Hiába újították fel a nyíregyházi kórházat milliárdokból, és építettek rá helikopter-leszállót, a gépek egy kilométerrel távolabb, egy réten landolnak továbbra is.

A nyíregyházi kórháztól körülbelül egy kilométerre landolnak továbbra is a mentőhelikopterek egy réten, majd egy barkácsáruház parkolójában álló mentőbe teszik a betegeket, úgy szállítják be őket – értesítette a Blikket egy olvasójuk, aki szerint az intézmény tetején ugyanakkor ott van a leszállóhely.

A kórházat nemrég tízmilliárdos értékben újították fel, ekkor épült rá a helikopter-leszálló is – tette hozzá az olvasó.

A Blikk megkereste az intézményt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház sajtósa azt válaszolta nekik, hogy a "Légügyi Hatóságnál van a kórház üzembentartási engedélykérelme", őket kell keresni az ügyben.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság azonban nem válaszolt a lap megkeresésére.

"A kórháznak mint ügyfélnek kérelmeznie kell a Légügyi Hivataltól az V. osztályú helikopter-repülőtérre vonatkozó használatbavételi engedélyt, majd ezt követően külön az üzembentartási engedélyt.

Ezután használható jogszerűen a leszállópálya. Addig azonban még sürgős esetben sem számolhatnak vele a kórház vezetői" – olvasható a cikkben a megoldás. 

Szegeden több évig volt hasonló a gyakorlat

Szegeden anno 2012-ig a klinika mellett tudtak landolni a helikopterek, ekkortól azonban a leszállózóna helyén elkezdett épülni az új klinikai tömb, melyen ugyan külön emeltek egy leszállópadot, ám annak használatba vételére 2015 nyaráig kellett várni. Addig a helikopterek a négy kilométerre lévő városi reptéren landoltak, onnan mentő vitte negyedóra alatt az ápolásra szorulókat a kórházig – olvasható a delmagyar.hu 2015-ös cikkében.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ebben sincs semmi kivételes. Amihez hozzányúlnak az szarrá válik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
Ha pilóta lennék, én is a mezőn raknám le a gépet! A mostani milliárdos beruházások nem biztonságosak, az építményeket még a lehelettől is védeni kell!
kukac50
A Kórházügyekről mikor beszél Orbán? Miért van,hogy időpontot kell kérni 8 óra húsz az időpont és délután kettőkor kerül be a beteg. Kevés az orvos kevés az ápoló, Vagy csak ne otthon legyenek az idős beteg emberek,hanem a rendelőkben üljenek?
percsi
@kukac50: Jaj, ne zaklasd már orbánt, sokkal fontosabb dolga van, mint a szaros népi korház.
A milliárdokra nagyon oda kell figyelni, még a végén nem jut a mű fű fűtésére, az pedig katasztrófa lenne!
Szókrakész
"aki szerint az intézmény tetején ugyanakkor ott van a leszállóhely"

Az UFO leszállóhely.
percsi
@Desischado: Mire kettőig számolunk már fel is vették150 évre előre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.