A Magyar Kétfarkú Kutya Párt adott be népszavazási kérdéseket, amitől a testület nem ragadtatta el magát.

Hét népszavazási kezdeményezést utasított el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén egyebek mellett egyértelműségi problémákra és arra hivatkozva, hogy nem lehet tréfát űzni a jogintézményből.

10:2-re elutasították a CEU kapcsán beadott kérdéseket

Az NVB 10:2 arányban utasította el egy magánszemély (a DK-s Sebián-Petrovszki László) a külföldi egyetemeket érintő népszavazási kezdeményezésének hitelesítését. A testület döntését azzal indokolta, hogy a kezdeményezés csak az OECD-országokban államilag elismert felsőoktatási intézmények számára biztosítaná, hogy bejelentés alapján folytathassanak külföldön oklevelet adó képzési tevékenységet, a többi intézménynek továbbra is működési engedély, akkreditáció alapján kellene működne.

A tagok egyebek mellett azzal érveltek, hogy a kezdeményezés szerint javasolt módosítás diszkriminatív helyzetet teremtene, hiszen hátrányosan érintené a magyarországi felsőfokú intézményeket, és az abban tanuló diákokat, valamint, a nem OECD országok iskoláit.

Vágó Gábor kérdései részben okafogyottak voltak

Vágó Gábor (volt LMP-s parlamenti képviselő) magánszemélyként három népszavazási kezdeményezést nyújtott be, a letelepedési engedélyek megszerzésével, kiadásával kapcsolatban, valamint a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatályon kívül helyezéséről.

Az NVB a kérdések hitelesítését megtagadta, részben választópolgári, illetve jogalkotói egyértelműségi problémára, részben okafogyottságra hivatkozva.

Egy viccpárt komolytalan felvetései

Az NVB három, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által benyújtott népszavazási kezdeményezést is napirendre vett, és azokat egyhangúlag el is utasították, arra hivatkozással, hogy azok a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütköznek. Az ülésen felmerült, hogy egy viccpárt komolytalan kezdeményezéseit egyáltalán érdemben kell-e tárgyalniuk.

Az első kérdés azt célozta, hogy az Országgyűlés nevezze át Paks városát, annak érdekében, hogy a tervezett atomerőművi beruházást érintő nemzetközi szerződések érvényüket veszítsék.

Egy másik kezdeményezés szerint új atomerőművi blokk csak a felcsúti stadion 50 méteres körzetében épülhetne.

A harmadik kezdeményezés pedig arra irányult, hogy az NVB ne minősíthesse a választópolgárok számára túl bonyolultnak az atomenergiával kapcsolatos népszavazási kérdéseket.

Patyi András elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozásnak nem az a rendeltetése, hogy jópofa tréfákat űzzenek a népszavazás jogintézményéből, és a döntéshozó szervezetekből; az NVB-ből, a Kúriából, vagy az Országgyűlésből.

Nem rendeltetésszerű az a szervezői magatartás, ami lehetetlen, abszurd célokra irányuló kérdéseket tartalmaz – fűzte hozzá.

Az ATV kihagyta a Munkáspártot Zuglóban, ejnye

Az NVB egy, a múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást érintő határozatot is hozott. A testület 11:1 arányban meghozott nem jogerős határozatában megállapította, hogy az ATV műsorszolgáltatóként az egyik választási hírműsorával megsértette az esélyegyenlőség alapelvét, mert egyik híradójából – a többi jelölő szervezet közül egyedüliként – kihagyta a Magyar Munkáspártot. Az NVB határozatai nem jogerősek, azokkal szemben a Kúrián lehet jogorvoslattal élni.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A kopaszok csinálhattak viccet a NVI-ből, amikor büntetett előéletű verőlegények állják útját a népszavazási beadványoknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
"hogy nem lehet tréfát űzni a jogintézményből"
Gorbánnak jár a tisztelet, a kádert nem lehet jánososzni, a kisvasutat meg lehet hosszabbítani, a nemzeti inzultációt Gorbán kénye kedvére lehet rendezni, néhány órán belül meg lehet hozni törvényeket, de az embereket tényleg sújtó kérdéseket nem lehet feltenni. Meddig maradtok ekkora G-k nertársak? Cél hogy felnőjetek ebbéli minőségetekben a nagy G-hez?
coni
A kopaszok csinálhattak viccet a NVI-ből, amikor büntetett előéletű verőlegények állják útját a népszavazási beadványoknak.
human
Nem a kétfarkúak kérdése az abszurd hanem az, hogy kopasz bűnözők szabadon garázdálkodhatnak a választási irodában és ebben semmi kivetnivalót nem látott a bizottság. Na ez az abszurd.
kissé felnőttem
Ajaj kimaradt egy szó, pedig fontos, ez pedig a MÁR bóhozat tárgya csak, nevetséges nyelvész ész nélküli trükközése, kukába vele, piros e a piros? fekete e a feketeí? ja nincsen abszolut fekete de abszolút fehér sem , a király bolondja mondja meg az igazat Mátyásnak is volt. emlékezzetek de Ő is mosolygott, ezeken miért ne lehetne adnak 1000 okot.
Nessy
Hiszen a népszavazás intézményét pont Patyi István és kollégái lehetetlenítik el! Csak arról lehet népszavazás, amire Orbán engedélyt ad, vagy amit ő talál ki. Pont a NVB az, aki kimondta hogy az olimpia, Paks II. , amely milliárdokba kerül, hogy az orosz hitelt olyan kondiciókkal írták alá, amit egy pénzügyekhez nem értő hitelkérő sem írna alá, az nem országos kérdés, ahhoz senkinek semmi köze, elég ha fizet, de azt aztán keményen! Szerintük nem probléma évtizedekre eladni az országot Putyinnak! Ehhez természetesen semmi köze a lakosságnak, elvégre az ő jövöjéről lenne szó.
Addig, ameddig a választási irodákban kigyúrt kopaszok "teljesítenek szolgálatot", addig nincs miről beszélni!
papa.49
A váltás után a pityipatyi legények lányok kezdhetnek időben szaladni mert le lesznek verve vízig az biztos!!!
papa.49
Ti már kézen vagyok patyihuszárok, nem tréfát űzünk veletek csak beleverünk a földbe benneteket!!!
justhpeter
Akkor nem érezte Patyi András a viccet, amikor csak eszmetársai álltak be mellé a bizottságba. Akkor sem gondolt semmi komolytalant, amikor a Kubatov-csürhe garázdálkodott a bizottságnál.

Most már bevallom, amikor a gerincére gondoltam én is viccnek tartottam magamban.
nezelodo
Az nem tűnik fel az elnök úrnak, hogy a bizottság a választókból űz folyamatosan gúnyt? Remélem, ha demokrácia lesz egyszer, nem ilyen Hazafias Népfrontos, kivágják onnan ezeket a pártkatonákat, mint a Patyi macskáját szarni, ahogy a szülőfalumban járja a közmondás.
JAJMÁR
Nevetsègesek. A viccpárt direkt az, ezen megsértődni, miközben az összes nem viccpárt népszavazási kezdeményezésènek lesöpréséhez komolytalan - és vb -hez valóban nem illő indokokat kreálnak, gyerekes és nevetséges.
De értjük...
Lepényleső
Csúnya is lenne,ha a tréfamester bohócnak születne?
coni
Akkor szoktak a vicc pártok így felfutni amikor a többi párt már komolytalanabb náluk (pl. az olaszoknál ők kapták a legtöbb szavazatot).
human
Mikor tizenegynéhány kopasz megjelent ugyanazzal a kérdéssel az ősz banya saját kezű aláírásával az nem volt gúnyűzés a bizottság szerint? Mi ez ha nem kettős mérce? Kopasz bűnözőknek asszisztálnak, de egy viccpárt kérdéseit leadminisztrálni már nem megy? A kopaszok közt voltak olyanok akik gyerekek ellen követtek el súlyos testi sértést.
Felfogjátok fidesz szavazók, hogy kiket tartotok hatalmon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.