„No, akkor most legyünk nagyon nemzetiek mind. Főleg a magyar hatóságok legyenek.”

- írja Stumpf András, a Heti Válasz publicistája az kapcsán, hogy egy magyar állampolgárt (Komáromy Gergely aktivistát) Budapesten egy orosz állampolgárságú csecsen, bizonyos Magomed késztetett „őszinte bocsánatkérésre” ország-világ előtt, ahogy az alábbi videón látható.

A csecsen Magomed a videón arról beszél, hogy megbecstelenítette valaki a „Nagy Honvédő Háború hőseinek emlékművét”.

„Ha azt hinnénk, Magomed nem tudja feloldani azt a földrajzi feszültséget, hogy az oroszok határaiktól jó messze, Budapesten mégis hogyan védhettek hont, hát tévedünk.

Fel tudja.

Magomed ugyanis nagyon otthon érzi magát Budapesten.

Ennyire:

"Mi akcióba léptünk tegnap azért, hogy megtaláljuk ezt az állampolgárt."

És megtalálták.

Komáromy meg ott magyarázkodik és kér őszintén elnézést a tagbaszakadt csecsen mellett.

Legyintsünk, hogy és akkor mi van? Hogy ez nem is durva. Mert hát végül is narancssárga ruciba sem bújtatták, kést sem rántottak a videó végén...

Nem. Ne legyintsünk. Ez bizony durva. Egy magyar állampolgárt „vesznek rá” idetévedt idegenek, orosz-csecsenek, hogy alázkodjon meg előttük és mindenki előtt.

Pont úgy tekintenek erre a városra, ahogyan elődeik. Gyarmatként, a saját kis játszóterükként, ahol ők a janik, az a néhány őslakos meg – divatos szóval élve – csicska.

Szóval tényleg ideje, hogy mind nagyon nemzetiek legyünk végre.”

- vonja le a következtetést a publicista.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Köszönjük te csuti patkányürülék, hogy ilyeneket szabadítasz az országra, ilyenek valagát nyalod. Aljas hazaáruló féreg vagy, és aki rátok szavazott az is.Undorító fideszállatok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Köszönjük te csuti patkányürülék, hogy ilyeneket szabadítasz az országra, ilyenek valagát nyalod. Aljas hazaáruló féreg vagy, és aki rátok szavazott az is.Undorító fideszállatok.
advocat
Stumpfkám. Azért vitéz lóbányai üzent hadat a Szovjetúniónak. Ha ezt kihagyta volna még járhattunk volna úgy mint az osztrákok. De őket Hitlet "elfoglalta". Igaz, hogy fél (?) Ausztria ünnepelte. De a végén azzal védekeztek, hogy őket megszállták. És nyertek.
karma1
Draga Stumpf Ur! nem idetevedt ez a csecsen, hanem tutira vett egy "letelepit" a rogantonyotol, es most eppen Magyarorszagon garazdalkodik... De holnap mar Becsben, holnaputan Dortmundban is bevetheto, mert a "valakik" megtalaljak a neki tetszo szemelyt...
Csak ott fennall annak a veszelye, hogy esetleg nem lesz ideje kicsomagolni a stukkerjat... Magyarorszagon meg van, mert kuszaszem aknavetoi meg nincsenek beelesitve, a dobohalonak meg kb. 3-szor akkoranak kene lennie, mar csak a csecsen harcos mereteire valo tekintettel...
karma1
@Cefi: Mar rojtosra beszelem a szamat, es meg mindig nem figyel oda senki sem: egy hos ellenzeki, Juhasz Peter, Hadhazy, vagy akar Vona, nekem tokmindegy - vesse mar ossze a letelepedesi kotvenyek tulajdonosait es az Interpol nemzetkozi korozesi listajat!
\
Ha csak EGYETLOEN nev is megtalalhato mind a ket listan, akkor mar egeszen komolyan bizonyithato, hogy orban eladta az orszagot a terroristaknak. Es NEM PUCERSEGGU HABORUS MENEKULTEKNEK!!!
Cefi
@karma1: Tudjuk. Minden nap bizonyítja évek óta. Zsigerből gyűlöli a magyarokat. Ezért tehát szétlopja a népet az országot ez a csuti korcs-fattya.
Béla333
Teljes mértékben egyetértek Stumpf Andrással.
Még kiegészíteném azzal, hogy hol vannak a történetben a magyar "szolgálunk és védünk" szervezet, a magyar titkosszolgálat vagy éppen a TEK?
Mi a fenéért fizetjük ezeket a szervezeteket?
nevemnick
Hogy a pitchába került ide ez a csecsen terrorista? Ezektől a szemetektől mindent el kell tűrnünk? A jó édesanyját annak a mocsokláda nemzethy magyarnak, aki vízumot adott neki. Még van arca, hogy lepofázzon egy magyar állampolgárt...
A Facebookon is ment a hozzászólás, hogy így meg úgy a szovjet emlékmű, meg a... meg a... azok hány évtized után engedték meg, hogy mi is megemlékezzünk az elesett dédapáinkról, halottainkról a nagy Szovjetúnióban?
Rohadnának meg.
Cefi
@nevemnick: És most hol a f@szomban vannak a nemzethy-keresztény-mélymagyar-torockai-suttyók?!? Megmondom: az ágy alatt remegnek. De azt bátran!
Béla333
Erre a csecsen fenyegetésre egy helyes válasz lehet: hétfőn 19 órakor az orosz követség előtt!
Hátha kijön a csecsen legény is!
nemfideszes
@Béla333: ...hogy a fidesz érdekeit szolgálják! A fidesz érdeke pedig az, hogy a piszkos munkát valaki elvégezze helyettük, csak hogy az ő kezükhöz ne tapadjon "vér".
Normális országban az ilyenek már rég a sitten rohadnának kubatov kopaszaival egyetemben.
24.hu/belfold/2017/04/20/megvertek-egy-hazafele-tarto-tuntetot/
eugen4402
Isten áldjon meg Andris, most ne hadarjál, hanem lassan, tagoltan mondd el, mi az, hogy "idetévedt idegen"? Nincsenek nekünk állami alkalmazottaink az ilyenek távoltartására? Mert ha ide csak az nem jön be, aki nem akar, akkor hagyjuk a pi..ába az egészet, ez már nem ország, nem állam, hanem ócska cirkuszi bohóctréfa...
Béla333
Biztos a Rogán/Szíjjártó féle vízumgyár adott neki beutazási engedélyt!
nevemnick
@Cefi: ha komolyabban elindulna a nép, akkor ezek a getzik egy órán belül árkon-bokron túl lennének.Remélem, az oroszokon kívül minden nemzet kiutasítaná őket, így az imádott, Rákosi útjára léphetnek Szibériába
Eladott Ország
A félelemkeltés, a folyamatos fenyegetettség­érzés, polgárháborús helyzet erősítése nagyon fontos. Ahogy fontos annak a tudatosítása is, hogy a halálos veszedelemtől kizárólag csak Orbán Viktor képes megvédeni az országot. Ezért megy egyre lejjebb a kormánypropaganda, ezért vonja bele az emberek személyes életét is. Eszköz, ami nagyon hatékony a társadalom megosztottságának további fokozásában. Normális helyen ezt nem is értenék, de ebben az országban most ez van. A menekültek és migránsok tökéletes eszközt adtak a hatalom kezébe. A gazdaság nem működik, az egészségügy, az oktatás romokban. Az ország fele szegénységben él, a munkaképes korban lévő lakosság 10 százaléka külföldre menekült. Az elégedetlenség egyre nő. A kormány minden eszközzel meg akarja nyerni a következő választást. De addig is el kell terelni a lakosság figyelmét a napi szinten kipattanó botrányos ügyekről.
Aki Én
@karma1: Hidd el, az ilyenek egyszerűbb módon jutnak az országba, nem bajlódnak drága betelepedési kötvénnyel.
Aki Én
Mint már említettem, akkor lennének nagyon nemzetiek hasonló esetben, ha egy izraeli hústorony keresne fel egy zsidó emlékmű rongálót. Na akkor nagyon éreznék ennek a súlyát és veszélyeit.
De hát a ,,megrendelő" nem szokott reklamálni ha megkapja amit rendelt.
Béla333
"Több ezer olyan orosznak adott vízumot a moszkvai magyar konzulátus, akikről azt sem tudták, kicsodák
A külügyminisztérium belső vizsgálati anyagot készített arról, hogyan üzleteltek a vízumokkal a moszkvai nagykövetség konzuli osztályán. "
444.hu/2017/02/08/tobb-ezer-olyan-orosznak-adott-vizumot-a-moszkvai-magyar-konzulatus-akikrol-azt-sem-tudtak-kicsodak

Majd előbb utóbb megköszönjük Szíjjártó Peti! Ha kidugod az orrod a családi összefogásból megvett többszázmilliós Dunakeszi házadból!
szép új világ
Eléggé visszás, hogy nem az "illegális migráncsok" hanem a fidesz kötvénnyel érkező fenyeget és aláz meg egy magyart a saját hazájában. Na most mi van a nagy pofáddal Bayer Zsóti?
wagabund
itt a kocsmában az a véleménye a még aligrészeg cimbinek, hogy aki az alvó oroszlán bajszát rángatja, az ne csodálkozzon, ha felébred, és rámordul...
human
Igazából csak a srác tudja, hogy egy értelmes vita után jött-e rá, hogy bizony volt akit bántott az akciója ami a jelenlegi orosz nyomás elleni tiltakozás okán történt. Vagy esetleg nem az érvek, hanem a fenyegető erő segített rá a bocsánatkérésre. Nem ismerjük az igazságot.
Azért remélem a magyar titkosszolgálatok felkapták a fejüket a hírre.
Nessy
Régi szép idők! "Boldog 50-s évek"!
Már miért kapnák fel a fejüket a magyar titkos szolgálatok? Ez nem nemzetbiztonsági úgy! Ezt a manuszt nem Soros pénzeli.Hogy ki, azt inkább ne feszegessük!
papa.49
Hol voltak az állam ,,erőszak szervei,, ja más dolguk volt lellett védeni a hazugovicsot, a nádfedelest, a szartolcsyt, meg a többi majmot, a csecsen legény meg itt hetvenkedik!!!
Ettől függetlenül elítélem az emlékmű lerondítását, nem azok a katonák tehetnek a mai itthoni állapotokról!!!
human
Erről az esetről az jut eszembe mikor valaki nyílt levélben írt arról, hogy állítása szerint a CBA-ban penészes sajtból ízesítik a péksüteményeket, átcímkéznek dolgokat és hasonlók. Aztán egy nap a CBA sajtósával az oldalán minden állítását visszavonta és elismerte hogy csak bosszúból mártotta be az üzletláncot. Nincs összefüggés a kettő közt, csak a bocsánatkérés kivitelezése.
a helység kalapácsa
Újra kérdezem tőled, te csecsen óriás GECI, mi közöd ahhoz, ami Magyarországon zajlik?
Persze, hogy engem is megtalálsz, de én nem alkuszom meg.
Ha úgy alakul szétbaszom a pofádat - csúnyán.
Te óriás vagy?
Én meg egy geci vagyok.
Úgy baszom szét az óriás csecsen fejed, hogy ihaj!
Magyarországon neked a neved KUSS.

Nehogy már egy csecsen geci mondja meg a frankot, baszd meg!!!

Le akarod ellenőrizni?
Ne akard, te geci!!!
Úgy szétbaszom a Q fejed te csecsnyik, hogy ihaj!

Óriás vagy?
Én meg órásabb vagyok.

Lenyomlak, mint a bélyeget.
bencemacska
@human: ma, 15:58
Ma nyilatkozott a srác Bolgárnak a Klub rádióban olyan fél öt körül! Nagyon érdekesek körülmények!
Javaslom meghallgatni, tanulságos!!!
a helység kalapácsa
Az óriás geci hazaáruló csecsen.
Akarsz ketrec harcolni?
Megkapod, mint üveg golyót, TE GECI CSECSEN!
Én bírom ezt egész nap, TE GECI CSECSEN.
Szét baszom a fejed, te geci csecsen.
a helység kalapácsa
Én a béke embere vagyok - egy darabig.
De aztán már nem ismerek sem Istent, sem embert.
A vitathatatlan.

Csecsen óriás geci, akarod?
Amit ígérhetek: Csúnya lesz!
a helység kalapácsa
Halálig.
Mi barbárok így nyomjuk.
Hlálig.

Mocskos orosz GECIK, haljatok meg, tűnjetek el örökre!!!
Elég volt belőletek mocskos oroszok!
Pöpec
@nevemnick: "Hogy a pitchába került ide ez a csecsen terrorista?"

Kölcsönadta putyin orbánnak. Nem mintha nem lenne neki saját is, de ez biztosabb mert nem beszél magyarul. Putyinnal meg nem fordul szembe soha, valszeg az élete múlik rajta.
Nem lepődnék meg azon sem, ha a baltás gyilkos érvényes vízummal jönne Magyarországra - elvégre a büntetését letudták Azerban. Orbán civil ellenségei Oroszországnak is civil ellenségei és fordítva.
Pöpec
orbán akkor lízingel ilyen zsoldosokat keleti barátaitól amikor csak akar. És miért ne akarna?
a helység kalapácsa
Engem találj meg, te faszopó csecsen.
Csúnya lesz.
Csak te meg én.
Őőő, nem ígérek semmit.,.

Az óriások?...
FASZOPÓ CSECSEN, VALAMIÉRT SOSEM HITTEM AZ ÓRIÁSOKBAN.
Ketrecharc - JUST YOU & ME?
a helység kalapácsa
A látszat csal.
Kemény vagyok, mint a vídia.
Mindent tudok az orosz bullshitről
Egy héten belül?
Neked jó?
Nekem jó.

A "zóriás", a góliát, meg én.
Brutális lesz.
Sokat verekedtem az életemben, már ismerem.
Fogadóirodák?
Megvan?
Jó.
a helység kalapácsa
Csecsenek, szerintem az IP címemből induljatok ki - amit megkaptok a magyar kormánytól.
Nyomozd le, aztán gyertek ide, és aztán lesz ami lesz.
Mit ígérhetek?
Lesz ott minden.
Csúnyán.
a helység kalapácsa
Az baj velem, hogy az orosz különleges alakulatok szerint vagyok felkészülve + még inkább.
Szóval lesz itt minden.
Hassunk, alkossunk, gyarapítsunk..
Egy hatás alatt álló férfi mondatja ezt velem.
Peller Anikó
Az orosz emlékművet megdobálni óriási taplóság. Ez a kiindulás.

A többi részét elmondtátok.
human
@bencemacska: Köszi az infót. Rögzítették? Vissza lehet hallgatni?
human
@Peller Anikó: Az emlékművel az a gond, hogy kétféle értelmezése lehet. Jelképezi egy részről a magyar szuverenitás ellen fellépő orosz hatalmat ami magyarokat öletett, másrészről azoknak az orosz katonáknak az emlékét akit Magyarországra küldtek meghalni.
Peller Anikó
@human: nem gondolom, hogy az 1946-ban épített emlékművet nem lehetne tisztán a náci németország fasiszta diktatúrájának megsemmisítésében vezető szerepet játszó Vörös Hadsereg emlékének tekinteni.

Hogy aztán az oroszok a későbbiekben miként hatalmaskodtak rajtunk az más kérdés, ehhez ennek az emlékműnek semmi köze.
bencemacska
@human: Igen, vissza.
Az archívumban is meg van, meg éjfélkor ismétlik is az adást.
Később kb negyed hatkor jelentkezett Gulyás Márton ügyvédje is ebben a témában, és akkor döbbentem meg igazán. Azt mondta, hogy az ő ismerete szerint Komáromi egy nagyon bátor ember, keményen rá kellett ijeszteni a bocsánatkéréshez.
human
@bencemacska: OK, majd meghallgatom. Így előzetesben persze csak azt tudom mondani, hogy egyelőre az van amit Komáromi mond a többi csak találgatás.
human
@Peller Anikó: Hacsak nem vesszük figyelembe azt, hogy Sztálinnak nem a felszabadítás volt az elsődleges célja, hanem a politikai befolyás megszerzése a térségben. Ez sikerült is neki végül. Tehát nem beszélhetünk itt egyértelműen felszabadítókról.
bencemacska
@Peller Anikó: ma, 19:11
A politika ott van benne, hogy amikor a jobbik alelnökét csak a rendőrség tudta megakadályozni az emlékmű tényleges megrongálásában (kalapács, véső, stb), akkor nem jelentkezett egy csecsen sem, és senki nem kért bocsánatot!
Valami, valaki változott!!!
human
@bencemacska: Talán annyi, hogy az oroszok már a spájzban vannak :/
bencemacska
@human:
Nagyon sokan vásároltak letelepedési kötvényt is, meg kettős állampolgárságot is!
Tényleg itt vannak.
Nem tudom hol olvastam, vagy hallottam, hogy a csecsennek magyar felesége van!
Peller Anikó
@human: De igen, beszélhetünk. Egyértelműen és teljesen mindegy miféle megfontolásból tették, az orosz hadsereg hősies küzdelme nélkül vélhetően még ma is fasiszta uralom alatt élnénk, már ha élnénk egyáltalán.

És semmiképpen nem állítanám egymás mellé a náci (támadó) vérengzést és az orosz (magyarországi) diktatúrát.

Ez az emlékmű álljon csak ott békében ahol van, az oroszokkal való elégedetlenséget máshogy kell levezetni.

Mi sem örülnénk ha bárhol a világban a mi emlékművünket gyaláznák, sok katona vesztette ott életét, de a sztalin nem volt köztük.
karma1
@nevemnick: 13.31-re: Kalapdobozokat kuldok! (Annakidejen rakosi hamvait egy kalapdobozban hoztak haza.)
human
@Peller Anikó: Már hogy élnénk fasiszta uralomban mikor Berlinig vonultak nyugati szövetségesek? Egy dolog állította meg őket, az orosz hadsereg. Sajnos felosztották a terepet. Sztálin megkapta magának közép-kelet európát. A francokat volt ez felszabadítás. Az orosz kiskatonák talán tényleg felszabadításnak hitték, de valójában ez csak a ruszki uralom megerősítése volt a térségben.
Eladott Ország
@Béla333: április 21., 13:13 24.hu/belfold/2015/10/20/lefoglalt-a-tek-egy-negycsillagos-wellness-szallot-a-menekultvalsag-miatt/A 444 egy olvasója számolt be arról, hogy a hosszú hétvégén Zalakarosra akart menni egy wellness-szállodába, de az üdülés meghiúsult, mert a szállodát lefoglalta a Terrorelhárítási Központ. A négycsillagos Aphrodite-Venus Hotelben azt mondták, levelet kaptak a terrorelhárítóktól, hogy állampolgári kötelességük biztosítani a szállodát. Úgy tudni, a TEK-eseknek a menekültválság miatt volt szüksége pont egy négycsillagos wellness-szállóra. Lefoglalt a TEK egy négycsillagos wellness-szállót a menekültválság miatt.
karma1
@Eladott Ország: Baratnomek egy matrahazai kis magantulajdonu szallodaba mentek a mamajaval, mert mar tobbszor voltak ott 4-5 napra, az ar kifizetheto volt, a szolgaltatas kituno. Meg is kerdezte a baratnom a haziasszonyt, hogy johetnek-e jovore is hasonlo feltetelek mellett, hasonlo idoben, mire a tulaj holgy szomoruan megjegyezte, hogy 17 eve nyitottak a ferjevel a szallodat, es ok mar mennenek nyugdijba, mert azota nem volt egy szabad hetvegejuk sem, igy arra gondoltak, hogy hivatalosan, a jelenlegi piaci aron eladjak a holgy occsenek a szallodat, mert akkor azert csaladban is maradna a vallalkozas, es az occse eddig is besegitett az uzletbe. Valahogy ez az eladasi szandek valakiknek (Gyongyosi Onkori) a tudomasara jutott, es ettol kezdve egy csomo nevtelen, amde fenyegeto telefont kaptak, es valaki(k) (mert nem mindig ugyanaz hivta oket) azt mondtak, hogy a szallodat majd csak az altaluk odakuldott embernek adhatjak el, mert a szalloda kell a roman vendegmunkasoknak, aki a most megnyilt gumiuzemben fognak dolgozni.
Erre "no comment" a reszemrol, csak annyi, hogy a baratnom soha nem hazudik, es maga a tulajdonos allitotta ezt neki, tehat nem egy hallomasbeli pletyka.
Ha akarna a kisember, kisvallalkozo mast donteni, csak amit raeroltetnek. Szerintem mar az oroszok es az erdekeltsegeik nem is a spajzban vannak, hanem a haloszobaban...
Peller Anikó
@human: "Egy dolog állította meg őket, az orosz hadsereg"

Így is lehet mondani. De nem az számít, hogy az orosz katonák mit hittek. Ha az oroszok elesnek sztalingrádnál és nem kapnak erőre mert bedarálják őket (is) a nácik akkor nézhetted volna a nyugati szövetségeseket (akik szintén hősiesen harcoltak a náci németország ellen), mert az összes haderőt visszavonhatta volna hitler a keleti frontról.

Nem lehet pontosan tudni mi és hogyan lett volna, de az orosz hadsereg (náci uralom alól) felszabadító szerepét semmibe venni arcátlanság.

Mint ahogy arcátlan hazugság lenne az amerikai segítséget semmibe venni.

Az egy másik történet, hogy hogyan uralkodtak a megszerzett területeken, elvesztettünk egy háborút, ezt ne felejtsd el.
Béla333
@Eladott Ország: 07.05
Ja?! Így már érthető, hogy miért nem néznek utána a TEK-es fiúk ennek a csecsen legénynek!
Amikor nem Orbán lakását védik katyusákkal, akkor meg Zalakaroson áztatják a xxx-ket, miközben az élet nagy dolgairól értekeznek! Közpénzen természetesen!?!?
Csizmás Kond
...há nem is tudom érdemes-e sajnálkozni egy ilyen kergebírka komáromy alias Gregory G Ras miatt...
Béla333
@Csizmás Kond: 09.00
Te csak sajnálkozz a Tőkés Lászlóért! Földid, nem?
Nálunk Magyarországon ne fenyegessen egy csecsen/orosz legény senkit!
Otthon! Érted?!
Csizmás Kond
@Béla333: Béla, ez nem intézet amihez te szokva vagy...itt ki-be lehet szólni mégha az neked nem tetszik akkor is.
Béla333
@Csizmás Kond: 10.17
Így is van! Nekem is, neked is, mindenkinek! Ezért van!
Eladott Ország
@Béla333: Így van. A vellnesshez, fitymakezelés is jár a TEK-eseknek.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...már amelyiknek van fitymája...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: LETÖLTÖTTED MÁR A FÜTYIÜGYI KISOKOST? Kattints!
Lepényleső
Egy maffia film utószava;"Maffia egyébként meg nem létezik,aki mást mondd,megöljük!" ???
human
@bencemacska: Na meghallgattam a csecsen sztorit. A végén volt a legnagyobb csattanó, mikor a srác elmondta, hogy nem is az oroszok nevezték liberális vandálnak, hanem a magyar külügy kérte, hogy így szerepeltessék az híradásban. Tehát a saját állampolgárai ellen is uszít külföldön a magyar kormány. Brávó!
human
@Peller Anikó: Persze, mi lett volna ha Sztálingrád elesik. Akkor sem egyértelmű a nácik győzelme, hisz hatalmas területet kellett volna felügyelniük a nyugati front mellett. Lehet ezen filozofálni.
Írtad még "Az egy másik történet, hogy hogyan uralkodtak a megszerzett területeken, elvesztettünk egy háborút, ezt ne felejtsd el."
Ezen most azt érted, hogy mivel gyakorlatilag az oroszok legyőzött ellenségei voltunk ezért érthető, hogy miért tették amit tettek? A nyugat meg újjá építette Németországot, aki szintén az ellenségük volt. Miért kellene még ezek után is felszabadítóként tekinteni rájuk?
human
Komáromy itt elmondja hogy is lépett vele kapcsolatba a csecsen férfi, miről beszéltek, mi volt a benyomása és a végén van egy nagyon szép csattanó ami bizonyítványt állít ki a magyar külügyről.
1. rész 21:40-től: www.klubradio.hu/klubmp3/archiv/20170421/klub20170421-155854.mp3
2. rész www.klubradio.hu/klubmp3/archiv/20170421/klub20170421-162854.mp3
kukac50
A csecsenek oroszok itt lehetnek mint bevándorló,de más Népek akik a háború elől menekültek azok nem.Hol van itt a kereszténység amiről beszélnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.