Bíróság elé kell állnia a szegedi jegyzőnek és az alpolgármesternek is, mert ingyen adtak ki parkolóbérleteket pár éve. Többek közt a TEK és a rendőr-főkapitány is kért ilyet.

Szerdán kezdődött meg a gyulai bíróságon a szegedi önkormányzat hat tisztviselője ellen egy per, amelyben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával vádolják őket az ingyenes parkolási bérletek miatt. A vádlottak közt van a városi jegyző és az egyik alpolgármester is – olvasható a 24.hu cikkében.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádja szerint 2008 és 2012 közt a szegedi helyhatóság ingyenesen és jogellenesen adott ki több mint 300 parkolóbérletet. Ezekről minden évben vezetői értekezleten döntöttek. 

A cikk szerint egy dolog furcsa az ügyben: a város ügyészei, a megyei rendőr-főkapitány, sőt még a TEK is maga kilincselt az önkormányzatnál ilyen parkolóbérletekért. 

A 24.hu információi szerint az egyik ügyész egyenesen a most perbe fogott jegyzőhöz fordult az ingyenes éves parkolóbérletért saját gépkocsijára szólóan, a megyei rendőr-főkapitány Botka László polgármestert kereste meg, hogy a kollégáinak a saját autóikra kedvezményes, és a civil szolgálati járművekre térítésmentes parkolóbérleteket kérjen.

"A Terrorelhárítási Központ a Botkának küldött leveleiben még azt is elmagyarázta, hogy más városok vezetése hogyan járt el, amikor ott kérték a szolgálati autók számára az ingyenességet. Hajdu János, a TEK főigazgatója a teljes kirendeltség állományának kért térítésmentes parkolást és behajtási valamint várakozási lehetőséget a korlátozott behajtási övezetekbe" – olvasható a cikkben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A TEK-nek mi a lószarnak, meg a rendőröknek, amennyiben helyszíni intézkedés történik, akkor a csíkos kocsik megkülönböztetője amúgy is villog, ez jelzi a hivatalos eljárást is!
Lepényleső
Valamely amice kimaradt az ingyenesen parkolók köréből?
percsi
Már ideje lenne leszámolni ezekkel a tolvaj, mihaszna mocskokkal! Milliókat nyúlnak le havonta és ez sem elég, van pofájuk pár ezerért kuncsorogni. Na, ezért tartunk még itt, hosszú évek óta hagyjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.