Orbánék alatt a legszegényebbek tovább csúsznak lejjebb, a közmunkával pedig nem lehet kitörni a nyomorból. Jelenleg a gyermekek harmada születik nyomorba, és csak a semmittevés, a bűnözés, az önpusztítás áll előttük – mondta Ferge Zsuzsa szociológus a HVG-nek. Ferge szerint a közmunka, ez a hatalomtól kapott kegy marad az egyetlen lehetőség a megélhetésre a legszegényebbek számára, mert minden olyan jövedelemforrást megtiltanak nekik – a lomizást, a csigagyűjtést –, amivel úgy kereshetnének némi pénzt, hogy a szabadságukat és a méltóságukat sem veszítik el teljesen. Lenne napszámos, segédmunkás is tisztességes bérért, csak nem szolgát kell keresni, hanem embert – javasolja a szociológus. A Széchenyi-díjas akadémikus különösen nagy bajnak tartja a gyermekszegénységet, amire csak félmegoldás az ingyenes iskolai élelmezés.

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
"A Széchenyi-díjas akadémikus különösen nagy bajnak tartja a gyermekszegénységet, amire csak félmegoldás az ingyenes iskolai élelmezés."

Még mindig jobb direktben a menzát kifizetni az adott gyereknek, mint a szülőnek segély formájában odaadni, hogy aztán a dohánybótos, meg a kocsmáros gazdagodjon belőle!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TASzSz
"A Széchenyi-díjas akadémikus különösen nagy bajnak tartja a gyermekszegénységet, amire csak félmegoldás az ingyenes iskolai élelmezés."

Még mindig jobb direktben a menzát kifizetni az adott gyereknek, mint a szülőnek segély formájában odaadni, hogy aztán a dohánybótos, meg a kocsmáros gazdagodjon belőle!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/05/06/es-akkor-a-kormany-megszunteti-a-szegenyseget/
Hogy Sajátláb Svájcban tanulhasson, a te kölyköd meg trágyát lapátoljon élete végéig Mészáros földbirtokán. Miközben tehát Orbán holdudvara látványosan gömbölyödik, Garancsi is egyre feljebb kapaszkodik azon a kötélhágcsón, Vajna András pedig már a 16. helyről röhög a pofánkba úgy, hogy tízből négy magyar a létminimum alatt élt, a KSH azon izzad éppen, hogy új számítási módszert dolgozzon ki (a mostaninál jóval alacsonyabbra vinné le a megélhetéshez szükséges minimumjövedelmet!), mert ennyi nyomorgó emberre koncentrálva nem lehet komoly szakpolitikai döntéseket meghozni. Sőt, az intézet úgy véli, sokan félreértik a mutatót, és aki a létminimum alatt él, az nem feltétlenül szegény. Mielőtt a statisztikai hivatalnak nevezett csürhe teljesen felszámolná a szegénységet, vegyük át, amit a Policy Agenda közelmúltban kiadott kutatása alapján tudunk: egy egyedülálló felnőttnek 88 ezer forint kellett ahhoz, hogy alapvető létszükségleteit kielégítse (nem a kurvázásról van szó), egy kétgyermekes családnak pedig 255 ezer forintra. A tekintetes nagyságos urakat ugyanis nemcsak a nyomorúság látványa idegesíti, papíron is nehezen viselik a szegénységet. Pedig ők mindent megtesznek, csak adnak-­adnak mind a két kezükkel, ám a büdös parasztjának semmi nem elég, nem hajlandó megélni 80 ezerből. Pedig de, megél és működik ez a gyászos kupleráj így is. Mert az ember még egy ideig életben marad a híd alatt, az aluljáróban, a barlangban is akár. Életben marad és rontja a statisztikát. Az emberhez méltó létkörülményekhez szükséges tényezők (mondjuk fűtött lakás, víz, napi kétszeri étkezés) egyre többek számára jelentenek luxust, a dolgozói szegénység mellett széles néptömegek gyalázatos bizonytalanságban vegetálnak. Nem döglenek éppen éhen, de az emberhez méltó jelentése egyre inkább értelmét veszti velük összefüggésben.Az, hogy Mészáros Lőrinc, Garancsi, Vajna és a leszakadó mélyszegény réteg közötti szakadék...
Eladott Ország
folytatás ma, 07:42...minden nappal egyre mélyebb, nem a statisztika bűne. Hanem azé a lassan háborús bűnösséggel vádolható kormányzaté, amely mindent szétvert ebben az országban. Munkaképesnek titulálta a rokkantakat, megszünteti éppen most az elfekvőket, az otthoni szakápolást, a nyomorultakon rúgott még egyet és mikor már majdnem összefostuk magunkat a jóléttől és a kirobbanó sikerektől, kiderült, hogy a létminimum szakadékának szélén táncolók még mindig rontják a statisztikát.
verőce21
"...aki a létminimum alatt él, az nem feltétlenül szegény..." - mert azt még a szocialista milliárdosok is ki tudják mutatni, hogy a létminimum alatti a jövedelmük.
quadrocopter
@TASzSz: Minden jel szerint Ferge sem a kocsmázást szorgalmazza!
TASzSz
@quadrocopter: Jó, de akkor mi a másik félmegoldás???
Aki Én
@TASzSz: Például a munkahely teremtés lenne. De az nem megoldás, hogy az erre fordítandó pénzeket például a Farkas Flóri hazahordja.
Eladott Ország
@TASzSz: Nem azért 40% a létminimum alatt élők száma a tulurszaros Mária honban, mert a jónép megissza és elfüstöli. Az kurva nagy dicsőség és kibaszott nagy fidesz vívmány, hogy ilyen sokan rászorulnak a gyermekétkeztetésre, a dolgozói szegénység mellett, mert szarér-hugyért kell dolgozni.
Eladott Ország
@TASzSz: A másik fél megoldás az lenne, hogy nem kéne annyit lopni a szarházi fidesz bandának.
TASzSz
@Eladott Ország: T U R U L ! Az egy jelkép = szimbólum!!! Mielőtt elkezdesz engem is mélymagyarozni, csak szólok, hogy az ősi szimbólumok nem tehetnek a mai helyzetről!
Eladott Ország
@TASzSz: Az ősi mélymagyarok valóban nem tehetnek róla, csak a mai "ősmagyar" NER társak"
TASzSz
@Eladott Ország: Ősmagyar létezik, de "ősi mélymagyar" nem a magyar szótárban! Van ugyan lehetőség a szóalkotás egyéb módjaira, de ez oda sem fér be!!!
1magyar
Vannak akik eladják az országot és vannak akik ellopják - szép kilátás.
1magyar
@Ördögvadász: Én a szenvedő alany vagyok.
Ördögvadász
@1magyar: ne szerénykedj:)
Látod míly gyorsan változnak az idõk. A tavaly még jött a raj, a csorda ákron, bokron, vetésen, angela drága meg élete zenitjén, a világ elsõ emberének titulálva.
És mára hol van már a vén kurva? Szabad esésben!
Mára már ugyanaz a lap, a soros george szennylapja, még az elsõ száz közé sem sorolja a világ legbefolyásosabb emberei között a vén kurva nevét. Holnap meg választ a trikolor. Hát a vén meddõnek, és nemcsak neki voltak már szebb napjai.

lista: time.com: The 100 Most Influential People in the World 2017
Eladott Ország
@TASzSz: toriblog.blog.hu/2008/09/22/higmagyar_vs_melymagyar
Szóval a mélymagyar nem a népben-nemzetben gondolkodó, hazáját holtáig szerető hazafi (a hígmagyar, pláne a jöttmagyar pedig nem egy lézengő hazátlan bitang), hanem egy olyan - nem pontosan kidolgozott, így szabad értelmezésnek kitett, s azt el is szenvedő - frazeológia, mellyel annak megalkotója, Németh László a II. világháború előestéjén azt a fiatal magyar értelmiség előtt példaként felmutatva kívánt egyfajta "szellemi honvédelemként" fellépni az őket leginkább foglalkoztató kérdés, a középosztály kérdésének nem társadalmi-politikai, hanem faji megközelítése ellen.
TASzSz
@Eladott Ország: Ez 1 vélemény! De semmiképpen sem "ősi mélymagyar" ...
Eladott Ország
@TASzSz: mukim.blog.hu/2009/06/04/spiro_gyorgy_jonnek_a_melymagyarok
Spiró György: Jönnek
Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,"
Mélymagyarok: 1984-ben még sehol nem voltak nácik, ezt azért jó ha tudjátok, viszont volt népi-urbánus vita, értsd nemzetiek és "kozmopoliták", jobb-bal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.