Átszabná a kormány a Munka Törvénykönyvét – az autóipari cégek igényeit tartva szem előtt. A parlamentben már megkezdődött a Munka Törvénykönyvének módosításáról a vita. Mint írtuk, tágítanák a munkaidőkeretet – a korábbi két hónap, jelenlegi egy év helyett három évre terjesztenék ki. A módosított jogszabály tehát hároméves időszakra tenné lehetővé a felhasznált és fel nem használt munkaórák közötti „sakkozást”. A lanyhább időszakban nem csökkenne a bér, de nem járna túlóradíj vagy hasonló az extra terheléses napokra, hónapokra sem – írta az Azénpénzem.hu. De csak akkor, ha a felek erről a kollektív szerződésben megegyeznek. Ami azért nem egyenrangú felek meccse, ahogy erre az ellenzék célozgat. A Jobbik egyenesen rabszolgamunka-törvényt emlegetett a parlamentben a módosítással összefüggésben. A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint is a multik diktálhatják az iramot a módosítás révén.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, ti tetves alkoroszteny embernyuzok! Akkor most mi is van a nagy vasarnapi pihenonappal? Azon gondolkodtok, hogy csak egy szabadnap legyen egy honapban???
Es a jo kurva anyatok hogy erzi magat?
Remelem, csuklik rendesen...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, ti tetves alkoroszteny embernyuzok! Akkor most mi is van a nagy vasarnapi pihenonappal? Azon gondolkodtok, hogy csak egy szabadnap legyen egy honapban???
Es a jo kurva anyatok hogy erzi magat?
Remelem, csuklik rendesen...
colibri
Nem értem, a mai dolgozói társadalom nem veszi észre, hogy mennyit romlott az összes munkakörülmény orbán kormányzása óta? ..és akkor még nem beszéltem arról, hogy kussolni kell a politikai nézetről, mosolyogni az összes ner-párti főnök képébe minden baromság ellenére.
Lehet, hogy az utóbbi időben nőttek a bérek, de még ígyis nagy az elmaradás, alulfizetettség a legtöbb területen.
karma1
@colibri: Nalunk most kaptak eppen tegnap a korhazi apolok, noverek egy oriasi fizetesemelest: 15 dolcsirol felemeltek 21 dollarra az oraberuket, ezen felul jonnek a juttatasok, ejszakai potlek, kafeteria, miegymas. Szoval egy ora munka = kb. 4200 forint, ennek a 80 %-a megy tisztan zsebbe az osszes levonas utan, es a potlekok erre a nettora jonnek ra.
Ez volt Uj-Zeland torteneteben az eddigi legnagyobb merteku es legtobb embernek juti fizetesemeles, es a kormanyzat meg tobbet is akar emelni, de azt csak kb. 6-8 honap mulva, amikor mar latszik a koltsegvetes helyzete.
Es mindenkinek jar heti ket munkaszuneti nap, amibol az egyik napnak vagy szombatnak, vagy vasarnapnak kell lennie. (A masik szabadnap meg valamelyik hetkoznapon).
Ugyhogy ezutan nekem egy szentfazek se mondja, hogy a multik halalra dolgoztatjak a magyar munkasokat, pedig a mi kdnp-nk szeretne, ha a magyar anyak vasarnap nem dolgoznanak, hanem a csaladdal lennenek... Nana, mert csak a multiknal dolgozokat akartak megszivatni...
elnyomott
Ilyenkor nem kell megállítani Brüsszelt? Ha a ti kedvetekre van, akkor elfogadjátok, ha nem, akkor nem?
Ez miféle tempó?
colibri
Örülök neki, hogy hallunk a magyarnál sokkal jobban fizetett dolgozókról és a 80% nettó, vagyis 20% elvonás itt egy álom, sohasem érjük utól. Pedig mióta kergetjük a nyugati jólétet? Nagyon régen. Persze, ha Erdogan, Aliev, Putyin és társai a példaképek, akkor az unokáink sem fogják megérni a jobbsorsot. Sajnos!
karma1
@colibri: Engem csak az tolt el tehetetlen duhvel, hogy ezt az ado- es jarulekfizetest MINDENKI szigoruan betartja, es mindenki termeszetesnek veszi! Eppen ezert orommel befizetik, es ebbol epul, gazdagszik az orszag.
Ez nem ordongosseg, nem csoda, ennek igy kellene mukodnie mindenhol! Ez faj a legjobban nekem, hogy olyan keves kellene, es az otthon elok is meg tudnak ugyanezt csinalni.
Amennyi penzt ellopott mar orban meg a bunbandaja, abbol Magyarorszag a szorgalmas nepevel mar Kanaant csinalhatott volna. Ehelyett sikerult Europa szemetdombjanak kialakitani a hazat, ahol egy agyatlan potrohos kakas kukorekol a szemetdomb tetejen...
Olyan keves kene a jol szervezett orszaghoz...
karma1
@colibri: Hu, ezt hulyen irtam. Szoval csak azert vagyok duhos, hogy ezt miert nem lehet otthon is megcsinalni? Gyakorlatilag csak azo mulik, hogy ne maradhasson korrupt vagy/es bunozo politikus a parlamentben, es akkor menni fog. Itt nincs kismillio allamtitkar, miniszter, meg ezeknek a kismillio helyettese, de ha valaki hibazna, azt azonnal kizarjak maguk kozul...
quadrocopter
A lopást, hűtlen kezelést, csalást mikor veszik ki a Btk-ból?
Ördögvadász
@karma1: ki locsog otthonról? Hol az otthona egy árva kaktusznak a vadonban?
F_Viktor
@karma1: Irod:
"...az ado- es jarulekfizetest MINDENKI szigoruan betartja, es mindenki termeszetesnek veszi! Eppen ezert orommel befizetik, es ebbol epul, gazdagszik az orszag."

Ellenzekben orban is hasonloval kampanyolt, az adocsokkento kampany-hazugsagaiban ezt igerte.
Olyan adomerteket, amit mindenki orommel befizet, ami alol nem lesz erdemes kibujni.
Csak kozben eszre vette, ha csokkentene a SZJA-t, akkor nem lehetne mit ellopni, ha az orszagot is mukodtetni kell.
Helyette ugyanugy maradt a 48-49 szazalekos ado- es jarulek elvonas, + megfejelte a vilag legmagassabb AFA-javal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.