Az időjárási viszonyok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több útszakasz járhatatlan, több helyen az áramszolgáltatással is gondok vannak.

A rendőrség tájékoztatása szerint Répáshuta jelenleg személyautóval nem megközelíthető és az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak tisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

Irlanda Boglárka, az Émász igazgatósági megbízottja az MTI-nek elmondta: Ómassán helyreállt az áramszolgáltatás, de Bükkszentkereszt egy részén, valamint Répáshután továbbra sincs áram. A hiba elhárításán dolgoznak a szakemberek.

A miskolci polgármesteri hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Miskolc önkormányzata több mint 200 ezer forint értékű élelmiszert – 150 kilogramm kenyeret, 300 liter tejet és 300 csomag felvágottat – juttatott el Ómassára csütörtökön délelőtt. Mintegy fél méteres hóvastagság és 40-50 kidőlt fa is jelentősen megnehezíti a település megközelítését.

Kitértek arra is, hogy a Mivíz Kft. megerősítette központi ügyeletét, szakemberei folyamatosan ellenőrzik a Bükkben lévő víztermelő forrásokat, kiemelten a Szinva-forrást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.