Egyedülálló magyar-orosz műholdas űrkísérlet indul, amely a tervek szerint hatalmas lendületet fog adni a földi élet és civilizáció számára létfontosságú űridőjárás kutatásának.

Magyarország és Oroszország idén február 2-án megerősítette, hogy folytatni kívánja az évtizedek óta sikeres együttműködést a világűr békés célú felhasználásának terén – tájékoztatta az MTI-t az ELTE Űrkutató Csoport.

Az együttműködés keretében Magyarország lehetőséget kap rá, hogy kulcsfontosságú műszereket és fedélzeti egységeket biztosítva egyedüli nemzetközi partnerként vegyen részt az Orosz Tudományos Akadémia (RAS) és az Orosz Űrkutatási Intézet (IKI) most induló űrmissziójában.

A program keretében a kifejlesztésre kerülő orosz-magyar műhold forradalmian új, eddig nem látott nagyfelbontású tudományos plazmafizikai méréseket hajt végre a Föld közvetlen környezetében, hatalmas lendületet adva a földi élet és civilizáció számára létfontosságú űridőjárás kutatásának.

A programban magyar intézetek és űrtechnológiai cégek – BHE Kft., SGF Kft., BL-Electronics Kft. – fejlesztéseit alkalmazzák.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak nem kerültek közben a Pénztároslőri tulajdonába a fenti kft.-k?
És legalább szóltak neki?
Equus
február 2-án... ahham elég friss hír. Visznek fel Károli Gáspár bibliát is? Csak azért, ha találkoznak Máriával, akkor tudjon ottan mit olvasni az ő országából valót.
namihami
Csak nem kerültek közben a Pénztároslőri tulajdonába a fenti kft.-k?
És legalább szóltak neki?
quadrocopter
Nem kell a mese, Mészáros családi perselyőr földet - illetve holdat - vásárolt a Holdon, a BKV-járatok és a MÁV megbízhatatlan az odautazást illetően.
papa.49
@quadrocopter: Inkább ,,időutazásra,, kéne küldeni őket DE CSAK ODAFELÉ!!!
Nessy
@quadrocopter: Majd meghosszabítják a felcsúti kisvasutat, legalább is Mészáros Holdjáig!
papa.49
@quadrocopter: Javaslom használatra az ,,igen megbízható Észak-Koreai rakétákat, de legyenek rajta mindnyájan!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.