, hogy ezen szervezetek sokszor nem hozzák nyilvánosságra, milyen pénzekből, milyen érdekek mentén végzik tevékenységüket. Ezért azt szeretnék, hogy átlátható legyen azon szervezetek működése, amelyek aktivistaszervezetek, ügynökcsoportok, és egy ország politikájának befolyásolására koncentrálnak. Tudja meg mindenki, milyen pénzekből működnek, és ki áll mögöttük – hangoztatta az államtitkár.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Peller Anikó: 16.43
Szerintem meg az a beteg dolog, ha valaki becsületes, élhető Magyarországot bűnözőkkel, olyan politikusokkal képzel el, akik együtt lopnak az ellenzékkel!
Te (meg a hasonlóan gondolkodók) tartod fent ezt az erkölcsi posványt, amiben az ország került, mert bűnözőket védsz és becsületeseket mocskolsz!
Mindezt azért, mert reménytelenül szerelmes vagy Gyurcsányba!
Beteg vagy, kezeltesd magad!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Nemezis: De az már önköltség.

Vagyis hülye vagyok.
Az egész önköltség, mert a mi pénzünkből teszik.
Akkor ez inkább már felár.
Peller Anikó
@coni: Hallod coni, miért nem figyelsz jobban? Há nemmegmondtam, hogy az elemelempé a legbecsecsülerosseb társaság, mé nem tudod? Hiszen nem loptak még, elég ha gyurcsányoznak becsületessen.

Ébresztő coni, tessék gyurcsányozni és hajtani a vizet a gecigó malmára. Mert az elempébe ez a becsület.

Te meg beteg vagy béla, az elempédnek sokkal nagyobb szerepe van a cibán regnálásában mint amennyit te képes lehetsz felérni ésszel (nem csökkentve ezzel a többiek szerepét, sőt a gyurcsányét sem.) Ti a megosztásban jártok az élen, becsület szobrai.
Eladott Ország
@Béla333: Tuzsont nem csak tornából számtanból is felmentették.
Béla333
@Peller Anikó: 16.43
Szerintem meg az a beteg dolog, ha valaki becsületes, élhető Magyarországot bűnözőkkel, olyan politikusokkal képzel el, akik együtt lopnak az ellenzékkel!
Te (meg a hasonlóan gondolkodók) tartod fent ezt az erkölcsi posványt, amiben az ország került, mert bűnözőket védsz és becsületeseket mocskolsz!
Mindezt azért, mert reménytelenül szerelmes vagy Gyurcsányba!
Beteg vagy, kezeltesd magad!
Perwool
"Nem engedjük, hogy extraprofit legyen" – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, azért szeretnék nemzeti hatáskörben tartani az energiaárakat, hogy a magyar emberek azt fizessék meg, amennyibe az energia kerül. Az a "magyar emberek érdekében legyen szabályozva" – szögezte le.

Meghaladta a 140 ezret. Szerinted Tuskóka...
Hány milliót küldtetek szét, és mindez hány millióba került?Gondolom, most izgatottan várjátok a választ.
Kérdeztetek bennünket Paksról, olimpiáról, boltzárról, ügynöklistákról, USA-ból kitiltottakról, NAV-os adócsalókról?Tudod tuskó ezekről nem 140 ezer lenne a vissza küldött válasz!
Arról tudsz bocika, hogy Orbán rég aláírta Brüsszelben, hogy a szolgáltatók tisztességes méretű hasznot építhetnek az áraikba. Jogos is, különben ki a szolgáltatna? Ingyen...
Gondolom most megy a kínlódás, hogy ezt miképp kéne úgy beadni a népnek, hogy abból kizárólag az a rohadék Brüsszel jöjjön ki szarul és ne a Fidesz.Bocs nincs Fidesz, szóval: Orbán a haza megmentője a nagy szabadságharcos!

A menekültügyről már egyszer volt egy népszavazás! Elfelejtettétek??
Cicamama55
Ezt a konzultációs akciót nem figyeltem...:) .A kettős állampolgársággal büszkélkedhető, külhoni magyaroknak is kiküldték ezeket a leveleket?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.