Szinte mindenki rovott múltú a Nyakó István-féle népszavazási kezdeményezés benyújtását akadályozó kopaszok közül – írja az Átlátszó. A választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentett férfiak egy része a múltban kapcsolatba került Kubatov Gábor fideszes politikussal, többen a Fradi Security alkalmazottai.

Az Átlátszó.hu birtokába került több olyan dokumentum is, amik a „kopasz-ügy” aktuális tárgyalásán keletkeztek. A vasárnapi zárva tartás elleni népszavazási kezdeményezés benyújtását akadályozó, kidobóember-külsejű csoport ellen többek között Nyakó István MSZP-s képviselő tett feljelentést választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. Ezt az indítványt azonban a Fővárosi Törvényszék a múlt héten, „bűncselekmény hiányában” megsemmisítette. Nyakó azt mondta, újabb feljelentést tervez, ezúttal kényszerítés miatt.

A feljelentés nyomán a kopaszok nagy részét sikerült azonosítani, akiknek a bíróság bekérte a rendőrségi aktáját. A beazonosításba az Alkotmányvédelmi Hivatal is beszállt, majd miután kiderült róluk, kicsodák, a rendőrség a híváslistájukat is lekérte a telefontársaságoktól.

Itt derült ki, hogy a tíz férfi csaknem mindegyike büntetett előéletű: többségük rablás, garázdaság vagy kábítószerrel való visszaélés miatt ült. Egyikük bűnlajstroma különösen kirívó: legutóbb kábítószerrel visszaélés, kiskorú veszélyeztetése, gyerekkorú sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt kapott (utóbbi azt jelenti, hogy egy 14 évesnél fiatalabb gyereket vert meg úgy, hogy az nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett). Ugyanőt korábban elmarasztalták ittas vezetés, súlyos testi sértés, rablás, lopás, garázdaság miatt is, és egy újabb súlyos testi sértési ügyben jelenleg is eljárás folyik ellene.

Az Átlátszó szerint a rovott múltú csoport több tagjáról megállapítható, hogy a Fradi Security volt vagy jelenlegi alkalmazottai. Ez a biztonsági cég az, ami biztosítja a Kubatov Gábor tulajdonában álló FTC meccseit. Az Átlátszón (ahol csak a kopaszok monogramjait tették közzé) azt írják: K. T., Cs. M. és J. L. nevű személyek biztosan dolgoztak a securitynek. Szintén fradiszeku-közeliként azonosították F. G.-t – aki munkahelyének a kormányőrséget tünteti fel facebookos profilján – és F. E.-t. Közülük egyvalaki még biztosan a Fradi Security alkalmazottja: a 444 vette észre, hogy a csapat egyik meccsén ugyanaz a férfi látható a biztonságiak mellényében, aki tavaly a választási irodánál is feltűnt.

Ezt a kötődést Kubatov titkára korábban letagadta: a botrány után az Indexnek azt mondta, „megvizsgálták, és bizonyossá vált, hogy a választási irodánál ott lévők közül senki sem tagja sem a biztonsági cégnek, sem más fradis vállalkozásnak”.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
A 2006-ban Budapesten, a hozzájuk hasonló "szabadságharcosok" randalíroztak...
karma1
Na ja, a valasztasi irodanal tulajdonkeppen a kedves noverek palmaaggal legyeztek az erdosinet, hogy be tudja adni idos kora ellenere a kerelmet...Csak ez lehetett, ha kubatov nem tud roluk...
A video pedig biztos a sotetben bujkalo ellenzek gyurcsanyista -jobbikos szarnyanak a photoshopja,...:o)))
Meddig hazudhat meg ez a rohadek???Es amiatt ejtette az ugyeszseg az ugyet, mert kubatov egyszeruen kijelentette, hogy azoknak semmi kozuk hozza, es a Fradihoz...
Szegyen, hogy ez a szemetlada megkerdojelezheti a nyomozas eredmenyet...:o(((
nezelodo
Lári-ffári, rovott múlt! Na, majd apácákat vesznek fel a fidesz mocskos módszereinek a gyakorlásához. Csak az nem tudom mi lenne az ami a főügyészt mozdulásra késztetné? Talán ha valamelyik ellenzéki, vagy a g naptól a Simlicska ferde szemmel nézne Orbánra?
papa.49
Ki gondolhatta hogy nem azok, mert a kunbaszó azt mondta, hát ő is csak profin hazudik, mint a főnöke!!!
Cicamama55
A 2006-ban Budapesten, a hozzájuk hasonló "szabadságharcosok" randalíroztak...
bence
Ilyen mocskos dolgokra ki más vetemedne mint ilyen büntetett előéletű csürhe ! A bíráik meg mivel jól ismerték őket a saját bőrük védelmében hozták meg az ítéletet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.