Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint az ország alapvető érdeke a kormányváltás, mert "az Orbán-rezsim célja a rablás".

Botka László országjáró körútja keretében szerdán Győrben, a rossz időjárás miatt egy étteremben megtartott fórumon azt mondta:

a fideszes politika lényege folyamatos ellenségkereséssel elterelni a figyelmet arról, hogy "kirabolják az országot, nyomorba döntve az emberek jó részét". Ilyen ellenség Brüsszel, a Heineken, a Közép-európai Egyetem és Soros György

- tette hozzá.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, tapasztalata szerint azonban az emberek többsége kormányváltást akar, ezt csak erősítik az elmúlt napok tüntetései: az emberek "átlátnak a szitán".

A kormányváltáshoz azonban a többi demokratikus baloldali párt összefogása mellett arra a több százezer választópolgár megnyerésére is szükség lesz a szocialista miniszterelnök-jelölt szerint, akiknek a bizalmát 2010-ben elvesztették.

Botka László hangsúlyozta: a győzelem alapvető feltétele, hogy olyan új politikát folytassanak, amely

a tőlük elforduló embereknek is hitelesen mutatja meg, hogy nem a 2010 előtti kormányzást akarják visszahozni, tanultak a korábbi hibákból, és valódi európai demokrata, szocialista programot szeretnének.

Véleménye szerint a jelenlegi kormánypárt első számú kihívója nem a Jobbik, hanem a baloldal.

Az MSZP igazi élhető európai országot akar, amely összezárja a tágra nyílt társadalmi ollót – folytatta. Kormányra jutásuk esetén a minimálbérből élőket, a munkanélkülieket, a pályakezdőket és a nyugdíjasokat támogatnák. A forrást minderre többkulcsos adórendszer bevezetésével teremtenék meg, amely az alacsonyabb jövedelműeknek adócsökkentést jelentene, másrészt a luxusadó bevezetésével.

Botka László kitért arra: a következő hetekben és hónapokban konzultációt folytatnak majd az emberekkel, hogy olyan programot állítsanak össze őszre, amelynek széles körű a támogatottsága.

Molnár Gyula pártelnök arról beszélt, hogy meglátása szerint az emberek többsége változást akar. A cél nem egy szűkebb réteg gyarapodása, hanem minden társadalmi rétegé.

Meglátása szerint az emberek az elmúlt napokban nem csak a Közép-európai Egyetem miatt tüntettek, hanem a sajtószabadságért és a demokráciáért is. Ezt az üzenetet a baloldal megértette, és kész arra, hogy leváltsa a jelenlegi hatalmat, egy "normális, élhető, európai" Magyarországért – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az biztos, hogy le kell gyalulni a Geciuralmat az alapokig!
human
Akkor induljon minden körzetben egyetlen ellenzéki, hogy legyen 2/3. Vágják ki Polt Pétert. Írják át a választási törvényt úgy, hogy amennyire lehet egyenlőek legyenek az esélyek. Állítsák vissza a köztársaságot. Gyomlálják ki az alaptörvényt. Írjanak ki új választásokat a már életszerű választási törvényeknek megfelelően.
pali85
@human: Gyagy,hát most nem az van?Szólás szabadság,mert ha nem az lenne ilyen marhaságot nem írhatnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.