Tizenhat határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken tizenkét, szombaton két jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon két illegális bevándorlót fogtak el.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 21 illegális bevándorlót tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – április 10-étől 16-áig – ez a szám 29 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen öt embert fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
akik nem a román és ukrán határon szédülnek át, azok hogy kerülnek ide? csak nem a kerítésen másznak át?
nemkati
@wagabund: Arról még nem hallottál, hogy van, aki tud repülni???
wagabund
@nemkati: 10.33...még a szám is tátva maradt...igérem mindent elolvasok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.