Az ország középső részében nagy szemekben szakadt a hó vagy havas eső esett szerda reggel. Fél 11-re egyre több helyen váltotta fel a havazást eső, havas eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint egy ciklon okozza hazánkban a szeles és csapadékos időt.

A Magyar Közút azt írja, jellemzően a Duna vonalában, Bács-Kiskun megye nagy részén, Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye magasabban fekvő területein maradt meg a hó, és a havazással érintett területeken folyamatos síkosságmentesítést, hóeltakarítást végeznek.

BALESETEK

A sínekre esett ágak és fatörzsek miatt Soltvadkert és Kiskunhalas között vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Budapest-Kelebia vonalon szerda reggel fél nyolctól nem közlekedhetnek a vonatok. Az erre utazóknak hosszabb menetidővel is számolniuk kell.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon a Gödöllő-Isaszeg közötti felsővezeték-szakadás után Gödöllő és Aszód között fák dőltek a sínekre. A gödöllői állomáson nincs áram a felsővezetékben. A vonatok Isaszegnél és Aszódnál, illetve Gödöllőnél várakoznak, az utasoknak jelentős késésekkel kell számolniuk. Ha hosszabb ideig elhúzódik a helyreállítás, vonatpótló buszokat állítanak forgalomba.

Több autó és egy autóbusz is elakadt a Szentendréről Pilisszentlászlóra vezető úton, Pilisszentlászló térségében. A szentendrei hivatásos tűzoltók tűzoltójárműre szerelt drótkötél segítségével megkezdik a hátsó kerekével árokba csúszott autóbusz kiszabadítását. Az érintett útszakaszon többfelé jelentenek veszélyt a hó terhe alatt leszakadó ágak és fák.

Tíz méter magas fa dőlt ki Budapest 12. kerületében, a Karthauzi utcánál, a fogaskerekű vezetékein akadt fent. A fővárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldarabolják és eltávolítják, a fogaskerekű addig nem közlekedik. – írja az Index.

KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ

Az időjárás káoszt okozott a fővárosi tömegközlekedésben is: a BKK több járata is késik, két vonalon nem járnak a vonatok, a rendőrök felfüggesztették a sebességmérési akciót, több régióra riasztást adott ki az OMSZ. A Mátra egyik főútja járhatatlan a hó miatt, áramkimaradás is van.

Veresegyház és Vácrátót között autóbuszok pótolják a vonatközlekedést -  az érintett szakaszon áramtalanították a vasúti felsővezetéket, mert a sínekre belógó faágak zárlatot okoztak.

A sínekre esett ágak és fatörzsek miatt Soltvadkert és Kiskunhalas között vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Budapest-Kelebia vonalon szerda reggel fél nyolctól nem közlekedhetnek a vonatok. Az erre utazóknak hosszabb menetidővel is számolniuk kell.

Felsővezeték-szakadás, illetve műszaki hiba miatt késnek a vonatok a miskolci és a szolnoki vasútvonalon szerda délelőtt. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon Gödöllő és Isaszeg között leszakadt a felsővezeték. A vonatok emiatt csak az egyik vágányon, váltakozó irányban közlekedhetnek, ami 20-30 perccel is növelheti a menetidőt.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon egy műszaki hibás tehervonat akadályozza a vonatközlekedést Abony és Szolnok között. Ott is csak az egyik vágányt használhatják a szerelvények, a menetidő 15-20 perccel hosszabb.

ÁRAMKIMARADÁS

Bács-Kiskun megyében harminc településen 24 ezer fogyasztási helyen van probléma az áramszolgáltatással – közölte az MTI a katasztrófavédelem alapján. Az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a helyreállításon.

A katasztrófavédelemhez éjfél óta mintegy negyven riasztás érkezett. Mostanáig kidőlt fákhoz, villanyvezetékekhez riasztották őket elsősorban Bács-Kiskun megye déli részében.

MÉG EGY NAPIG ESIK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint még egy napig tart a tél 

A felettünk lévő ciklon csütörtökön fokozatosan délkelet felé vonul. Már kevesebb lesz a csapadék, de a hőmérséklet nem változik jelentősen, folytatódik a hideg, szeles idő.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
méhszaros és nagybirtokos társai már dolgoznak a hideg idő miatti állami kártérítési kérelmeiken...
eugen4402
Hallom, hogy a Miniszterelnöki Hivatal és a Külpiaci Árus Minisztérium közös közleményben a leghatározottabb tiltakozását fejezi ki George Soros jogi képviselőjének az áprilisi ítéletidő miatt. A dokumentum kihangsúlyozza, hogy amennyiben a nyár folyamán többször is sor kerül hasonló incidensre, a magyar állam minden anyagi és erkölcsi felelősséget a magyar származású amerikai üzletemberre fog hárítani. Jó lesz vigyázni, Gyuri..! :-)
Szókrakész
A rohadt globális felmelegedés az oka.
Igaz?!?!?!
Cefi
Sándor, József, Benedek, az IRODÁMBA, MOST!
Szókrakész
@Yoda69: De.
Biztos megint rohant Brüsszelbe feljelenteni minket és erre Brüsszel ránkküldte a telet.
De milyen idióta már Brüsszel.
Adják a mezőgazdasági támogatást, utána meg egy ilyen húzással ők maguk nullázzák le.

Ráadásul most mit fog enni nyugat, ha nálunk minden ko-ra megy?!?!?!
Yoda69
@Szókrakész: "Megint" en ugy tudom eddig csak a Geci jelentette fel az orszagot Brusszelnel.
eugen4402
@Cefi: Hoppá... Sándor, József és Benedek a márciusi buzit hozzák zsákba, ez a mostani időjárási anomália másokat terhel, alighanem Pongrác, Szervác és Bonifác nézte el a naptárat, ők csak május közepén jöhetnének, mint "Fagyos Szentek Trió"... Akárki okozta, rohadjon meg, 2 napja nincs kábeltévé, 3 nap óta a hálózati feszültség is népmesei elemmé változott: hol volt, hol nem volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.