Az OECD felmérése azt vizsgálta, mennyire általános az iskolai zaklatás az uniós tagországokban.

Az adatok forrásául szolgáló 2015-ös PISA-felmérés keretében azt nézték meg, a gyerekek hány százaléka számol be legalább havi néhány alkalommal bántalmazásról. Az eredmények ránk nézve is elszomorítóak: Magyarországon minden ötödik gyerek esik áldozatul zaklatásnak.

A magyar gyerekek ötödét zaklatják az iskolában

Az eredmények szerint Hollandiában a legnyugisabb gyereknek lenni, ott ugyanis csak 9,3 százaléknak van ilyen problémája. A skála másik végén Hong Kong található 32 százalék feletti értékkel, az OECD-átlag pedig 18,7.

Magyarország egy kicsit rosszabbul áll az átlagnál a maga 20,3 százalékos eredményével, vagyis nagyjából a gyerekek ötöde tapasztal itthon iskolai bántalmazást.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
kik a zaklatók? ...hát a tanerők..

...kiváncsi lennék arra a felmérésre, melyben a tanerők elmondása alapján készítenek statisztikát a kis pernahajderek csínytevéseiről...

mielőtt valaki leszól, hunyja be a szemét, emlékezzen az általános iskolai éveire...
Equus
ez nyilvánvalóan nem igaz. A rohingyák csemetéi 30 % fölött vannak és őket folyamatosan zaklatják a tanárok mindenféle hülye kérdéssel és még az is baj, ha lopnak vmit, pedig otthon anya mindig örül annak.
Hogy jön az ki, h a 14 éves másodikos diákot csak azért kizavarják az óráról, mert pornót néz a telóján?
Hülye tanárok... csak báncsák a szegín embert, segíj meg sehol... a rák kőtsön a mejjükbe
Levendula
@Equus: 20-30-40 évvel ezelőtt még jobban zaklatták a gyerekeket az iskolákban... Akkor semmiféle retorzió nem volt a zaklatók ellen, bátran zaklattak...
Equus
@Levendula: látszik is, h mennyi degenerált, gondolkodásra képtelen hülyét neveltek. Ezért van még mindig a fidesz hatalmon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.