Az időjárási körülmények miatt több úton is korlátozzák a járműforgalmat Mátraalmás és Mátrakeresztes térségében – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán kora este az MTI-vel.

Noskó Zsolt elmondta: Szuha és Mátraalmás között, valamint Mátrakeresztes közelében több mellékutat teljes szélességében lezártak.

Szerdán nagy mennyiségű hó, illetve havas eső hullott, a faágakon felhalmozódott hó és jég következtében faágak szakadtak le és több fa kidőlt, eltorlaszolva mellékutakat és veszélyeztetve a közlekedést – tette hozzá.

Közölte: az időjárási előrejelzések szerint az esti és éjszakai órákban is csapadék és lehűlés, valamint erős szél várható a térségben, ami további balesetveszélyt jelent.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az autósokat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, járműveikkel fokozott óvatossággal közlekedjenek, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket, továbbá a hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal felszerelt gépkocsival közlekedjenek – mondta Noskó Zsolt.

A rendőrség és a helyi polgárőrök megerősített létszámmal, 24 órás szolgálatot látnak el az érintett területeken, és szükség esetén segítséget nyújtanak az ott élőknek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
a helyi polgárőrök a polgárőr szakiskola elvégzése után teljes mértékű segítséget tudnak nyújtani. Pl. Mari néni a maga 87. évével, varrónőként leélt életével akárlmilyen lyukas zoknit helyben bestoppol. Józsi bácsi 67 évesen, félretette az isiászát és apjától ellesett szaktudással tudja mondani: Vigyázz, dől a fa.Hajrá, polgárőrök! Hajrá, Magyarország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.