A parlament csütörtöki ülésén a képviselői felszólalások sorában Gyüre Csaba (Jobbik) kifogásolta, hogy az MSZP-kormányok alatt a földgáz fogyasztói ára a világpiaci árral azonos mértékben, háromszorosára növekedett, de később az ezzel ellentétes világpiaci mozgást a Fidesz-kormány már nem követte le. Negyedére csökkent a gáz ára, de a kormány csak 25 százalékkal csökkentette az árat – jegyezte meg.

Erre reagálva Aradszki András államtitkár azt mondta, hogy a tőzsdei árat nem szabad összekeverni az egyetemes szolgáltatói árakkal. Hozzátette: ha a világpiaci árat követnék, akkor most 10-15 százalékkal lenne magasabb a gáz ára. Kiemelte, hogy Magyarországon ma az unióban a második legalacsonyabb a gáz ára.

Józsa István (MSZP) erre reagálva azt mondta, hiába kétszerese Németországban az áram ára a magyarországihoz képest, az ottani fizetések magasabbak, energiára feleannyit fordítanak a fizetésből, mint a magyarok.

A képviselő kezdeményezte, hogy a kormány állapítson meg szociális árkategóriát, amelyet a legalacsonyabb keresetűek vehetnének igénybe.

Lukács László György (Jobbik) a kormány "Állítsuk meg Brüsszelt!" kampányára reagálva kijelentette: szeizmológiai mérések szerint a tektonikus mozgások miatt Brüsszel minden évben 2 milliméterrel közelebb kerül Magyarországhoz. Hiller István levezető elnök megjegyezte, a jobbikos képviselő felszólalása kevésbé kapcsolódott a napirendhez, ugyanakkor megpróbálja értékelni a képviselő asszociációját.

Vejkey Imre (KDNP) kijelentette:

Brüsszel diktatúrát épít, ezért rendkívül fontos, hogy a tagállamok felhívják a figyelmet a szubszidiaritás elvére.

KDNP-s képviselő: "Brüsszel diktatúrát épít"

Az uniónak csak olyan jogköröket szabad gyakorolnia, amelyeket a tagállamok átruháztak – mondta.

A vitában elhangzottakra Hörcsik Richárd (Fidesz) előterjesztőként azt válaszolta: a szubszidiaritást nemcsak kimondani nehéz, hanem megérteni is, de ez a vita jelzi, hogy a képviselők már érzik a téma fontosságát. Hozzátette: ez egy lehetőség a nemzetek kezében, hogy figyelmeztessék az uniót, ne lépje túl hatáskörét.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Teljes mértékben igaza van, az igazi diktatúra az amit az unios vezetők tesznek.De nem az uniót kell lecserélni hanem a hülye vezetőit!
desiro
Aki diktatúrát épít az G. orbán és nem az EU.
JAJMÁR
Nem tudnak akkora baromságot mondani, hogy kedves "barmaik" el ne higyjék. Az a baj.
cs.n.
@namihami: Igaz. Nincs még hétvége, akkor szokott sajtótájékoztatni Hollik Pityu, várjuk meg azt is, tudja-e überelni a párttársát. :)
papa.49
Ezt csak az állandóan fogyasztott ,,tudatmódosító szereknek,, köszönhető, ennyire hülyének egyik se született, itt lettek a fütyiszben ennyire sötétek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.