Komoly nyomravezetői díjat tűzött ki egy kispénzű szegedi család, akiknek eltűnt a családtagként kezelt sziámi macskájuk. Úgy érzik, a cica még életben van – írja a Délmagyar.

Nagyon hiányzik nekünk Béla. Aranyos, barátságos, jámbor természetű, bárki megsimogathatta, még a szomszédokhoz is mindig átkísért

– mesélte Mészáros Gyuláné az ötéves, barna, ivartalanított fóka sziámi macskáról, amelyik március végén tűnt el petőfitelepi otthonukból.

Ötvenezret kap, aki megtalálja Bélát

(Fotó: Frank Yvette/Délmagyar)

Béla aznap esett át az ivartalanító műtéten, de pár órával később annyira nyávogott a szabad levegőre vágyakozva, hogy a családfő kiengedte. Akkor veszett nyoma. Mint Erzsike elmondta, a cica korábban is gyakran kijárt csavarogni, de enni mindig hazament. A család másik két macskája, Nyafi és Tücsi is hazavárja a legidősebb macskát. Azóta őket is csak szigorú felügyelettel engedik ki a házból.

 Olyan érzésünk van, hogy még életben van, és valaki befogadta

– hangsúlyozta a kisnyugdíjas nő, aki krónikus betegséggel küzdő férjével és fiával együtt először a helyi állatvédő szervezeteket hívta, majd szórólapokat tűztek ki a környező utcákba és buszmegállókba – eredménytelenül.

10-12 ezer forintért vettük még kiskorában, de nekünk sokkal többet ér – mondta Mészáros Gyuláné. Bár a család kevés pénzből él, Béla igazi családtag, így komoly, 50 ezer forintos díjat tűztek ki, amit a nyomravezetőnek vagy megtalálójának fizetnének ki.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
erről jut eszembe : boldog Béla napot az érintetteknek! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@nemkati: 12.55
Köszönöm! Nem fogod elhinni, de én tényleg Szegeden születtem! (Lehet hogy minden Béla Szegeden születik??!!:::)
Pálinkafőző Rézüst
@nemkati: "...na Béláim, ezt beszéljük meg! " És irány a kocsma...:)))) Óriási film volt :))
Cefi
@Equus: 19:39. El sem tudod képzelni, egy családnak mennyit jelenthet egy házikedvenc. Teljesen mindegy, hogy milyen állat. Nekik családtag. Inkább a saját szájuktól vonják meg az ételt, csak újra otthon legyen. Ezzel ne szórakozz, most nagyon mellé lőttél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.