A zuglói vasútállomás környékét rendszeresen ételhulladékokkal szemeteli össze valaki. A helyi civil egyesület ezt megelégelte, és a szemetet visszavitte a tulajdonosnak.

Az ételmaradékok és a kidobott blokkok a helyi döneres-pizzás bódéhoz vezettek, ahol finoman szólva nem fogadták kitörő örömmel a buzgó civileket.

Ahogy az Index videójában is hallható, a harcias alkalmazott szitkozódik, és feljelentéssel fenyegeti a kamerást.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll6
Bevinni az étterembe nem volt bölcs dolog!!! Az ÁNTSZ el fog járni a tulajjal szemben fertőzésveszély miatt, aki majd ráveri jogosan az önkéntesekre, még bizonyíték is van - a videófelvétel!
Elég lett volna a bejárat mellett elhelyezni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Villon
@troll6: Ja. Mindenki elvitte a szomszéd büfébe a pizzáshoz bedobni a nyugtát. Különben az ott lévő a következőt mondta. " ennek majdnem a fele nem is a miénk, hanem a pizzásé" . Magyarázat persze mindenre van, akár az ellenkezőjére is. csak-hát ugye az életszerűség nem az, hogy bemész egy boltba vásárolni, utána átmész a másikba, bedobni a szemetesébe a nyugtát. Ráadásul többségében így tesznek. - Szerintem a marslakók voltak..
Villon
Nem lesz ügyvédre szüksége. Örülni fog, ha csak az üzletét veszti el, bár lehet, hogy megússza pár százezerrel. Egy kevésbé normális ügyvéd is tudja, hogy ilyen esetben nem a semmisé tétel a cél, ugyanis az lehetetlen. A cél, ha odakerülne mégis, maximum a büntetési tétel enyhítése lehet.
karma1
Ezt a cikket nagyon regen kerulgetem, mert nem tartottam tul fontosnak, de gondoltam belenezek...
Es hat nehany - tisztelet a kivetelnek - hsz-t leszamitva, nem hiszem el , hogy ezeket a beirasokat komolyan gondoljatok!

Mar bocsanatot kerek, de ha nekem van egy vallalkozasom, amiben etelt szolgalok ki olymodon, hogy papirba teszem az etelt, szalvetat, esetleg muanyag villat, kanalat, muanyag ivopoharat adok melle, es azt valaki az etkezes utan eldobalja az utcan, akkor az miert a boltos sara, miert neki kell eltuntetnie? A boltosnak annyi a felelossege, hogy az uzlete korul kell tartania egy szemetesedenyt, amibe mindig csereli a belevalo muanyagzsakot, ahogy mukodik ez a Meki, a KFC meg a Pizza Hut es egyeb gyorsetkezdek korul is.
Ha a vegtelenul trehany vevo ott dobja el a papirtanyert, villat, ahol eppen befejezte az evest, akkor az miert a boltos sara ?(Ha egyebkent megvolt a bolt koruli , folyamatosan uritett szemetesedeny?)
A kozteruleteseknek inkabb azt kellene figyelnie, hogy ki az, aki eldobja az utcan a szemetet - BARMILYEN szemetet, na meg a kutyaszart is! -, nem pedig a boltos buntetese a megoldas. SOT!
A boltos ugyanugy megfizeti a kozterulethasznalatot az uzlete korul, mint a tobbi uzlettulajdonos, fizet a szemetszallitasert, miegyebert, fizeti a kornyezeti adokat, varosfejlesztesi adot meg ami meg ra van terhelve...

A Mekiben a takaritok BELUL folyamatosan cserelik, tisztitjak a szemeteseket, de rengeteg eldobalt szemetet talalni az utcan a kozelben is, mivel a Drive In autosok nagyivben leszarjak a rendet, az ablakbol dobaljak ki az ures papirzacskokat, -edenyeket. (Itt nem, mert egy ilyen eset 150 dolcsiba faj, terfigyelo kamera rendszam szerint beazonosit).
Szoval akkor mi van? Megint valami, ami teljesen ellene megy a jozan esznek es a valos gyakorlatnak?
lópicigáspár
@karma1: Valamit most félre értettél. Zanzásítva: Gyorsbüfé, belül szemetes, vevő eszik, szemetesbe be a maradék. Boltos összeszedi a szemeteseket, majd nem a kukába viszi ki, hogy az erre hivatottak elvigyék (mert ez ugye pénzbe kerül), hanem a zsákot elviszi egy illegális szemétlerakóra. Szóval nem az elhajigált szemétről van szó, hanem amit a boltos "gyűjt" az üzletében.
karma1
@lópicigáspár: Akko' most nyerte' egy hangszorot,...:o)))) Mert masra gondu'tam...:o)))) Aha,...KOSZI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.