A minisztérium épp a húsvéti ünnepekre időzítette egy törvényjavaslat véleményezését, ami sok magyar diákra nézve súlyos következményekkel járhat.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/20/hogy-sajatlab-svajcban-tanulhasson-a-te-kolykod-meg-tragyat-lapatoljon-elete-vegeig-meszaros-foldbirtokan/
Bizony. Mondom, figyelj! A diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás gyerekeket ezentúl osztályozni kell adott tárgyakból is. Eddig megfelelő szakorvosi javaslat alapján felmentést kaphattak. Ugyanis ezek a gyerekek lehetnek teljesen átlagos képességűek, vagy lehetnek kimondottan nagyon tehetségesek (mint bármelyik más gyermek), de komoly nehézséget okozhat nekik az olvasás, az írás, a számolás. Nem azért, mert lusták megtanulni, hanem mert az agyuk máshogyan működik. És lehet, hogy egy diszkalkuliás gyermek hihetetlenül tehetséges műbútorasztalos, operatőr, színművész, vagy fodrász lehetne, de soha nem lesz. Mert meg fog bukni matekból újra és újra, soha az életben nem jut túl a nyolc általánoson, már ha azt el tudja egyáltalán végezni. Ha nem, akkor 16 éves korban kihullik a rendszerből és remek közmunkás lesz. Mondom a valóságot. Lesz néhány elitiskola. Aki oda tudja járatni a gyerekét, vagy aki meg tudja fizetni a különórákat, magántanárt, annak a gyereke továbbtanulhat, a többi nem. Mert képesítés nélküli pedagógus fogja oktatni (a polgármester keresztlánya, az iskolaigazgató unokatestvérének a gyereke, mindenki, bárki, aki nem tanult valamiért, de van olyan rokona, aki be tudja nyomni egy ilyen állásba), mert nem kap gyógypedagógusi, vagy fejlesztőpedagógusi segítséget időben, mert a kis falusi iskolákból már most is szinte lehetetlen bejutni az elitgimikbe, egyetemre pedig vagy egy nagyon komoly gimnáziumból, iszonyú magas pontszámmal lehet bekerülni, vagy nagyon sok pénz kell hozzá. Többnyire együtt a kettő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.