Simicskó István honvédelmi miniszter 2017 elején arról beszélt, hogy „az elmúlt huszonhat év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programját indítja el 2017 januárjától a Magyar Honvédség, Zrínyi 2026 néven”. A programról azóta is alig tudni valamit, de ahogy Gyömber Béla blogja kiszúrta, nemrég megjelent egy közbeszerzés, ami azt mutatja: a program elindult.

Nem is akárhogy. A közbeszerzés szerint ugyanis hamarosan új járművek kerülhetnek a honvédség birtokába, méghozzá mahagóni beépítésű, szőnyegborítású oldalfalakkal és négy kárpitozott fekvőhellyel, kajüttel ellátott vitorláshajók.

„A Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ fogja „hadrendbe állítani”, szolgálatukat pedig Balatonakarattyán fogják ellátni. A vitorlások kezelőit és vendégeit UV álló naptető és füstszínű ablakok védik majd a támadó napsugaraktól” – írja a blog.

A cikk szerint ráadásul a közbeszerzési ajánlat feltételei nagyban megfelelnek a VEGA YACHTSPORT Kft. által forgalmazott, Balaton 25 elnevezésű vitorlás brosúrájában található leírásnak. A Balaton 25 vitorlás egyébként darabonként 27 813 euróba, vagyis nagyjából 8,7 millióba kerül.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ébenfát is tegyetek bele mert így nagyon snassz lesz és a bárpultot se
hagyjátok ki meg a sezlont kurvástól !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Orbán ezekkel a vitorlásokkal fogja megtámadni a migránsokat.
Pálinkafőző Rézüst
Hun van innen ez a (új nevén) pengaizé nevű bringás?? :))))))) Cimbikém. valmit érdemben? :)
3dwhite
@Pálinkafőző Rézüst: Sorossal egyeztet.
volvós
@Pálinkafőző Rézüst: Maga alá szart a kicsike...
papa.49
@szép új világ: Most, hogy kérded beugrott ezért hagyta faképnél a szörcsögő télapó tévét a Zsuska, ő lesz a kiképző matracügyileg))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.