A XIX. századi Olaszországban elkezdődött valami. Néhány bűnöző úgy gondolta ha összefognak, gyümölcsözőbb lesz a tevékenységük... és hipp-hopp, így lett a maffia. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend a koncepció, máig sok-sok országban sok-sok követője akad a sémának, viszont azt nem tudom, sikerült-e bárhol is olyan tökélyre fejleszteni, mint Magyarországon. Egy kézben a döntéshozó és végrehajtó hatalom, a közigazgatás, a gazdaság, a politika és a társadalom következmények és felelősségre vonás nélkül. Az Alfa és az Omega. A tökéletes bűntény.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A cikkből:
"A szervezet élén áll Don Viktor, mindennek ura. Ő az egyszemélyes hatalom, a bíró, a látnok, minden tudás ismerője. Közvetve vagy közvetlenül neki felel mindenki, minden szál az ő kezében fut össze, minden pénzből jut neki egy rész. Hatalma korlátlan. Vagyonának mértékét senki sem ismeri, befolyását sokszor alvezérei és strómanjai révén érvényesíti, igyekszik a háttérből irányítani. (Példa: "A Viktor engedi/nem engedi.")"
Szókrakész
"A XIX. századi Olaszországban elkezdődött valami. Néhány bűnöző úgy gondolta ha összefognak, gyümölcsözőbb lesz a tevékenységük... és hipp-hopp, így lett a maffia. "

A szicíliai maffia a külföldi betolakodók ellen jött létre.
Az országot a szigetet védték.
És aztán a komcsiliberó, szabadvakoló Garibaldiék karolták fel őket.
nevemnick
Nem kell az olasz maffiát szabadságharcosként beállítani. A maffia a XIX. századtól a először is a Capo di tutti Capi családi magánvagyona védelmére, valamint annak gyarapítására szakosodott bűnöző csoportok és a bűnözés mellett (saját érdekeltségük fenntartásáért) a betolakodóktól is védték Szicíliát.
Egyszóval nálunk is kialakulóban van ez a ,,demokratikus" rendszer, nem kell Közép Európai szerecsenmosdatást végezni...
nyanya001
Minden kormányok legalja a jelenleg regnálók !
solidedge
A maffia feljelentést tesz a cikk miatt, ami azt sugalja hogy Orbán szintjére sülyedtek.
Béla333
Ami hiányzik a cikkből, az az, hogy nem csak Orbánék tartoznak szerintem ebbe a nagy maffia családba, hanem az őket kormányon békésen váltogató, egymást el nem számoltató, a lopott adóforintjainkat békésen elosztogató MSZP-sek is!
Mindnek börtönben a helyük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.