A Vlagyimir Putyin orosz elnök által megkoszorúzott, ellenforradalmi emlékművet festett le egy tüntető a Fiumei Sírkertben.

Galgóczi Péter többször feltűnt az elmúlt hetek tüntetésein, a mozgássérült férfi az orosz befolyás növekedése ellen tiltakozott az orosz emlékmű egy részének lefestésével.

Újabb orosz emlékművet festékezett le egy aktivista

A kerekesszékéből kiszállt, odamászott az emlékműhöz, és az ellenforradalom szó elejét könnyen oldható, fekete színű vízfestékkel festette le.

Az emlékművön eredetileg az állt, hogy

örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért.

A férfi szerint tette polgári engedetlenségi akció. A lefestés után saját maga hívta fel a rendőrséget és jelentette be a tettét – útba kellett igazítania a rendőröket, hogy odataláljanak hozzá.

Végül az ATV élő közvetítéséből nem tudtuk meg, odaértek-e a rendőrök, mert a temető biztonsági őrei jöttek, akik leállították a forgatást.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a kerekesszekes ember egyedul tobbet er, mint az egesz elb@szott ellenzek... Akiknek ezt mar reg hivatalbol ki kellett volna kerni maguknak: ez meggyalazasa az 56-os forradalmarok emlekenek...
Most akkor ovele is kemenykedni fog a magomed ? Mert azt is engedjuk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Ez a kerekesszekes ember egyedul tobbet er, mint az egesz elb@szott ellenzek... Akiknek ezt mar reg hivatalbol ki kellett volna kerni maguknak: ez meggyalazasa az 56-os forradalmarok emlekenek...
Most akkor ovele is kemenykedni fog a magomed ? Mert azt is engedjuk?
Béla333
@wagabund: 14.59
Azzal nincs gondom, hogy az '56-ban itt elesett orosz kiskatonáknak legyen egy síremléke, mert valóban nem egyéni döntésük volt, hogy idejönnek vagy sem.
A gond a síremlék címkézésével van, azzal, hogy itt Magyarországon ne nevezze már egy síremlék se '56-ot ellenforradalomnak!
Ez pedig a mocskos Fideszes kormány dolga lenne, nem a rokkant festegető emberé!
Szerintem!
Eriksson
@Béla333: Embere válogatja ki, mint ítél. Az elesett szovjet katonák családja és szülei nem így gondolják.
karma1
@Béla333: Hagyd a fenebe, Belus, a haverunk ugyse erti az ELVET... AAzt, hogy lehet egy szimpla emlekmuvet a nevukkel, adataikkal ellatni, es hogy ekkor es ekkor hunytak el, a SZU hos katonaikent - punktum! De nem a Szovjetunioert, mert azt 56-os forradalmarok NEM a Szu-ban akartak rendet teremteni, hanem a sajat hazajukat elhetove tenni, felszabaditani a szemelyi kultusz alol. Igen, a kiskatonakat idekuldtek, akik azt hittek, hogy valahova egesz mashova kell menniuk, mas ugyben. Az viszont mar a szovjet rendszer aljassaga volt.
Ennek megfeleloen intezkedik mar 56-tal kapcsolatban kancsimarcsi is: szo sincsen mar 56-os fiatalokrol, mar mindenki koztorvenyes, ..Nana, hogy ezert kapott 14.5 milliard forintot... A hohermunkat meg kell fizetni...
janos dunai
sorossal vagy orbannal?a 27 ,minden zsidajaval kellene

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.