A Fidesz kivezetése az Európai Néppártból már egyes fideszes prominenseknek is sok lenne – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A vezető fideszesek a lap információi szerint szokatlanul erős hangon kérték Orbán Viktort, hogy ne fokozza a Brüsszel-ellenes hangulatkeltést.

A magyar miniszterelnöknek ugyanis szerdán Brüsszelben van jelenése, ahol a magyar ügy, főként a CEU-ra fazonírozott törvénymódosítás is téma lesz az Európai Parlament plenáris ülésén.

A kérdés, hogy szankcionálják-e a széles körben bírált törvénymódosítást, vagy csak szóbeli feddést kap a magyar kormány. Az ügyre rálátó források az utóbbit valószínűsítik: Orbánnal ugyan alaposan elbeszélgetnek, de végső soron az Európai Néppártnak sem érdeke, hogy soványodjon a frakció, amelynek 214 fős létszámából Magyarország méretéhez képest sokat, 12 képviselőt ad. A skandináv országok és Luxemburg részéről ugyanakkor nagy nyomás nehezedik a néppártra, hogy konkrét szankciókkal éreztesse nemtetszését.

Szombaton a Fidesz elnökségi ülést tart, ahol a fenti témáról is egyeztetnek majd. Egy, a kormánypárthoz közeli forrásra hivatkozva a lap azt írja, a Fidesz ügyei miatt jelentős feszültség alakult ki "a közösségen belül".

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem is értem, hogy van az, ahol megjelenik Orbán, ott rögtön felfordulás lesz és elkezdenek kekeckedni ezzel a kitűnő, galamblelkű vezetőnkkel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
@quadrocopter: Kapitalizmust épít a zorbán. Mi mást építhet? Tipikus burzsoá rendet, milliárdosokkal megtűzdelve. Most már nem csak balra vannak nagyurak, hanem jobbra is vannak. Kezd kialakulni az egyensúly, vagy talán a jobbos túlsúly.
Mire kiépül a rend és nálunk is lesz legalább száz milliárdos, akkor majd több jut a népnek is, mint ahogy tőlünk nyugatra.
Hajléktalanok akkor is lesznek, ez a pénzhatalmi rend velejárója.

De...sokan kárognak életszínvonal csökkenésről, miközben az utcán egymást érik a kocsik, hatalmas dugók vannak rendszeresen. Sokan járnának a vécére is autóval, ha vezetne oda aszfaltos út.
Az utcán minden fiatal a mobilját simogatja.
Magyar Szentháromság a kóla, a csipsz, és a térerő.
A negyedik a hell "energiaital".
És még lehetne sorolni. :)
Villon
@Rockxy: Semmi bajom azzal, ha valaki milliárdos lesz. Semmi bajom, ha az teljesítmény alapú. Viszont nagy a baj, ha közpénzből, protekcionizmusból, mások kárára válik azzá. A mi milliárdosaink pedig az utóbbi okon lett azzá, nem azáltal, hogy valami olyant alkotott, ami a közjót szolgálja. Legjobb példák erre Simicska és Mészáros. De lehetne hosszan sorolni a neveket. Akár Gyurcsánnyal, Nagy Imrével, (Caola) ...
Yoda69
@Rockxy: kapitalizmust nem kell epiteni. Az epul magatol ha hagyjak. Szabadverseny.
A kommunizmust es a cocializmust kell epiteni mert azok abnormalis intezmenyek.
Azonban orban ezeknel is rosszabbat a feudalizmust probalja visszaeroltetni. Huberurakat jobbagysaggal.
Desischado
Majd pávatáncol, lesz egy kis enyje-benyje, de kivágni sajnos, nem fogják.
quadrocopter
@Rockxy: Orbán nem simán kapitalizmust épít - '89 óta minden kormány azt épített! - hanem rablókapitalizmust, szervilis udvartartást, protekcionista társadalmi értékenddel, megspékelve ocsmány, mocskos lopásokkal hűtlen kezelésekkel! Akkor is elkövetnek törvényséretéseket, ha ők maguk szabták magukra a törvényeket!
Magyarországon csak úgy építhető ki a 100 milliárdos, ha elvesznek a közösből, )(Mészáros és a bűntársai!) mert az ország bérmunkából él! Itt csak aból lehet milliárdos, akit a korrupt rendszer enged - vagy lottón nyer!

"De...sokan kárognak életszínvonal csökkenésről, miközben az utcán egymást érik a kocsik, hatalmas dugók vannak rendszeresen. Sokan járnának a vécére is autóval, ha vezetne oda aszfaltos út. "
Nos, nem ezek kárognak!
Az a tény, hogy az utcán minden fiatal a mobilját simogatja, nem rohamos életszínvonal növekedést jelent, hanem a mobilok ólcsoságát jelzik! Elvégre nem a 80-as év ekben élünk, v agy a 90-es évek elején, amikor nagy szó volt a 12 voltos, hordozható akkura épített 3 kilós mobil!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.