Az Aldi után a Lidl is elutasította a jelentkezésemet. Anélkül, hogy személyesen beszéltek volna velem vagy akár kipróbálták volna, hogy alkalmas vagyok-e az árufeltöltői vagy bolti eladói munkára, inkább küldtek egy mailt, hogy alkalmatlan vagyok. Tények és vélemény a Lidl által meghirdetett posztokra történő jelentkezésről.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Szerintem sem kell minden felkészületlen akárkit kipróbálni. ,,,
36
60 éves, barátom üzletvezető beosztásban volt a Spar-nál, de "racionalizálás" miatt, menesztették. Egész életében a kereskedelemben dolgozott. Most viszont azért nem veszik fel más kereskedelmi céghez, mert már "idős, 60 éves és túlképzett-vagyis többet kellene neki fizetni".
Nagy hazugok az üzletláncok. Azt hazudják, hogy munkaerő hiány van. Pedig, csak válogatnak az emberek között. Ha családja van, az a baj. Ha, pályakezdő, az a baj. Ha, koros, az a baj.
Ha, se kutyája, se macskája és nem is akar, akkor megfelel.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Az Oké,hogy nem kell minden készületlent felvenni,de akkor ne úgy hirdessen,hogy szakmai gyakorlat,kereskedelmi végzettség nem szükséges és,hogy elég a 8 általános. Sajnos nagyon sokan élnek az országban olyanok,akik nem feltétlen lustaságból nem tudtak tovább tanulni.Ezeknek az embereknek csak a fekete munka a lehetőségük,mert oda talán még felveszik ,viszont majd ha eléri a nyugdíj kórhatárt( már ha eléri,mert feketemunkásnak még a minimál bért sem adják meg,) akkor fog igazán nagyot koppanni szegény.
Csizmás Kond
@cikicakk55: Ha egy ilyen akármilyen áruházba felvennék árúfeltöltőnek akkor se koppanna sokkal nagyobbat, viszont képzeld el, hogy van két hely amit meghirdetnek és jelentkeznek húszan harmincan...mindenkit kipróbálni és vigyázni rá képtelenség, hogy nehogy valami baja találjon történni mert akkor biztos perelni fog.
...és amit látszik ez az ürge is csak próbálni akart nem dolgozni...szóval ő most koppant de kívül.
elnyomott
Ez kész röhej, hogy "szakértelem" szükségeltetik.
Igen, huszegynéhány éve kellett szakértelem egy boltban. Kellett áruismeret, pénzügyi ismeret, számvitel és még egy sor más dolog.
Ma egy bolti dolgozó, pénztáros, vagy árufeltöltő sok egyéb jó tulajdonsággal rendelkezhet, de szakértelemmel nem. Ezt állítom mint vevő, aki annak idején a kereskedelemben dolgozott.
A tapasztalat szerint azt veszik fel, aki a legkevesebb fizetéssel megelégszik. És pont.
Nessy
Nem egy helyen ha van végzettség az a baj, ha nincs az, Ha kezdő, fiatal: miért nincs több éves gyakorlata, ha van gyakorlata, akkor már "idős".
Ha fiatal nő, akkor szülni fog, ha idős nő, akkor "túlkoros".
Tényleg vannak cégek, ahol a Jó Isten sem felelne meg!
Ez szép volt, hogy megemelték központilag a béreket, csak különösen a kis vállalkozások nem igazán tudják "kitermelni", és ez bizony elbocsájtásokhoz, manipulációkhoz vezet.
Csizmás Kond
@Nessy: Nem szeretnék általánosítani, de legtöbb kezdő fiatal a kezdő fizetés hallatán áll tovább ...és azért nem lesz tapasztalata. Az igaz, hogy nem sok de ha valahol nem kezdi el később még ennyi sem lesz.
és kitermelés...mindenki ki tudja termelni csak nem az a célja, hogy megfizessen valakit hanem a saját haszna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.