Alapítványi tulajdonba került, dr. Bodolai László lett az igazgatóság elnöke.

Az index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. 100 százalékos tulajdoni hányada 2017. április 20-án alapítványi tulajdonba került, miután a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a „Magyar Fejlődésért Alapítványra” ruházta át – olvasható az Indexen megjelent közleményben.

Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen

- áll a közleményben.

A tulajdonosváltás miatt az eddigi igazgatósági tagok azonnali hatállyal lemondtak, helyettük az alapítvány új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra dr. Bodolai László ügyvéd, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász személyében, akik maguk közül az Igazgatóság elnökévé dr. Bodolai Lászlót választották.

Bodolai, Kereszty és Nagy szakmai önéletrajzát a közleményben olvashatják.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Mondjuk, eléggé simicskásnak néz ki az új igazgatóság, de az nem nyugtat meg, hogy a tulajdonosváltással az eddigi igazgatósági tagok azonnali hatállyal lemondtak. Jó lenne hallani az indokaikról.
Donáld Tramp
Sivalkodjatok, mert a Jobbik beerősít Simicskával.. ! :D :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.